Jednak zdecydowałam się na kupno tych rolek nie czekając na opinie

Zawsze jestm w gorącej wodzie kąpana.
Naprawdę są super i tak jak w tamtych Rossigniol'ach nie potrafiłam za nic w świecie jechać na 2 tylnich kółkach bo z przodu but mnie blokował, tak w tych K2 od razu nie sprawiło mi to najmniejszego problemu.
Są też bardzo wygodne i zdecydowanie lepiej trzymają kostkę. Noga się nie chwieje i łatwiej wykonuje się różne ewolucje.
Jest tylko jedno ALE - troszkę w prawym bucie pięta mi się przesuwa z góry na dół. Mimo, że mocno dociskam to nie do końca to pomaga. Podejrzewam, że nie jest to dobry objaw (w GO Sporcie tego nie miałam jeżdząc po nim 20 minut). Aż tak bardzo mi to nie przeszkadza podczas jazdy i jak na razie nie mam obtarcia.
Czy zdarzyło Wam się cos podobnego w nowych rolkach? Ma to szanse minąć po czasie jak but się do nogi przystosuje?
Jeszcze jedna rzecz mnie zaskoczyła. Chciałam zdjąć od razu hamulec w sklepie i powiedzieli mi, że jak to zrobię to tracę gwarancję. Jakaś paranoja. Więc na razie zdjęłam sama gumkę hamulca (nie mieli śrubki na zastąpienie tej po zdjęciu hamulca).