Warszawa - Tor Stegny dostepny dla rolkarzy

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
kajman
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: kajman » sob maja 19, 2007 7:21

Wtorek o 17:30, dobry termin !!!!
Ja będę ok 18.
Obrazek
Pozdrawiam Kajman

Awatar użytkownika
sylviku
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: sylviku » sob maja 19, 2007 10:08

Caravan pisze:Czyżby ten ścigant z brodą i w kasku to był romanwrotkarz? W takim razie również pozdrawiam! 8)

BTW, to trochę kuriozalne, że wszyscy wczoraj byliśmy na Torze, w tym samym czasie i nawet o tym nie wedzieliśmy, he he he... Jeszcze się okaże, że tylko forumowicze wczoraj jeździli :mrgreen:

Musimy mieć coś, co będzie pozwalało nam identyfikować się w takich miejscach. Tracimy wiele okazji do poznania się i rozmowy offline. Zupełnie niepotrzebnie. Forum jest w porządku, ale nic nie zastąpi kontaktu człowiek-człowiek. :wink:
No ja akurat na to forum trafiłam 1 raz - dzisiaj. Na torze jezdzę dosyć czesto i tez Was w takim razie widziałam w piątek ;) Jeździłam samotnie. Michał rewelacyjną przekładaneczkę tyłem robił.

Dzisiaj też byłam i jutro tez pewnie bede.
W poprzednich 2 sezonach rzadko jeździłam (rok temu tor był nieczynny).. ale teraz nadrabiam straty. Przekładaneczka owszem, ale przodem ;) Sama jazda tyłem też ok, ale bez żadnych takich bajerów.

Romanawrotkarza często spotykam.. rzeczywiście kondycja niesamowita.

Pozdro ze Stegny - Sylwia :)

Awatar użytkownika
Caravan
Prześcigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Caravan » sob maja 19, 2007 10:20

sylviku pisze:
No ja akurat na to forum trafiłam 1 raz - dzisiaj. Na torze jezdzę dosyć czesto i tez Was w takim razie widziałam w piątek ;) Jeździłam samotnie. Michał rewelacyjną przekładaneczkę tyłem robił.
No nie tak znowu samotnie. Trochu nas tam było :wink:

BTW, jeśli chodzi o piątek, czy ta osoba ze spietymi włosami, w ciemnych okularach i z jasnymi słuchawkami w uszach, ćwicząca jazdę tyłem na zkrętach, to Ty? :mrgreen:

I nie pytajcie mnie, po co mi te wszystkie szczegóły. Jakoś same mi się do łba wbijają :wink:
Pozdrawiam
Caravan
SALOMON THUNDER UFS 237EA
SALOMON CHAZ SANDS UFS 247EA
SEBA FR2 243
http://www.zut-projekt.pl

Awatar użytkownika
sylviku

Post autor: sylviku » sob maja 19, 2007 10:27

Caravan pisze:
sylviku pisze:
No nie tak znowu samotnie. Trochu nas tam było :wink:

BTW, jeśli chodzi o piątek, czy ta osoba ze spietymi włosami, w ciemnych okularach i z jasnymi słuchawkami w uszach, ćwicząca jazdę tyłem na zkrętach, to Ty? :mrgreen:

I nie pytajcie mnie, po co mi te wszystkie szczegóły. Jakoś same mi się do łba wbijają :wink:
No tak. To ja ;)
Dzisiaj mi lepiej wychodziło. Ktoregos razu dostałam darmową poradę od miłego rolkarza. Nie zdziwię się jeśli jest to ktoś z forum :)

No rzeczywiście sama nie byłam w sumie ;) ale sama wsród nieznajomych mi ludzi hiehie

Awatar użytkownika
romanwrotkarz
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 25 gru 1959
Kontakt:

Post autor: romanwrotkarz » sob maja 19, 2007 10:29

sylviku pisze:
Caravan pisze:Czyżby ten ścigant z brodą i w kasku to był romanwrotkarz? W takim razie również pozdrawiam! 8)

Z ta niesamowitoscia to duza przesada. Jest wielu ludzi ktorzy jezdza nonstop kilka godzin, a ja tylko troche. Wielu Holendrów trenuje calymi latami, jezdzac po calym swiecie, tylko po to, zeby miec kondycje na odbywajacy sie co kilkanascie lat Elvestedentoht (200km wyscig 11 miast po zamarznietych kanalach na lyzwach). Poza tym kilka lat temu, Polak mieszkajacy w Niemczech - Otmar Buhl, kiedy ustanowil rekord Guinessa 2000 km w niecale 200 godzin (w Polsce), to przygotowujac sie przez 3 miesiace robil codziennie 80 km a bijac rekord srednio dziennie robil 200km na rolkach. Tak wiec jeszcze daleko do mistrzow. Na razie probuje przystosowac organizm do dluzszych wysilkow, bo znajomi Holendrzy jezdzacy w zimowe weekendy na Stegnach odgrazaja sie ze zalatwia mi start poza konkursem w tej ich slynnej imprezie, jak tylko takowa bedzie ( kiedy? - globalne ocieplenie spalinami ). 8)

Awatar użytkownika
sylviku

Post autor: sylviku » sob maja 19, 2007 10:39

romanwrotkarz pisze:
sylviku pisze:

Z ta niesamowitoscia to duza przesada [...] . 8)
Dla mnie niesamowite i tak :) Ja to lubie się trochę pobawić na rolkach ewolucjami (o ile to co robie można tak nazwać). Jazda w kółko, bez urozmaiceń nudzi mnie po 4 okrążeniach jeśli jeżdzę sama. Stąd sobie przeplatam i urozmaicam :)
Jak się jeździ z kimś to jest inaczej, bo się gada :)

