Rolki Landway 5-kółkowe...

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
kczabu
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: kczabu » śr stycznia 10, 2007 12:18

to fotki tego sprzętu

Obrazek

i po małej modyfikacji

Obrazek

więc jak dla mnie jest ok.
teraz szukam nowej szyny z rozstawem 165/195mm w rossądnej cenie bo tą K2 ze zdjęcia już sptzedałem :D
Nie rób nic na siłę, weź większy młotek ;)

Awatar użytkownika
malczan85
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 5:57

Oooo to super... fajnie się komponuje :) a jeszcze się zapytam co do butów... nie wiem może i się mylę ale warto się zapytać... na zdjęciu to chyba jest wysoki but ? Czy są też jakieś buty średnie wysokie..? O takich sprawach to nie wiem. Wiem tylko że jest wysoki but i niski but.
Pozdrawiam i życzę zero upadków na drodze... :wink:
"Google moim przyjacielem" ;P

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » śr stycznia 10, 2007 6:29

Wybacz Malczan, ale mi sie wydaje że to jest niski but :shock:

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » śr stycznia 10, 2007 6:33

Niski but
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 6:52

Nio dobrze niech to będzie niski but. Ale jak przymierzałem buty w sklepie sportowym to były do kostki, a na zdjęciu nie widać kostki Pana "kczabu". Wygląda na to, że jest powyżej kostki. Druga informacja to jest lewa noga a nie prawa... :shock: Z stąd myśl, że to są buty wysokie. Przepraszam, może i się mylę... człowiek uczy się na błędach całe życie... Prawda? :wink:
:lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » śr stycznia 10, 2007 7:03

malczan85 pisze:Nio dobrze niech to będzie niski but. Ale jak przymierzałem buty w sklepie sportowym to były do kostki, a na zdjęciu nie widać kostki Pana "kczabu". Wygląda na to, że jest powyżej kostki. Druga informacja to jest lewa noga a nie prawa... :shock: Z stąd myśl, że to są buty wysokie. Przepraszam, może i się mylę... człowiek uczy się na błędach całe życie... Prawda? :wink:
Niskie buty kończą się tuż za kostką, tak, żeby dobrze trzymały stopę, ale nie za wysoko, żeby nie ograniczały za bardzo ruchów. W śród niskich butów można jeszcze zauważyć znacznie niższe, kończące się gdzieś na wysokości kostki, ale to już raczej sprzęt robiony indywidualnie dla konkretnych zawodników. Jakie buty i w jakim sklepie sportowym były do kostki?
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 7:09

PeterCave pisze:
malczan85 pisze:Nio dobrze niech to będzie niski but. Ale jak przymierzałem buty w sklepie sportowym to były do kostki, a na zdjęciu nie widać kostki Pana "kczabu". Wygląda na to, że jest powyżej kostki. Druga informacja to jest lewa noga a nie prawa... :shock: Z stąd myśl, że to są buty wysokie. Przepraszam, może i się mylę... człowiek uczy się na błędach całe życie... Prawda? :wink:
Niskie buty kończą się tuż za kostką, tak, żeby dobrze trzymały stopę, ale nie za wysoko, żeby nie ograniczały za bardzo ruchów. W śród niskich butów można jeszcze zauważyć znacznie niższe, kończące się gdzieś na wysokości kostki, ale to już raczej sprzęt robiony indywidualnie dla konkretnych zawodników. Jakie buty i w jakim sklepie sportowym były do kostki?
Aha już rozumiem. Marka to Rollerblade 4 kółkowe 90 mm. Te rolki znajdują się w sklepie w Warszawie na ul. Jana Pawła II.
Te rolki przymierzałem w połowie listopada ubiegłego roku. A cena pewnie była niska, kosztowała 800 zł (z kawałkami).

