Masa Krytyczna

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
robal
Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeżdżę od: 01 kwie 1999
Kontakt:

jezdze jak slimak :)

Post autor: robal » czw października 27, 2005 11:12

Czesc!

No to ustalmy, kto bedzie na masie na rolach i gdzie konkretnie sie umawiamy :) coby w tlumie nie zginac.
Jesli pogoda dopisze, przyjde z rolami pod pacha - ale pewnie nie dotrzymam Wam kroku :(
Jesli nie - z rowerem, tez pod pacha ;) , ale chetnie "zajrze" do Was i bede Wam deptac po pietach (kolach znaczy sie), zeby sobie rozne techniki poogladac i pozazdroscic :)
...ogladam, ogladam i nawet w glowie mam teoretycznie wszystko opanowane, ale z praktyka gorzej :(

Mam propozycje: pewnie nie wszyscy jeszcze znaja sie osobiscie (a moze to tylko ja jestem do tylu), wiec moze zrobmy sobie takie male etykietki: nazwa forum, a pod spodem nick. Co wy na to? Mozna - na wypadek deszczu - zaszyc zszywaczem w foli lub wykorzystac jakies "majteczki" z konferencyjnego czy firmowego identyfikatora :)

* jack-78 *:
Co do mojego zagrozenia dla innych:
1. jezdze naprawde wolno (fitness w baaaardzo zwolnionym tempie), wiec wystarczy na jakis trawnik zbiec
2. dobrze zdaje sobie sprawe z zagrozenia, dlatego jezdze jak w pkt. 1 :)
3. z powodow z pkt. 1 i 2 unikam jak ognia gorek, przejsc przez jezdnie, okolic placow zabaw itp.
A wogole to nie jezdze na nartach :) tylko na skiboardach (blizsze rolkom), jednak stok to nie to samo co asfalt. Upadkow na sniegu, czy nawet lodzie albo nawet na baaaaardzo cienkiej warstwie sniegu jakos sie nie boje. Mysle, ze to uraz z dziecinstwa - do dzis (chociaz to juz cale wieki) pamietam jeden bolesny upadek na wrotkach i lot z roweru :( - zdarte lokcie, kolana, broda, o jeden zab mniej <:F> Upadki na lyzwach, loty z sanek lub sankami na plecach ;) wspominam bez szeczgolnych emcji - ot, fragment zyciorysu ;)

* zico *:
Uginam - nigdy nie jezdze na wyprostowanych nogach, nawet na sali gimnastycznej :) Po prostu chyba ze starosci ;) zaczynam miec problemy z rownowaga.
A na panike nic nie poradze - na szczescie jest to panika "wewnetrzna", czyli zadnych zbednych ruchow, przez ktore moge stanowic zagrozenie dla innych. Jednak nie wiem, jak to moze byc, gdy ktos bedzie mi za hamulec robil. :]

* ariel *:
Na Spacerowej najwyzej zdejme role i przebiegne albo po prostu oddale sie z zalem w kierunku h-ty :(
"Swoją drogą, prędkość na stokach i na rolkach to jest TO" - z naciskiem na stoki ;)

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » czw października 27, 2005 12:01

Kolejny bieg w Warszwie, do którego nie dopuszczają rolkarzy: "Bieg Niepodległości" :x
11 XI, ok. 11 km (Główny Statystyku - same jedenastki :) ), trasa w całości asfaltowa, Plac Zamkowy - Wilanów, ze zjazdem na Belwederskiej.
O co im chodzi :?: Pytałem i nie odpowiedzieli :!: Nie, bo NIE :!:

Coś trzeba z tym zrobić.
Mam zamiar albo pojechać na rolkach bez rejestracji (co jest zabronione), albo się zarejestrować, podając jako klub "DOPUŚCIE ROLKARZY" i pobiec w koszulce z żarówiastymi napisami o tej właśnie treści. Drugi wariant jest droższy, rejestracja 10 zł, koszulka z napisem z przodu i z tyłu będzie kosztowała z 50 zł. Chyba, że ktoś zna tańszy sposób na koszulkę, to niech coś podpowie.
Przyłączy się ktoś :?:
Pomyślcie i może pogadamy o tym na Masie.

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

ja tez, ja tez :)

Post autor: robal » czw października 27, 2005 12:08

Czesc!

