Maraton Solidarności 2007 - wyniki, relacje, zdjęcia.

Gdańsk Maraton Solidarności historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r. Wyniki, zdjęcia, komentarze.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Marta47
Czterokółkowiec bez hamulców

Post autor: Marta47 » czw sierpnia 16, 2007 1:41

Podsumowując-impreza bardzo udana. Organizatorzy postarali się by nie było bruku więc trasa była lepsza niż rok temu. Posiłek po zawodach pozostawia trochę do życzenia, ale spox. Bardzo miło było spotkać się ze znajomymi, cieszy duża frekwencja rolkarzy. Smutny jest jednak fakt, że niektórzy nie umieją się zachować i pozwalają sobie na żenujące odzywki, które świadzczą tylko i wyłącznie o braku kultury i żałosnym "poczuciu humoru". :( Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA EKIPY TWISTERA - własnie z ich strony usłyszałam co usłyszałam, nie wiem niestety kto to powiedział no ale ta osoba wie na pewno o co chodzi.

Pozdrawiams serdecznie wszystkich rolkarzy, którzy ukończyli XIII Maraton Solidarności i do zobaczenia na najbliższych zawodach :)

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Piotr B » czw sierpnia 16, 2007 2:15

zico pisze:Pilnie potrzebuję zdjęć z rozdania nagród. Proszę o kontakt, albo od razu przesłanie na zico@icpnet.pl
oczywiscie!

Awatar użytkownika
bayya
Szybszy niż Chuck Norris na 4x110mm
Moje rolki: Simmons Racing Tarrega 4x100
Jeżdżę od: 01 kwie 2007
Kontakt:

Post autor: bayya » czw sierpnia 16, 2007 4:13

Gratulacje dla wszystkich którzy ukończyli maraton, a w szczególności dla Go za piękny debiut 1:34:47 (oby tak dalej Ewka) i całego Zico Racing Teamu, piękne czasy Ludziska :D :D :D
Pozdrawiam Basia

Obrazek

BIURO PROJEKTOWE
BAJA PROJECT
www.bajaproject.pl

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » czw sierpnia 16, 2007 4:58

Piotr B pisze:
zico pisze:Pilnie potrzebuję zdjęć z rozdania nagród. Proszę o kontakt, albo od razu przesłanie na zico@icpnet.pl
oczywiscie!
Dzięki Piotrze!

Zdjęcia autorstwa Danusi - druga połowa Marka Katowice ;)

Obrazek
Obrazek
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
eVe
Ścigant 4x100mm

Post autor: eVe » czw sierpnia 16, 2007 5:22

Pare fotek które gdzieś kiedyś przypadkiem się u mnie znalazły:
http://s007.wyslijto.pl/?file_id=57170919693356335449

:)

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » czw sierpnia 16, 2007 8:33

eVe pisze:Pare fotek które gdzieś kiedyś przypadkiem się u mnie znalazły:
http://s007.wyslijto.pl/?file_id=57170919693356335449

:)
Hmmm... Wyglądają jak z mojego apartatu... Nie mam pojęcia skąd one się tam mogły wziąć...

A co do samego wyścigu, to było całkiem fajnie, chociaż tempo dosyć wolne, za mało ludzi w pierwszej grupie, żeby to jakoś szybko szło... No ale brak premii za pobicie rekordu trasy nie mobilizował. Warunki pogodowe wyśmienite. Wiatr zdaje się, że bardzo lekko wiał w sprzyjającym kierunku, czyli na zachód. Świetnie zabezpieczony był rynek. Zapowiadane ostre zakręty wcale nie były takie ostre, jedynie było wąsko, bardzo wąsko no i niektórzy to wykorzystali do zablokowania innych zawodników :? Ja rozumiem, że na zawodach takie triki się robi, że obok siebie jedzie dwóch-trzech zawodników, ale blokowanie całej szerokości przejazdu od barierki do barierki jest wg mnie troche nie fer i stwarza niebezpieczeństwo. No ale to był jedyny niemiły incydent na trasie, jaki zaobserwowałem. Skrzyżowania były chyba dobrze zabezpieczone. Raz tylko jakiś dziadek wtargnął na przejście, ale w porę się opamiętał.
Na półmetku, na rynku grupa się rozpadła, odjechało trzech rolkarzy... W końcu został tylko tam J@nek i LTM. Odjechali spory kawałek, bo chyba większości z pozostałych rolkarzy nie zależało na ich gonieniu. Potem były próby ucieczek, ze dwie moje, ze dwie Marka, w końcu urwał się Mateusz Pisarek, ja za nim no i dopiero na ostatniej prostej wszystko się rozstrzygnęło. Właściwie na ostatnich metrach. No a na mecie jakoś mi rolka ujechała, i jakoś tak dziwnie wyszło, że efektownie (mam nadzieje, bo duża prędkość była) się wywaliłem...
Generalnie impreza wyszła bardzo dobrze. Mi się podobało.

