Wielki problem ( jakie rolki ?)

Jesteś początkujący? Nie wiesz jakie wrotki (rolki) wybrać? Śmiało pytaj - serdecznie zapraszamy! :) / Hardware help desk for beginners inline skaters

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

kierki

Wielki problem ( jakie rolki ?)

Post autor: kierki » czw listopada 23, 2006 8:03

Witam Wszystkich bardzo serdecznie.

To moj pierwszy post na tym forum i jezeli napisalem w zlym dziale to bardzo przepraszam ale tezprosze o wyrozumialosc.
Otoz mam 20 lat i jestem duzy (tzn waze ok 120 kg) Otoz zamierzam kupic rolki lecz nie wiem na jakie sie zdecydowac. Rolki chcialbym konkretnie wykorzystywac na dojazd do pracy( ok 3 km) po roznego rodzaju drogach (utwardzonych :) ) Jednak w wolnych chwilach chcialbym nauczyc sie czegos ( skakac i jakies inne fajne tricki ) Dodam ze dawno temu jezdzilem na rolkach i wiem mniej wiecej o co chodzi. W zwiazku z tym pisze do Was z prosba o udzielenie m pomocy za co bede naprawde wdzieczny. Obecnie przebywam za granica ale w grudniu bede w Polsce i chcialbym zakupic jakis dobry sprzet zeby starczyl mi na dosyc dlugo. Prosze jeszcze o nformacje gdzie moge kupic dobre rolki w Polsce najlepiej w okolicy Opola badz Wroclawia no i moze Katowicach. ( prosze o wszystkie propozycje czyli rolki z dolnej badz gornej polki i po srodku tez :))Przepraszam Wszystkich za pisanie bez polskich znakow ale niestety mam wszystko w jezyku angielskim. Za wszystkie rady z gory bardzo dziekuje.

pozdrawiam

kerki

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » czw listopada 23, 2006 8:25

Przy wadze 120kg skakanie chyba nie jest dobrym pomysłem... Większość rolek do skakania ma oznaczenia max 100kg... Jak chcesz jeździć te 3km to proponuję rolki do freestyle, mają mocną szynę. Kółka bym wymienił na większe - zależy jakie są w standardzie. Ale skakać nie ryzykowałbym.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Kamil mks
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: Kamil mks » czw listopada 23, 2006 8:39

Skakanie przy wadze 120kg niepolecałbym i nieryzykował polecam tak jak Zico rolki do freestyle na te 3km a props ile masz wzorostu?

Kamil mks 8) 8) 8) 8)

kierki

Post autor: kierki » pt listopada 24, 2006 7:01

mam 183 cm wzrostu co to wagi to troche zaokraglilem waze lekko ponad 110 i waga spada :) A nie wiecie gdzie moge kupic dobre rolki w okolichach podanych wczesniej czyli wroclaw opole katowice ?? z goryu dzieki za odpowiedzi :) pozdrawiam

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » pt listopada 24, 2006 8:06

Jezeli przebywasz za granica nie wiem w jakim kraju?np.Niemcy to masz w eBay bardzo wielki wybur nawet za bardzo tanie pieniadze.

magamma

Jakie rolki?

Post autor: magamma » pt stycznia 26, 2007 6:05

Witam serdecznie wszystkich!!!!
Prosze was o pomoc w sprawie kupna rolek. Jezdzilam dawno temu na lyzwach i to wszystko jezeli chodzi o ten rodzaj sportu. Jestem calkowicie na starcie i nawet niewiem jakie rolki mam kupic a tak mi sie spodobaly. Chyba 4 kolka? Plastikowe, usztywnione buty? Kolka kauczukowe? A moze sie myle? Bardzo was prosze pomozcie mi zaczac!!!
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie!!!

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Re: Jakie rolki?