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Kontakt:

Post autor: PeterCave » śr stycznia 10, 2007 7:10

Jeszcze mała uwaga co do drugiego zdjęcia. Albo but jest tak krótki, że mi się wydaje, albo jest bardzo przesunięty do przodu. Unikałbym takiego ustawienia. Czy nie jest czasem tak, że but ma przesuwane mocowania (jednak w odległości 165 mm), a szyna jest na 195 mm (tylko dało się tak rozsunąć)?
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Kontakt:

Post autor: PeterCave » śr stycznia 10, 2007 7:13

malczan85 pisze: Te rolki przymierzałem w połowie listopada ubiegłego roku. A cena pewnie była niska, kosztowała 800 zł (z kawałkami).
No jak sama cena kosztowała 800 zł, to bynajmniej nie była niska :lol:
A tak serio, to 800 zł za 4x90 to nie jest jakaś rewelacja. Nadal bardzo mnie zastanawia ten but do kostki... Chyba, że to był twardy niski but, długa szyna, tylko kółka mniejsze wstawione?
Pozdrawiam Piotrek

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » śr stycznia 10, 2007 7:18

WFH pisze:
malczan85 pisze:Nie chcialbym miec 4x100mm , a chcę mieć 5x100mm (lub 5x110mm) jezeli jest taka opcja..?

Na temat Salomona którzy piszą WFH i Zico ... dobrze, że piszecie o tym bo w zasadzie nie wiedzialem o tym... a jakiej firmy proponujecie do zakupu rolek prócz Bonda... może macie na myśli K2... czy jeszcze inne...?
Pozdrawiam :)
5x100mm??? Raczej nie widzialem, zeby ktoś na tym jeździł...
A jeśli chodzi o firmy to ja wcale nie odradzam Salomonów. A co do Bontów to ciężko je dostac w Polsce, bo to australijska firma. A na rynku można dostać sprzęt wysokiej klasy kilku firm( np. Salomon, Rollerblade, K2, Powerslide...)
5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 7:21

PeterCave pisze:
malczan85 pisze: Te rolki przymierzałem w połowie listopada ubiegłego roku. A cena pewnie była niska, kosztowała 800 zł (z kawałkami).
No jak sama cena kosztowała 800 zł, to bynajmniej nie była niska :lol:
A tak serio, to 800 zł za 4x90 to nie jest jakaś rewelacja. Nadal bardzo mnie zastanawia ten but do kostki... Chyba, że to był twardy niski but, długa szyna, tylko kółka mniejsze wstawione?
Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Kontakt:

Post autor: PeterCave » śr stycznia 10, 2007 7:29

malczan85 pisze: Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.
Bont'a sprzęt jest dosyć drogi. Rolki tej firmy poniżej 2000 chyba ciężko znaleźć. A co do tych Rollerblade, to jeśli szyna była 4x100, to cena faktycznie jest bardzo dobra.
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr stycznia 10, 2007 7:34

pnw22 pisze: 5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.
Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bont :D ( a nie Bond jak niektórzy piszą) :D

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » śr stycznia 10, 2007 7:52

WFH pisze:
pnw22 pisze: 5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.
Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bont :D ( a nie Bond jak niektórzy piszą) :D
Widzialem wasza grupe na zdjeciach z tymi butami tez sa super,tylko ze moje nowe sa o 600g (komplet)lzejsze od poprzednich no i szyna z magnezium na razie go troche testowalem na hali i jestem bardzo zadowolony.(jak juz mowiles Bont to Bont)

Awatar użytkownika
malczan85

Post autor: malczan85 » śr stycznia 10, 2007 8:03

PeterCave pisze:
malczan85 pisze: Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.
Bont'a sprzęt jest dosyć drogi. Rolki tej firmy poniżej 2000 chyba ciężko znaleźć. A co do tych Rollerblade, to jeśli szyna była 4x100, to cena faktycznie jest bardzo dobra.
4x100? Może się pomyliłeś... poprawię 4x90 mm. Ja też myślę, że cena nie jest taka zła...

WFH pisze:Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bont ( a nie Bond jak niektórzy piszą)
Ojć :shock: , przepraszam. Bont ... wiesz takie skojarzenie James Bond... :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”