Maraton w Trójmieście 2005
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Maraton w Trójmieście 2005
Na wypadek deszczu zakładamy na kólka takie małe pontoniki (po 1 na każde kólko) i płyniemy do mety. POPZDRO ALAN54
-
maagdabb
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
hihi
No pewnie, że będzie dobra pogoda!
Taka w sam raz na 42 km z hakiem
Idę odprawić taniec słońca, a wieczorem trening of kors
Wy starzy wyjadacze pewnie nie macie nawet dreszczyku na plecach, a ja się cała trzęsę z podniecenia hihihi
Idę odprawić taniec słońca, a wieczorem trening of kors
Wy starzy wyjadacze pewnie nie macie nawet dreszczyku na plecach, a ja się cała trzęsę z podniecenia hihihi
-
Peterli
Gdansk-Gdynia
tja......jak to zwykle bywa tak sobie, nie bede mögl wziazc udzialu w maratonie w tröjmiescie......ch......a....musze niestety pracowac, urlop przesuniety.....
no nic szkoda, moze kiedys nastepnym razem a moze zobaczymy sie w berlinie na maratonie......
zycze wam wszystkim jak najlepszych wyniköw i wspanialej atmosfery....i przede wszystkim dobrej pogody...
Piterek z Karlsruhe
no nic szkoda, moze kiedys nastepnym razem a moze zobaczymy sie w berlinie na maratonie......
zycze wam wszystkim jak najlepszych wyniköw i wspanialej atmosfery....i przede wszystkim dobrej pogody...
Piterek z Karlsruhe
- PeterCave
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Jeżdżę od: 09 kwie 2005
- Kontakt:
Kurcze, chyba pojadę do tego Gdańska 10 godzin pociągiem na maraton. W końcu trzeba zacząć... Już miałem zacząć w Zgorzelcu, ale jakoś tak wyszło...
Trochę się boje, że mogę nie wytrzymać, albo że jakieś mięśnie mnie zaczną boleć, bo ostatnio miałem dość dużą przerwę od rolek. Dzisiaj przejechałem jakieś 25 km, może trochę więcej i było całkiem spoko, nie czułem się specjalnie zmęczony.
Jak wygląda trasa maratonu pod względem jakości asfaltu?
Trasa prowadzi przez główne drogi czy jakieś poboczne? I czy asfalt w czasie upału może się kleić?
No, Magda, może nie będziesz jedynym żółtodzibem;)
Trochę się boje, że mogę nie wytrzymać, albo że jakieś mięśnie mnie zaczną boleć, bo ostatnio miałem dość dużą przerwę od rolek. Dzisiaj przejechałem jakieś 25 km, może trochę więcej i było całkiem spoko, nie czułem się specjalnie zmęczony.
Jak wygląda trasa maratonu pod względem jakości asfaltu?
Trasa prowadzi przez główne drogi czy jakieś poboczne? I czy asfalt w czasie upału może się kleić?
No, Magda, może nie będziesz jedynym żółtodzibem;)
- MirekCz
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Peter:asfalt jest przyzwoity, miejscami troche dziur.. normalne polskie drogi.
polowa drogi idzie przez ta glowna 2-3 pasmowke gdansk/gdynia. Reszta to jakas petla normalna droga, gdzie jedna nitka idzie w jedna strone, a druga nitka wracasz. Poza tym jest jeszcze przejazd przez centrum, gdzie na rynku jest ladny bruk... standardzik.
Ja w Gdanksu jechalem moj pierwszy maraton i nie narzekam. Najwiekszy problem to kilka przejazdow przez tory, ktore nie sa zbyt przyjemne.. polecam troche zwolnic. Poza tym trasa jest ok.
Na stronie maratonu chyba jest dokladna mapka.
Wiekszosc z nas bedzie w gdansku chyba od piatku... wiec jakbys mial ochote to mozna sie umowic wczesniej na wspolny trening, wypad na piwo itd. Bez sensu jechac 10h w pociagu, tylko po to zeby z niego wysiasc, przejechac maraton i do niego wrocic.