Ja chetnie sie wybiore (jesli pogoda dopisze), ale dopiero za Belwederska - z wiadomych ;) powodow.

Pozdrawiam,
robal.

PS. A pomysl z koszulka dobry.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » czw października 27, 2005 12:21

Prognoza pogody na piątek 29 bm: bez deszczu, ale tylko ok. 5 stopni C.
Trzeba będzie się ciepło ubrać :roll:

Awatar użytkownika
Slawek
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: Slawek » czw października 27, 2005 11:13

Ariel pisze:Kolejny bieg w Warszwie, do którego nie dopuszczają rolkarzy: "Bieg Niepodległości" :x
11 XI, ok. 11 km (Główny Statystyku - same jedenastki :) ), trasa w całości asfaltowa, Plac Zamkowy - Wilanów, ze zjazdem na Belwederskiej.
O co im chodzi :?: Pytałem i nie odpowiedzieli :!: Nie, bo NIE :!:

Coś trzeba z tym zrobić.
Mam zamiar albo pojechać na rolkach bez rejestracji (co jest zabronione),
Mysle, ze trzeba zebrac sie w wiekszej grupie i po prostu przejechac trase biegu w spacerowym tempie, zeby pokazac, ze mimo wszystko jestesmy zdeterminowani i chcemy brac udzial w tego typu imprezach. Proponuje zalozyc koszulki z Godlem - w koncu to Bieg Niepodleglosci. W biegu Nike Run Warsaw tez nie mozna bylo jechac na rolkach (takie bylo oficjalne postanowienie organizatorow), co nie przeszkodzilo nam (bylo nas az dwoch rolkarzy :wink: ) przejechac calej trasy na roleczkach nie bedac zaczepianymi przez organizatorow....

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

dzisiejsza masa /waw/

Post autor: robal » pt października 28, 2005 9:27

Czesc!
Slawek pisze: co nie przeszkodzilo nam (bylo nas az dwoch rolkarzy :wink: ) przejechac calej trasy na roleczkach nie bedac zaczepianymi przez organizatorow....
A w razie czego zawsze mozna udawac, ze "ja przeciez nie biore udzialu w zadnym biegu, ja tylko przypadkowo tedy przejezdzam w drodze do cioci/babci/kolezanki* - zawsze tedy jezdze" ;)
* niepotrzebne skreslic

Etykietke na dzisiejsza mase juz mam :) Na razie skromna - bez zadnej grafiki, tylko nazwa forum (z powiekszonym "zico-skating") + moj nick.
Niestety, w zwiazku z tzw. dlugim weekendem doszlo mi tyle roboty, ze nie wiem, czy zdaze na start :( Ale tez z powodu napietego czasu wzrosla szansa, ze jesli sie pojawie, to jednak na rolach a nie rowerze :)
Czy ktos wie, ile mniej wiecej czasu zajmuje przejazd? Interesuje mnie to tylko z powodu ewentualnego dolaczenia pozniej, gdyby nie wyszlo na czas.

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » pt października 28, 2005 9:53

Ostatnio sam start miał miejsce, o ile dobrze pamiętam, 15-20 min po czasie, więc spóźnialscy (w tym ja) mieli szansę uczestniczyć w przejeździe od początku. Trasa jest na stronie Masy. Myślę, że całość zajmie co najmniej 2 godziny.

Nie wiem czy zdołam zrobić sobie etykietkę, w razie czego będzie mnie można poznać po czołówce.
robal pisze:"ja tylko przypadkowo tedy przejezdzam w drodze do cioci/babci/kolezanki* - zawsze tedy jezdze"
to może ustalmy już teraz zeznania, żeby się potem nie powtarzać i nie budzić podejrzeń: ja - do cioci, robal - do babci, Slawek - do koleżanki... :wink:

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Post autor: robal » pt października 28, 2005 11:33

Czesc!
Ariel pisze: Myślę, że całość zajmie co najmniej 2 godziny.
No to mam jakies szanse :) Mam nadzieje, ze dolacze, bo inaczej trzeba bedzie jednak jakis mini-zlot zrobic :]
Ariel pisze: to może ustalmy już teraz zeznania, żeby się potem nie powtarzać i nie budzić podejrzeń: ja - do cioci, robal - do babci, Slawek - do koleżanki... :wink:
Zamienie babcie na ciocie ;) bo jak sprawdza "kssszzyyy...sprawdz babcie.....kssszzzzyy....cos sie nie zgadza....kssszzzyyy...powatrzam..." ;) to blado wypadne ;)

Pozdrawiam,
robal.z.etykietka.

