Witam wszystkich.

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

robaszki

Witam wszystkich.

Post autor: robaszki » pn czerwca 11, 2007 11:06

Mam pytanko do baardziej "obcykanych" z tematem...mieszkam w dość małej miejscowości ...rolkami zaraziłem się za "młodu" w Jastarni i dopiero teraz mi na stare lata "wróciło"...namówiłem też żonkę i razem sobie jeździmy...skakać już nie skaczę ale...coś tam jeszcze pamiętam... ale do rzeczy... kupiłem dosć okazyjnie używki K2 ZSE..coś tam i K2Vielocity...coś tam... w mojej miejscowości jest dość dużo asfaltowych chodników ale z wątpliwą jakością asfaltu... ja mam kółka 72mm 82A a żona ma 72mm 78A moje są w bdb stanie a żony są zjechane na maxa...i teraz zastanawiam się czy wymieniając jej na 76mmlub 78mm 78A ( bardzo fajnie tłumią) sobie też takich nie sprawić ( 78mm 78A )...ważę około 76 kg..ale "zwisa mi ścieralność i tak hamuję "T" więc zetrę szybko
czy może jeszcze bardziej miękkie i większe tylko jak rozpoznać czy wejdą większe...? i jakie łożyska mają być...pozdrawiam

Awatar użytkownika
cinas83
Pięciokółkowiec 84mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: cinas83 » pn czerwca 11, 2007 11:50

zazwyczaj producent umieszcza na płozie informacje na temat maxów kółek jakie wejdą ,no a łożyska to wedle woli ABEC 5 są si jak na normalną jazdę ( ale i tak co firma to inaczej się kręci)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”