Warszawa - Tor Stegny dostepny dla rolkarzy

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
sylviku
Czterokółkowiec bez hamulców
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Nocleg na Stegnach

Post autor: sylviku » ndz maja 20, 2007 1:07

krymka pisze:
romanwrotkarz pisze:Na samym torze Stegny tez jest mozliwosc noclegu. Warunki spartanskie, na poziomie lat 70-tych, ale za to na miejscu. W kazdym razie lyzwiarze w zimie na zawodach tam nocuja. na parterze drzwi pokoi z widokiem na plyte toru, jest silownia , sala gimnastyczna, sauna, restauracja lyzwiarska, korty tenisowe. Ceny przystepne. Tel do recepcji 0048 022 8422768. Radze skorzystac w tym roku, bo za rok moga zburzyc z powodu krycia toru dachem i drugiego etapu modernizacji obiektu.
Pozdrawiam :)
Czyżbyśmy mieli wtedy pierwszy w Warszawie kryty obiekt dla rolkarzy?!
Hmmm... nie wiem czy mi się ten pomysł podoba. Nie ma to jak na powietrzu ;) w słoneczku. Zaletą byłoby to, że jak pada deszcz to można pojeździć.
Podejrzewam, że zrobiony by był tylko dach a po bokach niezabudowane, ale to i tak zabiera słoneczko.

Właśnie wróciłam z toru. Puściutko jak nie wiem co. Byla tylko jedna osoba, która zresztą po jakimś czasie się zwinęła.

Awatar użytkownika
michał1990
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: powerslide c
Jeżdżę od: 04 lip 1998
Kontakt:

Post autor: michał1990 » ndz maja 20, 2007 1:08

poza tym zadaszenie nieeliminuje wiatru :( :(
ktory niestety dość często ostatnimi czasy wiał
Pozdrawiam
Michał Machowski

Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl

Awatar użytkownika
romanwrotkarz
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 25 gru 1959
Kontakt:

Re: Nocleg na Stegnach a kryta hala lyzwiarsko rolkarska

Post autor: romanwrotkarz » ndz maja 20, 2007 2:10

krymka pisze: Czyżbyśmy mieli wtedy pierwszy w Warszawie kryty obiekt dla rolkarzy?!
Jeszcze nie mamy ale miec bedziemy. Szkic projektu jest gotowy. Można podejrzec na stronie WTŁ
http://www.stegny.com.pl/
po lewej stronie.
Projekt zrobi pracownia najlepszego architekta sportowego w Polsce.
Dach oczywiscie głownie z mysla o lyzwiarzach szybkich (Holendrzy w kraju wielkosci 3 naszych wojewodztw, z ludnoscia o 2/3 mniejsza maja krytych hal z torem 400m kilkanascie). Aby miec chociaz cien szansy na jakis stopien rownej walki, musimy walczyc o takie obiekty w Polsce.
:idea: :idea: :idea: :arrow:

Awatar użytkownika
romanwrotkarz
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 25 gru 1959
Kontakt:

Post autor: romanwrotkarz » ndz maja 20, 2007 2:18

sylviku pisze: Hmmm... nie wiem czy mi się ten pomysł podoba. Nie ma to jak na powietrzu ;) w słoneczku. Zaletą byłoby to, że jak pada deszcz to można pojeździć.
Podejrzewam, że zrobiony by był tylko dach a po bokach niezabudowane, ale to i tak zabiera słoneczko.
Właśnie wróciłam z toru. Puściutko jak nie wiem co. Byla tylko jedna osoba, która zresztą po jakimś czasie się zwinęła.
Wiatru nie bedzie, chyba ze znajdzie sie kasa na jego robienie pod pelna kontrola (sa takie obiekty na swiecie). Niedawno wybudowano najnowoczesniejsza hale lyzwiarska na swiecie w Kolomnie (Kołymnie) (jakies 1000 km od naszej wschodniej granicy) i ta hala ma pełna elektroniczna kontrole nawiewu powietrza przez calkowicie przezroczysty dach. Drogo ale ich na to stac. W przyszlym sezonie zimowym beda na niej mistrzostwa Europy czy Swiata na panczenach.
:lol: :o

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Re: Nocleg na Stegnach a kryta hala lyzwiarsko rolkarska

Post autor: Ariel » ndz maja 20, 2007 2:21

romanwrotkarz pisze:Projekt
Mi to przypomina splaszczony kadlub promu kosmicznego. Ladne :)
Miłość wzrasta poprzez miłość

Awatar użytkownika
viejo
Czterokółkowiec
Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
Jeżdżę od: 02 sty 1968

Post autor: viejo » ndz maja 20, 2007 2:41

sylviku pisze:Byla tylko jedna osoba, która zresztą po jakimś czasie się zwinęła.

To chyba ja się "zwinąłem".
Byłem od 9:50

Awatar użytkownika
sylviku
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: sylviku » ndz maja 20, 2007 2:49

viejo pisze:
sylviku pisze:Byla tylko jedna osoba, która zresztą po jakimś czasie się zwinęła.