Jak sie uda to Magda nam pokaze miasto, no nie?:)
PS.Magda, znasz jakies fajne/tanie miejsca noclegowe, najlepiej blisko startu i/lub linii kolejowej, zeby mozna bylo latwo dojechac na start/z mety do domu? Bede wdzieczny za wskazowki.
polowa drogi idzie przez ta glowna 2-3 pasmowke gdansk/gdynia. Reszta to jakas petla normalna droga, gdzie jedna nitka idzie w jedna strone, a druga nitka wracasz. Poza tym jest jeszcze przejazd przez centrum, gdzie na rynku jest ladny bruk... standardzik.
Ja w Gdanksu jechalem moj pierwszy maraton i nie narzekam. Najwiekszy problem to kilka przejazdow przez tory, ktore nie sa zbyt przyjemne.. polecam troche zwolnic. Poza tym trasa jest ok.
Na stronie maratonu chyba jest dokladna mapka.
Wiekszosc z nas bedzie w gdansku chyba od piatku... wiec jakbys mial ochote to mozna sie umowic wczesniej na wspolny trening, wypad na piwo itd. Bez sensu jechac 10h w pociagu, tylko po to zeby z niego wysiasc, przejechac maraton i do niego wrocic.
Jak sie uda to Magda nam pokaze miasto, no nie?:)
PS.Magda, znasz jakies fajne/tanie miejsca noclegowe, najlepiej blisko startu i/lub linii kolejowej, zeby mozna bylo latwo dojechac na start/z mety do domu? Bede wdzieczny za wskazowki.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński
- PeterCave
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Jeżdżę od: 09 kwie 2005
- Kontakt:
Przyjazd w piątek to dobry pomysł. Może znajdzie się pare osób, które pojadą takim wolnym tempem jak ja;) Jakbyście znaleźli jakieś noclegi blisko startu, to ja bym się jak najbardziej pisał, mój numer telefonu Mirek chyba masz.
Kurcze, już się nie mogę doczekać, poza tym, pierwszy raz będę nad polskim morzem:D
Kurcze, już się nie mogę doczekać, poza tym, pierwszy raz będę nad polskim morzem:D
- MirekCz
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Peter:tak, mam do Ciebie numer.
Prawdopodobnie pon-wt bede cos wiedzial, to sie odezwe. Moze nawet bedzie mozna sie spyknac w Poznaniu i pojechac razem autem - bedzie to Tobie po drodze.
Narazie mamy troche zamieszania i nie wiadomo co/gdzie/jak... ale mysle, ze na poczatku tygodnia sie troche wyklaruje
Prawdopodobnie pon-wt bede cos wiedzial, to sie odezwe. Moze nawet bedzie mozna sie spyknac w Poznaniu i pojechac razem autem - bedzie to Tobie po drodze.
Narazie mamy troche zamieszania i nie wiadomo co/gdzie/jak... ale mysle, ze na poczatku tygodnia sie troche wyklaruje
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński
-
maagdabb
- Kontakt:
:)))
To bardzo fajnie, że będzie nas więcej 
Słyszałam Mirek o Waszym stylu i prędkości jazdy i mimo Twoich dobrych chęci szczerze wątpię, żebym nadawała się do Waszej kolumny
))
Jeżdżę na rolkach już dość długo [10 lat] i jeżdżę nieźle, ale nie AŻ TAK nieźle
Skontaktowałam się z ludźmi z Gdyni i z nimi trenuję - jest nas teraz grupa około 20 osób, które startują. Prawdopodobnie podzielimy się na 2 grupy - szybszą i tą trochę [hihihi] wolniejszą. Panowie są dla mnie za szybcy
Zresztą większość dziewczyn jedzie raczej z chęcią ukończenia w ogóle maratonu w sensownym czasie [w tym ja], a nie żeby zajmować miejsca. Realnie staram się oceniać moje możliwości i doświadczenie na tak długich trasach...
Co do wspólnego treningu i piwka - ja podtrzymuję to co pisałam wczesniej, czyli bardzo chętnie. Miejmy nadzieję, że nie będzie padało, bo póki co pogoda nas nie rozpieszcza...
Co do pokazywania miasta - jeśli FAKTYCZNIE będziecie chcieli łazić po mieście to jasne, że pokażę
A jesli chodzi o kwatery w okolicy stoczni - nie orientuję się, ale postaram się zrobić zwiad. Nie wydaje mi się jednak, żeby ceny były tam sensowne, bo to centrum gdańska, więc ceny są ustawione pod niemców. A nie chcecie skorzystać z noclegu proponowanego przez organizatorów? 30zeta to chyba nie dużo, choć nie znam standardu ...