Awatar użytkownika
Slawek
Kontakt:

Pierwsze wrazenia po Masie.....

Post autor: Slawek » pt października 28, 2005 11:06

Wlasnie wocilem z Masy. Jechalem od polowy dystansu (od Al. Wilanowskiej gdyz mieszkam w poblizu i Masa przejezdzala mi "pod oknem" niemalze) i w zwiazku z tym opis bedzie dotyczyl tylko drugiej polowki trasy. Poniewaz b. rzadko jezdze po miescie (glownie okupuje plac w Parku Szczesliwickim) i na ulicach nie czuje sie zbyt pewnie kluczowa sprawa byla dla mnie jakosc nawierzchni na trasie. I tu musze przyznac, ze pod tym wzgledem trasa b. mi sie podobala. Nie wiedzialem, ze w Warszawie jest tyle ulic z nowym asfaltem. Jechalo sie na prawde b. przyjemnie, gladki asfalt, malo przeszkod (chyba tylko 3 przejazdy przez tory tramwajowe) niezbyt szybkie tempo (co pozwalalo mi nadazyc za grupa). Jedyny minus to ostatnia ulica przed wjazdem na Starowke, ktora konczyla sie znienacka brukiem, o czym dowiedzialem sie dopiero lezac na nim i probujac ewakuowac sie z drogi nadjezdzajacych rowerzystow :shock:
Nie wiem ilu bylo w sumie rolkarzy, ja widzialem kilkanascie osob, ktore niniejszym pozdrawiam, a w szczegolnosci: Alicje, Craig'a, Bart'a, Adama, Janusza i Ariela, ktorego wlasnie mialem przyjemnosc poznac osobiscie..... :D

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » sob października 29, 2005 1:03

Heja :!:
Było fajnie, pełen luz. Ciepłe ubranko się przydało! Miło było znów spotkać Jack'a, całą ekipkę, która poznała się przy okazji Maratonu Poznańskiego: Grzecha, Tadka, Jax'a i Marcina, który tym razem, chociaż jest liderem Rowerowej Masy posuwał na rolkach. Miło było też poznać nowe osoby: Gosię, Slawka, Janusza, Adama, Piotra. Pozdrowienia! Mam nadzieję, że wkrótce przybędzie nowych użytkowników na Forum.
Wszystkich uczestników było ponoć 950, w tym kilkanaście - może nawet ze 20 na rolkach. Sporo jak na taki chłodek, po powrocie do domu termometr za oknem wskazywał 2 stopnie C.
Zjazd Spacerową był łagodniejszy niż przypuszczałem. Nie bardzo mogłem poszaleć, bo akurat trzymałem w rękach plecaczek i wymieniałem bateryjki w lampce. Zgadzam się, że jakość nawierzchni wielu Warszawskich ulic poprawiła się ostatnio znacząco.
Zrobiłem kilkanaście zdjęć, ale tradycyjnym aparatem, więc trochę potrwa, zanim będę mógł udostępnić je w sieci.
Wróciłem do domu przed 22-gą, więc po południu byłem na rolkach 4 godziny.
Robal, a co z tobą :?: Miałeś dołączyć :!: Specjalnie dla Ciebie cały czas miałem czołówkę.

Na koniec jeszcze parę zdjęć, nie z Masy. Pochodzą ze strony http://www.sk8fun.de z przejazdu 111 km w okolicach Monahium. Też mi się marzą takie wycieczki...
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: Ariel » sob października 29, 2005 11:25

A to już zdjęcia z Masy.
Niestety w punkcie fotograficznym nie zeskanowali mi z negatywu wszystkich zdjęć, bo ponoć były za ciemne. W wolnej chwili będę musiał sam spróbować :?

Obrazek Pod Kolumną Zygmunta. Od lewej: Ariel, Janusz, Adam.
Obrazek Gosia, grzechu, Ariel (ale odblaski :shock: )
Obrazek Janusz, ... , ... , grzechu
Obrazek Ariel, grzechu, ....
Obrazek ...
Obrazek Tadek z synkiem. Od razu widać, że Tadek to hokeista :wink:
Obrazek Piotr, ... , Gość z Anglii, ....

