A jak to jest, jeśli chodzi o przygotowanie kondycyjne? No i sprzęt? Czy "zwykłe" rolki rekreacyjne na początek mogą być? Pytam się dlatego, bo nigdy nie widziałem takich zawodów i nie wiem czego się spodziewać. A czas i chęć do startu jest, więc może się skuszę.
zico pisze:Rampa też jest niezła, jazda street - ale pamiętaj do tych konkurencji są inne rolki, poza tym trudno jest robić wszystko i aggressive i szybką jazdę - sam aktualnie skończyłem z "zawodową" jazdą agresywną kosztem jazdy szybkiej - lecz czasem wyskoczę na rampę:)
Mogę się tylko domyślać, że trudne jest łączenie obu "styli" jeśli się chce być w którejś dziedzinie naprawdę dobrym. Czy możesz napisać jakie są zasadnicze różnice w technice (odczuciach z jazdy) pomiędzy fitness/speed a aggressive? Chodzi mi o to, czy przejście z rolek rekreacyjnych na agresywne jest bardzo odczuwalne. Jak wygląda sprawa ze zwrotnością małych kółek?
Jazda rekreacyjna sprawia mi wiele frajdy, ale chciałbym też spróbować czegoś innego. Dotychczas bardziej ukierunkowany byłem na jazdę szybką - trenuję nieregularnie (brak towarzystwa

) - czasami parę razy w tygodniu 20-25 km, a czasami przez miesiąc nie potrafię się zmobilizować - w towarzystwie zawsze raźniej a w rodzinnym mieście rolkarzy jak na lekarstwo.
Pozdrawiam!
--
fun
Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz, co ci się trafi...