MARATON WARSZAWSKI

Warszawa inne zawody.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
stopczyk98
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: stopczyk98 » pt września 08, 2006 9:41

Ostatnio zrobiliśmy taki manewr na masie i jest to możliwe. Nie zależt mi na skracaniu trasy tylko na przebyciu dystansu maratonu.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » pt września 08, 2006 10:08

Zastanawiam, się w jakiej koszulce pobiec.
Może z logo forum i napisem "DOPUŚĆCIE ROLKARZY"
A może znaleźliby się też chętni rolkarze do wystąpienia w takich koszulkach?
Jeśli macie jakieś inne pomysły - napiszcie. Miejcie na względzie, że trzeba będzie to sfinansować we własnym zakresie.

No i zapraszam wytrwałych rolkarzy do jazdy ze mną. Jako grupa bylibyśmy na pewno lepiej zauważeni.
Wytrwałych - bo z pięć godzin na rolkach w tempie jak na Masie (czyli w żółwim) nie każdy wytrzyma :twisted:
Oczywiście mniej wytrwali/szybsi też mile widziani :wink:

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » pt września 08, 2006 10:37

Ariel pisze:Zastanawiam, się w jakiej koszulce pobiec.
Ariel, podziwiam Twoją decyzję o pobiegnięciu w maratonie i trzymam za Ciebie kciuki ! Solidaryzując się z Tobą pobiegnę 17 września w Mogilnie w biegu na 10 km :D .
Co do koszulki to może ROLKARZ TEŻ CZŁOWIEK albo ROLKARZE NIE GRYZĄ. Chociaż DOPUŚCIE ROLKARZY też jest dobre.

Rolkarze z Warszawy wesprzyjcie Ariela i w dużej liczbie towarzyszcie mu na trasie!

Awatar użytkownika
robal
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 01 kwie 1999
Kontakt:

Post autor: robal » pn września 11, 2006 10:37

Ariel pisze:No i zapraszam wytrwałych rolkarzy do jazdy ze mną. Jako grupa bylibyśmy na pewno lepiej zauważeni.
Wytrwałych - bo z pięć godzin na rolkach w tempie jak na Masie (czyli w żółwim) nie każdy wytrzyma :twisted:
Przejechac przez miasto, to pewnie nie dam rady :( Ale moge w jakiejs koszulce czy z kawalkiem 'szmaty na kiju' pare metrow z Toba pobiec (ale naprawde kawalek, bo juz od dawna nie biegam i nie naleze do tych, co maja nagly zryw przed maratonem).
Jakby co - to trzeba sie spotkac (na rolach, oczywiscie) i przy okazji obgadac sprawe :D

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pn września 11, 2006 1:59

Ariel pisze: No i zapraszam wytrwałych rolkarzy do jazdy ze mną. Jako grupa bylibyśmy na pewno lepiej zauważeni.
Wytrwali będą o ile pogoda dopisze i o ile nas nie wyrzucą z trasy a jak wyrzucą to zowu wrócimy :twisted:

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pn września 11, 2006 4:23

Ariel pisze:Zastanawiam, się w jakiej koszulce pobiec.
Może z logo forum i napisem "DOPUŚĆCIE ROLKARZY"
A może znaleźliby się też chętni rolkarze do wystąpienia w takich koszulkach?
Jeśli macie jakieś inne pomysły - napiszcie. Miejcie na względzie, że trzeba będzie to sfinansować we własnym zakresie.
A może"Rolkarze nie ryby... głos i prawa mają" i do tego taką piekną fotkę rybki dorzucić??

Awatar użytkownika
stopczyk98

Post autor: stopczyk98 » pn września 11, 2006 4:45

Pytanie, ile osób weźmie udział, na jakim dystansie w jakim tempie. Może podzielimy się na grupy (jeżeli będzie co dzielić). Bez względu na to ile osób zdobędzie się na odwagę aby przejechać dłuższy dystans warto się pokazać i przypomnieć o sobie. Koszulki z napisami OK. Ja nie wiem czy zrobię sobie taką koszulkę, rolkowej jeszcze nie mam ale proponuje również wziąć gwizdki do gwizdania.
Z tego co wiem osób na wózkach dla niepełnosprawnych też nie dopuścili. A więc przecz z dyskryminacją!!!
Z drugiej strony pamiętajcie że jest to impreza prywatna i to organizatorzy decydują kogo zapraszają a kogo nie.

