Rolki regulowane czy to dobry sprzet??? POMOCY

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

mkib

Rolki regulowane czy to dobry sprzet??? POMOCY

Post autor: mkib » ndz maja 14, 2006 10:53

Witam!
Chciałem sobie dzisiaj kupić rolki firmy signa regulowane. Mam pytanie do was czy ta regulacja jest faktycznie wygodna dla użytkownika- na czym to polega?
Proszę o jak najszypsze odpowiedzi. Dzięki

parva
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: parva » ndz maja 14, 2006 7:58

Parę dni temu kupiłam sobie rolki Signa. A dlatego Signa, bo na inne mnie nie stać ;) nie wiem, czy są porządne, czy nie (ale zerwało mi się oczko od sznurowania - nie wiem, czy akurat ta para była jakaś "wybrakowana", wymienili mi w sklepie, zobaczymy, ile wytrzymają te drugie). Narazie jeździłam tylko po mieszkaniu, więc trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć (tym bardziej, że jestem raczej początkująca). Co do regulacji to według mnie jest ok, nie wiem, jak to się sprawdzi po iluśtam jazdach. Ale nie powinno chyba być problemów, w moich rolkach odkręca się taką śrubkę, w rolkach mojej koleżanki (tez signa) wygląda to troszkę inaczej, ale działa na podobnej zasadzie. Jak jest juz poluzowane, to po prostu ściskasz buta, żeby go zmniejszyć, tak jakby go zsuwasz. Albo rozsuwasz, by zmniejszyć. W środku buta nic się przez to nie zwija ani nic (bo tego się obawiałam). Jak ustawisz, to zakręcasz z powrotem i tyle (widziałam też jakieś inne, tańsze rolki, tam żeby zmienić rozmiar trzeba było wcisnąć taki plastikowy guziczek. To juz chyba lepiej tak, jak jest w signie, dłużej to wytrzyma, bo taki mały kawałek plastiku to nie trudno oderwać przy upadku czy czym...

Ale regulacja jest chyba tylko w tych tańszych rolkach (przynajmniej tak wynika z mojej obserwacji jak szukałam nowych dla siebie). Zresztą niech się zawodowcy wypowiedzą.

jonka
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: jonka » śr maja 31, 2006 3:31

rolki regulowane są znacznie delikatniejsze niż nierozsuwane, sprawdzają się w rolkach dla dzieci, ale dorosłym poleca się raczej rolki bez możliwości regulacji, jeśli nie rośniesz daj sobie spokój
jonka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”