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » sob maja 19, 2007 10:41

Poczytaj o rekordzie.
Miłość wzrasta poprzez miłość

Awatar użytkownika
krymka
Kontakt:

Post autor: krymka » sob maja 19, 2007 11:07

a ja dzisiaj byłam i tego...no...już prawie zagadałam....ale jednak nie...bo, czy ja wiem, czy to był ktoś z nas... ech, ta durna niesmiałośc :(
FILA primo comp lady 80mm/82A/ ABEC5
http://www.krymka.blogspot.com

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » ndz maja 20, 2007 8:27

Mam jedno pytanko,czy w poblizu (Stegny)toru rolkowego jest jakis hotel sredniej klasy w granicach 50-70 Euro?i jak daleko to jest od lotniska Okecie mam ochote w lecie przyleciec i troche potrenowac z wami.

Awatar użytkownika
sylviku

Post autor: sylviku » ndz maja 20, 2007 8:48

pnw22 pisze:Mam jedno pytanko,czy w poblizu (Stegny)toru rolkowego jest jakis hotel sredniej klasy w granicach 50-70 Euro?i jak daleko to jest od lotniska Okecie mam ochote w lecie przyleciec i troche potrenowac z wami.
Pewnie, że jest. Chyba 80zl/noc (z moich ostatnich informacji), ale można też bardziej komfortowy pokój w granicach 120zł. Hotele robotnicze: Atos, Portos i Aramis (ulica Mangalia)

http://www.polhotels.com/warsz/AtosPort ... index2.htm

Awatar użytkownika
viejo
Czterokółkowiec
Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
Jeżdżę od: 02 sty 1968

Post autor: viejo » ndz maja 20, 2007 9:18

sylviku pisze:
Pewnie, że jest. Chyba 80zl/noc (z moich ostatnich informacji), ale można też bardziej komfortowy pokój w granicach 120zł. Hotele robotnicze: Atos, Portos i Aramis (ulica Mangalia)

Z tymi muszkieterami to bym odradzał. Warunki kiepskie. Chociaż niedrogo to paskudnie. Kiedyś mnie poprosił kolega z Węgier o rezerwację niedrogiego hotelu i zarezerwowałem mu w muszkieterach. Było obciachowo. Na szczęście kolega podróżował po byłych sowietach i tam potrafiło być dużo drożej i jeszcze gorzej.

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » ndz maja 20, 2007 9:26

sylviku pisze:
pnw22 pisze:Mam jedno pytanko,czy w poblizu (Stegny)toru rolkowego jest jakis hotel sredniej klasy w granicach 50-70 Euro?i jak daleko to jest od lotniska Okecie mam ochote w lecie przyleciec i troche potrenowac z wami.

Dzieki za info.ale ja myslalem o hotelu 3 gwiazdkowym w granicach 300zl,nie o robotniczym hotelu i w jakiej odleglosci znajduje sie ten tor od lotniska.

Awatar użytkownika
sylviku

Post autor: sylviku » ndz maja 20, 2007 9:50

pnw22 pisze:
sylviku pisze:

Dzieki za info.ale ja myslalem o hotelu 3 gwiazdkowym w granicach 300zl,nie o robotniczym hotelu i w jakiej odleglosci znajduje sie ten tor od lotniska.
Hehe.. Trzeba było od razu zaznaczyć. Myślałam, że chodzi ci o niedrogi. No a jego zaletą jest to, że jest bardzo blisko toru. Innych hoteli w pobliżu niestety nie znam :(
Ale nawet jak w centrum znajdziesz to będzie ok, bo z centrum jest bardzo łatwy dojazd do Toru Stegny.

Awatar użytkownika
romanwrotkarz
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 25 gru 1959
Kontakt:

Nocleg na Stegnach

Post autor: romanwrotkarz » ndz maja 20, 2007 11:46

Na samym torze Stegny tez jest mozliwosc noclegu. Warunki spartanskie, na poziomie lat 70-tych, ale za to na miejscu. W kazdym razie lyzwiarze w zimie na zawodach tam nocuja. na parterze drzwi pokoi z widokiem na plyte toru, jest silownia , sala gimnastyczna, sauna, restauracja lyzwiarska, korty tenisowe. Ceny przystepne. Tel do recepcji 0048 022 8422768. Radze skorzystac w tym roku, bo za rok moga zburzyc z powodu krycia toru dachem i drugiego etapu modernizacji obiektu.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
krymka
Kontakt:

Re: Nocleg na Stegnach

Post autor: krymka » ndz maja 20, 2007 11:48

romanwrotkarz pisze:Na samym torze Stegny tez jest mozliwosc noclegu. Warunki spartanskie, na poziomie lat 70-tych, ale za to na miejscu. W kazdym razie lyzwiarze w zimie na zawodach tam nocuja. na parterze drzwi pokoi z widokiem na plyte toru, jest silownia , sala gimnastyczna, sauna, restauracja lyzwiarska, korty tenisowe. Ceny przystepne. Tel do recepcji 0048 022 8422768. Radze skorzystac w tym roku, bo za rok moga zburzyc z powodu krycia toru dachem i drugiego etapu modernizacji obiektu.
Pozdrawiam :)
Czyżbyśmy mieli wtedy pierwszy w Warszawie kryty obiekt dla rolkarzy?!
FILA primo comp lady 80mm/82A/ ABEC5
http://www.krymka.blogspot.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mazowieckie”