Dziekuje za rady
Choć przyznam,że wciąż mam w głowie niemały mętlik:(
powerhouski
Twoja propozycja stopniowego przechodzenia na coraz to większe kółka(słaba technika) w moim przypadku, myślę ,że nie ma sensu . Nie żebym się chwalił ,ale w technikum reprezentowałem szkołę w zawodach łyżwiarskich, więc nie jest z nią, aż tak źle;) Było to co prawda ponad 20 lat temu ,ale tego się nie zapomina
Oczywiście nie było tak ,że leżałem do góry brzuchem przez te 20 lat;) Na rolkach (model rekreacyjny-chyba 4x70) dośc często pomykam. Na starość polubiłem dłuższe dystanse;)
Choć muszę zaznaczyć, że rolki to jedna z wielu aktywności jakie uprawiam.
Niedawno w necie znalazłem informację ,że odbywają się zawody na rolkach np. przy okazji maratonów biegowych i pomyslałem ,że fajnie by było wystartować
Potem trafiłem na wasze forum, przejżałem tematy i postanowiłem przygotować się do startów.
Stąd moja prośba o radę w kwestii sprzętu.
Zależy mi na solidnych rolkach, może zatem rzeczywiście te Pawerslidy to nie najlepszy wybór?
Dodam ,że wolę kupić jeden model solidny(choć drogi) niż zmieniać kilka modeli , będąc niezadowolonym z jakości czy możliwości rolki.
PeterCave - mam prośbę o podanie numeru telefonu do tej firmy Rollsport.
pnw22- dopasowują but do stopy?! Hmm.. czyli chyba trzeba przesłać im dokładne parametry stopy?
Jeszcze raz proszę wszystkich zorientowanych o radę
Pozdrawiam
jogi