Awatar użytkownika
jax900
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: jax900 » śr listopada 02, 2005 10:15

Potwierdzam zeznania Ariela - było cool :wink: (ale nie pod względem temperatury)
Grupa rolkarzy powoli się poznaje, integruje i ok.
Prawdopodobnie było najwięcej rolkarzy w historii Masy Krytycznej (20 to lekko licząc). Może za miesiąc, jak pogoda dopisze, padnie kolejny rekord ? :) Np. słyszałem rowerzystę, który narzekał, że zapomniał, że miał przyjechać na rolkach.
Rowerzyści narzekali na zimno, ale mi tam zimno nie było wcale :) (a nawet zapomniałem wziąć rękawiczek :shock: :shock: )
No i zdobyłem na rolkach brukowany Stary Rynek. Marcin (skeler) i Ariel dzielnie torowali tam drogę - czy ktoś jeszcze się poważył? :wink:

Ariel nie wymienił jeszcze PawłaS, który również się pojawił i zakończył przejazd na Ursynowie.

Tadek zachwalał park na Bródnie do jazdy na rolkach (nowy asfalt i wystarczająco dużo go jest podobno) - trzeba to jeszcze stestować w tym sezonie.
Może jakieś wspólne testy w weekend? Tadek też deklarował chęć bycia 'przewodnikiem' ale niestety nie mam jego namiarów. :(

Nie muszę nadmieniać że na Masie propagowałem adres tego forum wśród nieświadomych rolkarzy ('a to istnieje coś takiego?').

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Polamalo mnie :(

Post autor: robal » śr listopada 02, 2005 12:23

Czesc!
Ariel pisze: Robal, a co z tobą :?: Miałeś dołączyć :!: Specjalnie dla Ciebie cały czas miałem czołówkę.
Przykro mi, ale o ile z czasem bylo calkiem calkiem (udaloby mi sie pewnie od polowy trasy podlaczyc), to niestety polamalo mnie niezle (nie doslownie - bol kregoslupa) :( Nie tylko masa nie wypalila, ale nawet w sobote nie udalo mi sie pojezdzic :( - dopiero w niedziele i wczoraj troche (a dzis znowu mnie lamie). Az we mnie piszczalo z zalu - taka okazja po ulicach posmigac...ech...
Mam nadzieje, ze nastepnym razem mi sie uda. :)

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
robal
Kontakt:

Park na Brodnie?

Post autor: robal » śr listopada 02, 2005 12:31

Czesc!
jax900 pisze: Np. słyszałem rowerzystę, który narzekał, że zapomniał, że miał przyjechać na rolkach.
Hehehe..... dobre... :)
jax900 pisze: Tadek zachwalał park na Bródnie do jazdy na rolkach (nowy asfalt i wystarczająco dużo go jest podobno) - trzeba to jeszcze stestować w tym sezonie.
Może jakieś wspólne testy w weekend? Tadek też deklarował chęć bycia 'przewodnikiem' ale niestety nie mam jego namiarów. :(
A o ktorym parku mowa? Czy moze chodzi o ten rzut beretem od szpitala brodnowskiego? Jestem wlasnie po sobotnim rozeznaniu tego parku - tyle, ze pieszym. Rzeczywiscie wyglada niezle, tylko miejscami troche sporo lisci zalega, ale o tej porze, to wszedzie ten sam problem.
Nawet jest jakis pseudo-mikro placyk dla hardcore'owcow (jakis rail i cos.tam.jeszcze) i troche schodow. Jest tez mile miejsce wokol bajorka na odpoczynek.
Generalnie niezle, ale przy PM wysiada.
Dojazd z centrum bardzo dobry.

No chyba, ze chodzi o inny park, to ja przepraszam ;)

Pozdrawiam,
robal.

Awatar użytkownika
jax900
Czterokółkowiec bez hamulców
Kontakt:

Post autor: jax900 » śr listopada 02, 2005 1:34

nawet nie wiem o który chodziło ale chyba ten o którym piszesz robal

bo na Bródnie jest poza nim jeszcze tylko Park Leśny Bródno (a to chyba nie o ten chodziło) - właśnie sobie na planie posprawdzałem :)

no, dobra ale co z PM (Pola Mokotowskie?) - jedna fajna alejka i tyle.. trochę mało

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mazowieckie”