P.S. Dzięki za gratulacje :)
Ostatnio zmieniony pt sierpnia 17, 2007 5:57 przez PeterCave, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam Piotrek

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Post autor: zico » czw sierpnia 16, 2007 9:06

Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

zdjęcia zwycięzców

Post autor: WOJTEK45 » czw sierpnia 16, 2007 9:56

wysłałem do ciebie zdjęcia podium kobitek i mężczyzn. Dotarły?

Awatar użytkownika
zico
Admin
Kontakt:

Re: zdjęcia zwycięzców

Post autor: zico » czw sierpnia 16, 2007 10:13

WOJTEK45 pisze:wysłałem do ciebie zdjęcia podium kobitek i mężczyzn. Dotarły?
Na pewno dostałem od PiotraB, od Ciebie chyba nie...
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski

Julek36

Post autor: Julek36 » pt sierpnia 17, 2007 8:08

Marta47 pisze:Podsumowując-impreza bardzo udana. Organizatorzy postarali się by nie było bruku więc trasa była lepsza niż rok temu. Posiłek po zawodach pozostawia trochę do życzenia, ale spox. Bardzo miło było spotkać się ze znajomymi, cieszy duża frekwencja rolkarzy. Smutny jest jednak fakt, że niektórzy nie umieją się zachować i pozwalają sobie na żenujące odzywki, które świadzczą tylko i wyłącznie o braku kultury i żałosnym "poczuciu humoru". :( Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA EKIPY TWISTERA - własnie z ich strony usłyszałam co usłyszałam, nie wiem niestety kto to powiedział no ale ta osoba wie na pewno o co chodzi.

Pozdrawiams serdecznie wszystkich rolkarzy, którzy ukończyli XIII Maraton Solidarności i do zobaczenia na najbliższych zawodach :)
Droga Marto , na wstępie chciałem pogratulować Ci zajętego na podium miejsca. Ja jako początkujacy rolakrz jestem na razie jedynie osobą która uczy się od takich osób jak Ty. Ale póki co brakuje mi jeszcze bardzo dużo i dlatego w maratonie byłem tylko obserwatorem.

Na forum dzisiaj jestem po raz pierwszy i to na dodatek w temacie który poruszyłaś w swoim poście.Przez przypadek byłem mimowolnym świadkiem sytuacji którą opisałaś i która chyba cię tak bardzo oburzyła. Aby uniknąć wszelkich niejasności może warto ją opisać. Osoby w żółtych kombinezonach (chyba o nich piszesz) wsród których siedziała zwyciężczyni prowadziły rozmowę. W pewnej chwili zobaczyłem i Ciebie obok nich.Wtedy również usłyszałem jak jeden z panów zadał pytanie na głos czy pozostałe dziwewczyny z podium pogratulowały już zwyciężczyni. Wtedy ktoś na głoś odpowiedział,tutaj staram się zacytować" ...chyba jeszcze nie bo pewnie nie dojechały jeszcze do mety.." Zwróciłem uwagę że w tym momencie bardzo dziwnie zareagowałaś.
Domyślam się że być może właśnie o tym piszesz Jeżeli tak to nie powinnaś moim zdaniem wyciągać zbyt pochopnych wniosków i wykazać się większym poczuciem humoru ;) .

Przy okazji gratuluję wszystkim którzy uczestniczyli i ukończyli ten maraton. Być może następnym razem i ja w nim będę uczestniczył.