Post autor: zico » pt stycznia 26, 2007 7:12

magamma pisze:Witam serdecznie wszystkich!!!!
Prosze was o pomoc w sprawie kupna rolek. Jezdzilam dawno temu na lyzwach i to wszystko jezeli chodzi o ten rodzaj sportu. Jestem calkowicie na starcie i nawet niewiem jakie rolki mam kupic a tak mi sie spodobaly. Chyba 4 kolka? Plastikowe, usztywnione buty? Kolka kauczukowe? A moze sie myle? Bardzo was prosze pomozcie mi zaczac!!!
Pozdrawiam

Witamy na forum :)

Zapraszam do działu "Szukaj" u góry - już wiele było napisane na ten temat :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » sob stycznia 27, 2007 12:49

<b>kierki</b>: Jesli chodzi o wybor rolek - patrz na twardosc kolek :) fajnie by bylo 84/85A (ja moje 80A zajechalem w 3 miesiace przy 90kg wagi).
Jesli chodzi o kupno rolek w zimie to moze byc z tym problem - oczywiscie mozna znalezc cos fajnego ale trzeba duuzo szukac. Jesli cos jest na polkach to same niedobitki. No i tak jak przedmowcy stwierdzili - czasem za granica mozna trafic cos lepszego niz u nas :)

aha i jeszcze jedno... jazda na rolkach wciaga wiec te 3km do pracy to jest nic w porownaniu z tym co bedziesz jezdzil po pracy :)

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Post autor: zico » sob stycznia 27, 2007 12:57

koziar2 pisze:aha i jeszcze jedno... jazda na rolkach wciaga wiec te 3km do pracy to jest nic w porownaniu z tym co bedziesz jezdzil po pracy :)
Hehe - dokładnie :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

Awatar użytkownika
Marta
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: Marta » sob stycznia 27, 2007 1:18

zico pisze:
koziar2 pisze:aha i jeszcze jedno... jazda na rolkach wciaga wiec te 3km do pracy to jest nic w porownaniu z tym co bedziesz jezdzil po pracy :)
Hehe - dokładnie :)
Potwierdzam i z braku laku idę na łyżwy :D
Znowu rolki :)

magamma

hihi

Post autor: magamma » ndz stycznia 28, 2007 12:29

Cze!!!
Musze sie pochwalic, ze HUUURAAAA kupilam rolki takie dla poczatkujacych i wczoraj chyba 2 godziny jezdzilam po przedpokoju w domu i 30 min przed domem. ALE FRAJDA. Niewiedzialam ze tak latwo jest o wywrotnosc do tylu i wpajam sobie caly czas ze kolana maja byc zgiete i sylwetka do przodu. Mowie wam jak sie ciesze no hihihiih. Dzisiaj do parku!!!!!!!!!!!!! Aha co do zagranicy to jak juz wielu polakom tlumacze "unia jest w Polsce - tzn cywilizacja tez" Bylam wczoraj w naprawde duzym miescie, wchodzilam do narawde markowych i duzych sklepow sportowych i o dziwo patrzyli sie na mnie ze zdziwieniem ze ja szukam czegos takiego. I wiecie gdzie dostalam rolki? w sklepie zabawkowym, ale nie myslcie sobie ze one sa zabawkowe, bo sa super. Moge je zjechac na maxa a u nas kupie juz lepsze.
Pozdrawiam serdecznie!!!

Awatar użytkownika
Artus
Czterokółkowiec

Re: hihi

Post autor: Artus » śr kwietnia 25, 2007 1:16

magamma pisze:Cze!!!
Musze sie pochwalic, ze HUUURAAAA kupilam rolki takie dla poczatkujacych i wczoraj chyba 2 godziny jezdzilam po przedpokoju w domu i 30 min przed domem. ALE FRAJDA. Niewiedzialam ze tak latwo jest o wywrotnosc do tylu i wpajam sobie caly czas ze kolana maja byc zgiete i sylwetka do przodu. Mowie wam jak sie ciesze no hihihiih. Dzisiaj do parku!!!!!!!!!!!!! Aha co do zagranicy to jak juz wielu polakom tlumacze "unia jest w Polsce - tzn cywilizacja tez" Bylam wczoraj w naprawde duzym miescie, wchodzilam do narawde markowych i duzych sklepow sportowych i o dziwo patrzyli sie na mnie ze zdziwieniem ze ja szukam czegos takiego. I wiecie gdzie dostalam rolki? w sklepie zabawkowym, ale nie myslcie sobie ze one sa zabawkowe, bo sa super. Moge je zjechac na maxa a u nas kupie juz lepsze.
Jesli jestes z Dublina to najwiekszy wybor rolek maja w SKATECITY na Temple Bar. Maly sklepik zaraz za central Bankiem i o dziwo jedyny w dublinie takiego typu, ja tam kupilem swoje role po dluuugich poszukiwaniach. Sklepy sieci CHAMPION tez ostatnio wprowadzily rolki do sprzedazy jednak sa to marki malo znane aczkowliek jak je ogladalem wygladaly dosc solidnie.

