Szerokie stopy a rolki do jazdy szybkiej, maratonu

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

lares

Szerokie stopy a rolki do jazdy szybkiej, maratonu

Post autor: lares » pt lutego 29, 2008 2:26

Pomocy!

Chcę się przesiąść z rolek fittnesowych na coś szybszego. But niezbyt niski, ale raczej bez "cholewki", 4x100, 3x100+1x90 lub wręcz 5x84...

Szukam i szukam, trochę przymierzałem, ale jak dotąd wszystkie buty są na mnie za wąskie!

Podobno najszerszym butem od Powerslida są R2, R4 i chyba S3. Mierzyłem R2 - nie da się jeździć - po 5 minutach musiałem z nich wyskakiwać jak poparzony...

Zrobiłem "obrys" stóp, posłałem nawet do Powerslida i Pan stwierdził, że raczej w żadne ich buty mnie nie wsadzi...

Inni (raczej doświadczeni) nawet mówili, że dla mnie to tylko buty na miarę :shock:

Ma ktoś podobny problem? Rozwiązał go jakoś?

Powiedzcie - które buty są najszersze?

Mat
Pozdrowienia

Mateus Joschko

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Re: Szerokie stopy a rolki do jazdy szybkiej, maratonu

Post autor: Toudi » pt lutego 29, 2008 3:37

Mam do sprzedania roxy marathon 4 x 100, które były krytykowane głównie za szerokość buta właśnie. Jeśli masz ochotę sprawdzić zęby kupić te albo zamówiś sobie nowe, to daj info na PW.
Rozmiar 43-44 - zależy od wkładki.
Pozdrawiam
Piotr

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Re: Szerokie stopy a rolki do jazdy szybkiej, maratonu

Post autor: pnw22 » pt lutego 29, 2008 4:59

lares pisze:Pomocy!

Chcę się przesiąść z rolek fittnesowych na coś szybszego. But niezbyt niski, ale raczej bez "cholewki", 4x100, 3x100+1x90 lub wręcz 5x84...

Szukam i szukam, trochę przymierzałem, ale jak dotąd wszystkie buty są na mnie za wąskie!

Podobno najszerszym butem od Powerslida są R2, R4 i chyba S3. Mierzyłem R2 - nie da się jeździć - po 5 minutach musiałem z nich wyskakiwać jak poparzony...

Zrobiłem "obrys" stóp, posłałem nawet do Powerslida i Pan stwierdził, że raczej w żadne ich buty mnie nie wsadzi...

Inni (raczej doświadczeni) nawet mówili, że dla mnie to tylko buty na miarę :shock:

Ma ktoś podobny problem? Rozwiązał go jakoś?

Powiedzcie - które buty są najszersze?

Mat
Jak Ci juz mowilem,lewa stope 05cm zeszlifowac szlifierka wielkoobrotowa i bucik lezy jak ulany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”