Pozdrawiam Julek

Marta47

Post autor: Marta47 » pt sierpnia 17, 2007 10:17

Julek36 pisze:
Marta47 pisze:Podsumowując-impreza bardzo udana. Organizatorzy postarali się by nie było bruku więc trasa była lepsza niż rok temu. Posiłek po zawodach pozostawia trochę do życzenia, ale spox. Bardzo miło było spotkać się ze znajomymi, cieszy duża frekwencja rolkarzy. Smutny jest jednak fakt, że niektórzy nie umieją się zachować i pozwalają sobie na żenujące odzywki, które świadzczą tylko i wyłącznie o braku kultury i żałosnym "poczuciu humoru". :( Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA EKIPY TWISTERA - własnie z ich strony usłyszałam co usłyszałam, nie wiem niestety kto to powiedział no ale ta osoba wie na pewno o co chodzi.

Droga Marto , na wstępie chciałem pogratulować Ci zajętego na podium miejsca. Ja jako początkujacy rolakrz jestem na razie jedynie osobą która uczy się od takich osób jak Ty. Ale póki co brakuje mi jeszcze bardzo dużo i dlatego w maratonie byłem tylko obserwatorem.

Na forum dzisiaj jestem po raz pierwszy i to na dodatek w temacie który poruszyłaś w swoim poście.Przez przypadek byłem mimowolnym świadkiem sytuacji którą opisałaś i która chyba cię tak bardzo oburzyła. Aby uniknąć wszelkich niejasności może warto ją opisać. Osoby w żółtych kombinezonach (chyba o nich piszesz) wsród których siedziała zwyciężczyni prowadziły rozmowę. W pewnej chwili zobaczyłem i Ciebie obok nich.Wtedy również usłyszałem jak jeden z panów zadał pytanie na głos czy pozostałe dziwewczyny z podium pogratulowały już zwyciężczyni. Wtedy ktoś na głoś odpowiedział,tutaj staram się zacytować" ...chyba jeszcze nie bo pewnie nie dojechały jeszcze do mety.." Zwróciłem uwagę że w tym momencie bardzo dziwnie zareagowałaś.
Domyślam się że być może właśnie o tym piszesz Jeżeli tak to nie powinnaś moim zdaniem wyciągać zbyt pochopnych wniosków i wykazać się większym poczuciem humoru ;) .

Przy okazji gratuluję wszystkim którzy uczestniczyli i ukończyli ten maraton. Być może następnym razem i ja w nim będę uczestniczył.

Pozdrawiam Julek
po prostu udawalam ze tego nie slyszalam bo szkoda mi bylo czasu na jakies slowne konwersacje. Osobiscie w tej sytuacji nie widzialam nic smiesznego ... Tak poza tym dziekuje serdecznie za gratulacje Julku :) Pozdrawiam Cię

Awatar użytkownika
roxan
Pięciokółkowiec 80mm
Moje rolki: Powerslide Vision
Jeżdżę od: 17 maja 2007
Kontakt:

Post autor: roxan » pt sierpnia 17, 2007 10:28

pod tym adresem na dole strony jest parę zdjęć ze startu http://www.maratonczyk.pl/Galeria/gdans ... index.html

Awatar użytkownika
Agent_L
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 01 sie 2007
Kontakt:

Post autor: Agent_L » pt sierpnia 17, 2007 12:01

Faktycznie, bardziej foux pas niż żart.
Gratuluję, Marto !
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy

Marta47

Post autor: Marta47 » pt sierpnia 17, 2007 1:24

Agent_L pisze:Faktycznie, bardziej foux pas niż żart.
Gratuluję, Marto !
DZIEKI :)

Awatar użytkownika
go
Pięciokółkowiec 84mm

Post autor: go » ndz sierpnia 19, 2007 7:53

Trochę późno, bo zamarudziłam parę dni z dala od cywilizacji, ale też parę słów napiszę, bo to mój pierwszy maraton był. 8)

Przede wszystkim wielkie dzięki dla Agi i Bayyi - Dziewczyny, z wami to była czysta przyjemność! No i mamy się z czego cieszyć, prawda? :twisted: :twisted: :twisted:

I gratulacje dla Najlepszych! Martuś, nie przejmuj się tak - Twistery po prostu są dumni ze swojej zawodniczki i tyle. W końcu trudno żeby nie byli. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Solidarności - historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r.”