To chyba ja się "zwinąłem".
Byłem od 9:50
Jeśli rozmawiałeś z jakąś dziewczyną o tym, że jest gorąco i jeszcze ta dziewczyna miała słuchawki na uszach to pewnie byłeś ty :)

Awatar użytkownika
viejo
Czterokółkowiec
Moje rolki: Prus,Viking,Bont,Powerslide
Jeżdżę od: 02 sty 1968

Post autor: viejo » ndz maja 20, 2007 2:50

pnw22 pisze: Dzieki za info.ale ja myslalem o hotelu 3 gwiazdkowym w granicach 300zl,nie o robotniczym hotelu i w jakiej odleglosci znajduje sie ten tor od lotniska.
Na http://www.hotele.pl możesz sobie zarezerwować, popatrzyć na mapę gdzie jest hotel. Na http://www.pf.pl możesz znaleźć trasę od lotniska do toru. Odległość 7,6 km.
Tor jest na Inspektowej 1 a lotnisko na żwirki i Wigury 1.

pnw22
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: pnw22 » ndz maja 20, 2007 4:45

viejo pisze:
pnw22 pisze: Dzieki za info.ale ja myslalem o hotelu 3 gwiazdkowym w granicach 300zl,nie o robotniczym hotelu i w jakiej odleglosci znajduje sie ten tor od lotniska.
Na http://www.hotele.pl możesz sobie zarezerwować, popatrzyć na mapę gdzie jest hotel. Na http://www.pf.pl możesz znaleźć trasę od lotniska do toru. Odległość 7,6 km.
Tor jest na Inspektowej 1 a lotnisko na żwirki i Wigury 1.
WIELKIE dzieki za info.

art
Czterokółkowiec

Re: Hokej na rolkach na Stegnach

Post autor: art » pn maja 21, 2007 10:29

romanwrotkarz pisze:Pomysl Slawka jest dobry, ale : w zimie, kiedy byly na Torwarze MIstrzostwa Europy Figurowcow, z koniecznosci udostepniono lodowisko hokejow-figurowo-slizgawkowe szanownym hokeistom na lodzie. Straty i niesmak po tym zostaly i sa widoczne do dzisiaj. Zdewastowali w sztni co tylko bylo na ich drodze. Zainteresowanych zapraszam do odwiedzenia meskiej szatni na Stegnach i przekonania sie na wlasne oczy. Moze hokeisci na rokach maja inna nature, psychike. Klania sie problem opieki psychologa nad hokeistami, albo jak dawniej mowiono, tzw. wychowanie :cry: :?:
Nie wiem co stało się z szatniami na Stegnach, ale może Szanowny Kolega niech nie stawia wszystkich hokeistów w tym samym szeregu z ludźmi, którzy "zdewastowali w szatni wszystko co tylko było na ich drodze". Na tym forum jest sporo osób, które grają w hokeja na rolkach (jak również na lodzie) i nie wydaje mi się, żeby ich celem była dewastacja pomieszczeń. Jeżeli już na publicznym forum wysuwane są takie oskarżenia, to myślę, że Kolega powiniem napisać dokładnie, co to byli za ludzie, w jakim wieku, czy była o sprawie powiadomiona policja, jak się sprawa zakończyła, a nie wysuwać tezę, że wszyscy hokeiści są "źli" i nie powinni być wpuszczani na Stegny.
Każdy człowiek ma inną naturę, psychikę.
Oczywiście zgadzam się jak najbardziej, że z ludźmi, którzy niszczą i dewastują, trzeba bezwzględnie walczyć, a napewno nie wpuszczać na obiekty użyteczności publicznej.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Caravan
Prześcigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Caravan » wt maja 22, 2007 4:57

kajman pisze:Wtorek o 17:30, dobry termin !!!!
Ja będę ok 18.

Do mnie niestety kółka jeszcze nie dotarły... Przyszło jakieś awizo, także po 18 pójdę sprawdzić na pocztę. Do tego czasu jednak jestem "unieruchomiony"... :(
Pozdrawiam
Caravan
SALOMON THUNDER UFS 237EA
SALOMON CHAZ SANDS UFS 247EA
SEBA FR2 243
http://www.zut-projekt.pl

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » wt maja 22, 2007 4:58

Caravan pisze:
kajman pisze:Wtorek o 17:30, dobry termin !!!!
Ja będę ok 18.

Do mnie niestety kółka jeszcze nie dotarły... Przyszło jakieś awizo, także po 18 pójdę sprawdzić na pocztę. Do tego czasu jednak jestem "unieruchomiony"... :(
To na pewno kółeczka :browar: :browar: :browar: i gratisy :ok2:
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Caravan
Prześcigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Caravan » wt maja 22, 2007 10:30

zico pisze:
To na pewno kółeczka :browar: :browar: :browar: i gratisy :ok2:
Paaaanie, jesteś WIELKI :D

Odebrałem paczkę tuż przed zamknięciem, z wypiekami na twarzy zamontowałem łożyska, przykręciłem kółka i.... z firmowymi FILA nie ma porównania! Niebo a Ziemia! A zdaję sobie sprawę, że high-endu nie zamówiłem :wink: Czuć wyraźną różnicę zarówno w szybkości jak i manewrowości. W ogóle jakoś rolki zachowują się dynamiczniej 8)

Powiem tylko tyle: na porządnych kołach wszystko wychodzi :) No, prawie :wink:

I jeszcze ciekawostka, firmówki Fila mają większą średnicę "obręczy" a przez to mniej tworzywa. W HYPERach jest zupełnie odwrotnie...

Wielkie dzięki za gratisy! Na pewno się przydadzą :twisted:
Pozdrawiam
Caravan
SALOMON THUNDER UFS 237EA
SALOMON CHAZ SANDS UFS 247EA
SEBA FR2 243
http://www.zut-projekt.pl

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » wt maja 22, 2007 10:39

Dzis na Stegnach bylo chyba nawet ze 20 osob :shock:

Mozna bylo poznawac nowych ludzi (z forum i nie tylko) i nagadac sie do woli. Nie mowiac juz o jezdzie.

Mysle, ze wtorek g. 18 na Stegnach to dobry termin stalych spotkan. I to niezaleznie od pogody; opcja deszczowa - restauracja.
Miłość wzrasta poprzez miłość

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » wt maja 22, 2007 10:39

Cieszę się niezmiernie z kolejnego zadowolonego użytkownika :)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mazowieckie”