Mirek ma mój tel, także dajcie w razie czego znać wcześniej to się umówimy
Pozdrówka!
Magda
Słyszałam Mirek o Waszym stylu i prędkości jazdy i mimo Twoich dobrych chęci szczerze wątpię, żebym nadawała się do Waszej kolumny
Jeżdżę na rolkach już dość długo [10 lat] i jeżdżę nieźle, ale nie AŻ TAK nieźle
Co do wspólnego treningu i piwka - ja podtrzymuję to co pisałam wczesniej, czyli bardzo chętnie. Miejmy nadzieję, że nie będzie padało, bo póki co pogoda nas nie rozpieszcza...
Co do pokazywania miasta - jeśli FAKTYCZNIE będziecie chcieli łazić po mieście to jasne, że pokażę
A jesli chodzi o kwatery w okolicy stoczni - nie orientuję się, ale postaram się zrobić zwiad. Nie wydaje mi się jednak, żeby ceny były tam sensowne, bo to centrum gdańska, więc ceny są ustawione pod niemców. A nie chcecie skorzystać z noclegu proponowanego przez organizatorów? 30zeta to chyba nie dużo, choć nie znam standardu ...
Mirek ma mój tel, także dajcie w razie czego znać wcześniej to się umówimy
Pozdrówka!
Magda
-
Peterli
Re: :)))
maagdabb pisze:Skontaktowałam się z ludźmi z Gdyni i z nimi trenuję - jest nas teraz grupa około 20 osób, które startują. Magda
czesc Magda,
ja bardzo zaluje ze nie bede mögl wystartowac w Gdansku ale co mnie bardzo ciekawi to czy znajac pare osöb z Gdyni wiesz moze gdzie mozna dobrze troche speedskating potrenowac, nie chodzi mi o tor ale o jakas dluzsza dobra droge czy cos podobnego? Bede wlasnie w Gdyni niedlugo troche siedzial i chialem zkims tam sobie tak pojezdzic
ciao
Piterek
p.sik@gmx.de
-
magda 3city
Hej
Ja Gdyni dobrze nie znam, ale wydaje mi się, że nie będzie kłopotu, żeby podczepić Cię do naszej ekipy. Ta gdrupa jeździ od dawna po Gdyni i znają każdy zakamarek. Jeżdzimy prawie codziennie [w zależności od pogody], późnym wieczorem - wtedy jest mniej aut na ulicach, więc można przyspieszyć. Jest kilka fajnych tras, np jeździmy na samą górę płyty redłowskiej - to naprawdę spore wzniesienie, z którego można szybko zjechac - dziewczyny nie szarżują, najczęściej zjeżdżamy pierwsze, zamykamy skrzyżowanie i wtedy panowie zjeżdżają z prędkością na maxa
Myślę, że to może Cię usatysfakcjonować
)) Nie ma tras [poza mniej ruchliwymi ulicami], gdzie możnaby szybko jeździć - od dawna myślę nad stworzeniem w Trójmieście lobby rolkowego [hihihi
], bo w końcu coś trzebaby zrobić w tym kierunku
))
Prześlij mi swoje dane na @ [maagdabb@interia.pl], odeślę Ci nr tel - jak będziesz w 3city dasz znać i wtedy się umówimy.
Ja zawsze wychodziłam z założenia, że im większa ekipa, tym lepiej
Pozdrawiam!
M.
Ja Gdyni dobrze nie znam, ale wydaje mi się, że nie będzie kłopotu, żeby podczepić Cię do naszej ekipy. Ta gdrupa jeździ od dawna po Gdyni i znają każdy zakamarek. Jeżdzimy prawie codziennie [w zależności od pogody], późnym wieczorem - wtedy jest mniej aut na ulicach, więc można przyspieszyć. Jest kilka fajnych tras, np jeździmy na samą górę płyty redłowskiej - to naprawdę spore wzniesienie, z którego można szybko zjechac - dziewczyny nie szarżują, najczęściej zjeżdżamy pierwsze, zamykamy skrzyżowanie i wtedy panowie zjeżdżają z prędkością na maxa
Prześlij mi swoje dane na @ [maagdabb@interia.pl], odeślę Ci nr tel - jak będziesz w 3city dasz znać i wtedy się umówimy.
Ja zawsze wychodziłam z założenia, że im większa ekipa, tym lepiej
Pozdrawiam!
M.