POZDROWIENIA

PS. MOze kiedys razem pojezdzimy. Ja najczesciej jezdze w DUN LAOGHIRE ze wzgledu na super gladka powierzchnie.
Be sure, you are happy...
Rollerblade GEO 1.3

Awatar użytkownika
XArturoX_KaFi_
Kontakt:

Post autor: XArturoX_KaFi_ » sob kwietnia 28, 2007 11:00

Witam sorki za post tutaj, ale uważałem ze to jest temat ze mam problem właśnie, jakie rolki wybrać tzn. miałbym wydać na rolki 1000zł, ale czy to ma sens czytałem w sieci ze to nie ma sensu, co mi z tego ze będę miał rolki fajne i dobre a będę się na nich uczył szukałem na allegro i w sieci, ale zbytnio nie wiem, od czego mam zacząć mam taki właśnie problem ze nie wiem, co wybrać czy takie za nie wielkie pieniążki mogą być na początek, bo zmian się czegoś nauczę to będzie dużo upadków itd. Chciałbym jeździć agresywnie Na ulicach ze tak powiem nie interesuje mnie na razie jakieś konkrety akrobacje i wogóle, bo zmian się nauczę czegoś to chwilkę potrwa czy takie rolki są na początek dobre? <-------->/item189106165_rol ... 44_z_41_46].html bo tu zalazłem tez swoj rozmiar 46 ogolnie mam noge 45 ale zawsze cza ten jednego centa dodać http://www.<-------->/product_info.php?c ... cts_id=296 czy cos takiego ? a moze macie jakieś inne propozycje ? sorrki moze duzo błednów itd ale pisze z marszu aha i gdzie w Pozaniu moza kupic rolki w jakich sklepach

Awatar użytkownika
Toudi
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Toudi » ndz kwietnia 29, 2007 12:46

Xarturo. Zanim coś dalej napiszę, to podzielę się jedną uwagą z tobą. Strasznie ciężko się twój post czyta. Może nawet nie jest jakiś nadmiernie chaotyczny ale ty nie dzielisz swojej wypowiedzi na mniejsze części, np. zdania. Spróbuj ponownie przeczytać swój post.
.
.
.
.
.
.
.
Już?
Ciężko, co?

Ktoś już gdzieś na tym forum bardzo ładnie to ujął: specjalistyczne rolki kupuje się jako drugie a nie pierwsze.
Kup na razie zwykłe, może trochę lepsze niż zwykłe, naucz się podstaw i potem będziesz już wiedział, czego szukać. Te zwykłe i tak się przydadzą do pojeżdżenia sobie w chwilach, kiedy rampa stygnie.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
XArturoX_KaFi_
Kontakt:

Post autor: XArturoX_KaFi_ » ndz kwietnia 29, 2007 1:00

Toudi pisze: Ktoś już gdzieś na tym forum bardzo ładnie to ujął: specjalistyczne rolki kupuje się jako drugie a nie pierwsze.
Kup na razie zwykłe, może trochę lepsze niż zwykłe, naucz się podstaw i potem będziesz już wiedział, czego szukać. Te zwykłe.
Nie kapuje zwykłe? Tzn. jedzić to ja umie jeździłem na zwykłych rekreacyjnych, ale chciałem zapytać, jakie kupić do jazdy agresywnej w przedziale od 300zł do 500zł właśnie się przesiadam z deski na rolki na zwykłych chyba raczej nie nauczę się Trików itd. he he prędzej się połamią:]

ps co ozacza tak na marginiesie <Cytuj>może trochę lepsze niż zwykłe>??
chodzi mi głownie o cos takiego :)
street - jazda po ulicach miasta i wykorzystywaniu wszelakiego typu podjazdów, murków czy kupie takie Rolki od 300zł do 500zł ? Proszę o pomoc w wyborze i 2 sprawa gdzie w Pozaniu moza kupic w sklepie czy lepiej zamawiać przez www ?
chłopaki co sądzice o tych rolach na poczatek moga być !

http://www.<-------->/product_info.php?c ... cts_id=306

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt dla początkujących i nauki jazdy / Inline skates for beginners”