Chodzi o szukanie sponsorów.
Wielu z nas, w ten czy inny sposób próbuje albo może próbować szukać sponsorów. Dzięki temu, że zaczynam od znajomych albo znajomych znajomych, nie wyrzucają za drzwi od razu, tylko uprzejmie poświcą kilka minut.
-Zawody rolkowe
- A co to takiego
- noooo.... jadą na rolkach, ścigają się, przewracają - widowisko, jak się patrzy!
- A aaa! Mój Zdzisio też jeździ na rolkach! (Myślisz- jest nieźle)
- I do tego są potrzebne pieniądze????, - na co???
...
Zmierzam do tego, że nasi potencjalni sponsorzy, nie bardzo wiedzą, o czym mowa! Pomijam fakt efektywności promocji tych firm przy okazji rolek - to osobna sprawa i kwestia dyskusji. Ale do tej dyskusji rzadko dochodzi, bo oni nigdy takich wyścigów nie widzieli. A dlaczego mają zasponsorować rolki, jeśli przychodzą też do nich kolarze, biegacze czy PCK.
Właśnie wybieram się w przyszłym tygodniu na rozmowę i wziąłem wczoraj od Zica 3 płyty: Poznań, Berlin i zdjęcia.
No i - o ile sam obejrzałem to z przyjemnością - to mam wątpliwości, czy gość, który jeszcze nie wie, że może go to zainteresować, poświęci na te płyty choćby z 10 minut? Pewnie nie.
I po tym przydługim wstępie apel:
CZY KTOś Z WAS POTRAFI TAKĄ KOMPILACJĘ NAJLEPSZYCH KAWAłKÓW RÓŻNYCH FILMÓW I ZDJĘĆ ZŁOŻYĆ DO KUPY I ZROBIĆ Z TEGO TAKĄ 5 - 10 MIN KOMPILACJĘ?
Krótki film miałby szansę być obejrzany a nie zanudziłby kogoś, kto wcale nie musi się fascynować rolkami. Poza tym, jedna płytka CD z filmem w VCD czy AVI to sporo taniej niż 2 dvd a żeby parę zł ustrzelić, trzeba sporo płyt rozdać bez żadnego sukcesu. Taki film, raz zrobiony może być używany przez wielu z nas i przez kilka lat, więc jest to robota chyba warta poświęcenia kilku wieczorów?