Mam zamiar przebiec cały dystans w czasie około 3-3,5 godziny. I to będzie mój pierwszy raz!

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pn września 11, 2006 4:53

stopczyk98 pisze: Z drugiej strony pamiętajcie że jest to impreza prywatna i to organizatorzy decydują kogo zapraszają a kogo nie.
Mamy pełną świadomość tego iż jest to impreza prywatna i że mogą nas wyprosić, ale masa też początkowo była przejazdem rowerzystów a teraz kolumnę prowadzą rokarze. Jeśli organizatorzy zobaczą że impreza cieszy się powodzeniem nie tylko wśród biegaczy może na przyszłość zmienią niekorzystny dla rolkarzy regulamin. Jak ktoś już na forum powiedział: "Kropla drąży skałę":)

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Post autor: robal » pn września 11, 2006 4:56

bacha pisze:masa też początkowo była przejazdem rowerzystów
I nadal widocznie jest, skoro tratuja rolkarzy tacy spieszacy na mase psudo-bikerzy :(

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pn września 11, 2006 5:25

robal pisze:
bacha pisze:masa też początkowo była przejazdem rowerzystów
I nadal widocznie jest, skoro tratuja rolkarzy tacy spieszacy na mase psudo-bikerzy :(

Pozdrawiam,
robal.
Robal w każdej grupie znajdą się osoby które nie potrafią uszanować innych, czy to masa, czy maraton, czy nawet zwykła ulica ale to nie oznacza to że przez tych "pseudo-użytkowników" powinniśmy rezygnować z uczestnictwa.
Np. przestaniesz jeździć na skuterze tylko dlatego że na ulicach jest niebezpiecznie??

Awatar użytkownika
stopczyk98

Post autor: stopczyk98 » pn września 11, 2006 6:31

Powiem tak: Kto chciałby przyjść na maraton i pojeździć na rolkach a nie przyjdzie bo boi się że go przegonią ten szuka tylko pretekstu do wymówki.
Wystarczy się tylko chcieć.
Proponuję przejść do konkretów i zjednoczyć się. Trzeba obadać trasę pomyśleć o objazdach bruku itd.

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » pn września 11, 2006 6:43

stopczyk98 pisze: Proponuję przejść do konkretów i zjednoczyć się. Trzeba obadać trasę pomyśleć o objazdach bruku itd.
Bruk na pl. Krasińskich bez problemu da się objechać (tj. na masie) ewentualnie są propozycje aby ze Starówki udać się trasą nad Wisłą na Most Gdański i tam zaczekać na biegaczy.

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Post autor: robal » wt września 12, 2006 9:43

bacha pisze:Robal w każdej grupie znajdą się osoby które nie potrafią uszanować innych
Owszem, ale niestety z mijanych przeze mnie w samotnej pogoni za czolowka przedmasowa rowerzystow (a moze 'rowerzystow') WSZYSCY wykazali sie agresja, chamstwem i nieznajomoscia przepisow. 100% probek :( Od tamtej pory jezdze na rowerze tylko w worku na glowie ;) bo tak mi wstyd, ze w jakis sposob do tej rowerowej grupy przynaleze.

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Post autor: robal » wt września 12, 2006 9:43

bacha pisze:Bruk na pl. Krasińskich bez problemu da się objechać (tj. na masie)
grrrr.... :|

Awatar użytkownika
bacha
Pięciokółkowiec 80mm

Post autor: bacha » wt września 12, 2006 9:53

robal pisze: Owszem, ale niestety z mijanych przeze mnie w samotnej pogoni za czolowka przedmasowa rowerzystow (a moze 'rowerzystow') WSZYSCY wykazali sie agresja, chamstwem i nieznajomoscia przepisow. 100% probek :( Od tamtej pory jezdze na rowerze tylko w worku na glowie ;) bo tak mi wstyd, ze w jakis sposob do tej rowerowej grupy przynaleze.

Pozdrawiam,
robal.
To na następej masie trzeba będzie kulturalnie przez megafon zrobić krótką pogawędkę umoralniającą bądź skrócony kurs poruszania się po drogach w zgodzie z przepisami :D (dla rowerzystów oczywiście)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Warszawa inne zawody.”