wiązanie rolek
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
wiązanie rolek
Parę osób pytało o sposób wiązania butów, który widzieli w moich rolkach.
Oczywiście, to krzepiące, że jest coś, czego niektórzy chcą się nauczyć ode mnie. Jeszcze nie jest to technika jazdy czy założenia treningowe ale na początek dobre i to.
Do rzeczy: czytałem trochę na tej stronie, swoją drogę niewiarygodne, ile można napisać o wiązaniu butów i wiążę mniej-więcej tak: http://www.fieggen.com/shoelace/ladderlacing.htm
Mniej- więcej, bo ostatnie dziurki od góry wiążę trochę inaczej, czyli normalnie ale zostawiam już tuning tego rozwiązania czyli wiązania użytkownikom.
Z tego, co wyczytałem ,to przydatny może być jeszcze ten: http://www.fieggen.com/shoelace/spiderweblacing.htm
Oczywiście, to krzepiące, że jest coś, czego niektórzy chcą się nauczyć ode mnie. Jeszcze nie jest to technika jazdy czy założenia treningowe ale na początek dobre i to.
Do rzeczy: czytałem trochę na tej stronie, swoją drogę niewiarygodne, ile można napisać o wiązaniu butów i wiążę mniej-więcej tak: http://www.fieggen.com/shoelace/ladderlacing.htm
Mniej- więcej, bo ostatnie dziurki od góry wiążę trochę inaczej, czyli normalnie ale zostawiam już tuning tego rozwiązania czyli wiązania użytkownikom.
Z tego, co wyczytałem ,to przydatny może być jeszcze ten: http://www.fieggen.com/shoelace/spiderweblacing.htm
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Krzysztof
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Grelowski
- Jeżdżę od: 01 cze 2002
Re: wiązanie rolek
Strona, którą podałeś jest bardzo ciekawa.
Będę chyba musiał kilka sposobów wiązania przetestować.
Czy od razu wybrałeś ten sposób czy też próbowałeś kilka ?
Nawet wiązania butów można się nauczyć, choć wydawałoby się, że ten przedszkolny etap człowiek ma już za sobą
Będę chyba musiał kilka sposobów wiązania przetestować.
Czy od razu wybrałeś ten sposób czy też próbowałeś kilka ?
Nawet wiązania butów można się nauczyć, choć wydawałoby się, że ten przedszkolny etap człowiek ma już za sobą
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Nie jeździłem jeszcze tyle razy na rolkach, żeby wszystkich tych sposobów spróbować.
Ale już przeglądając obrazki, z 70% sposobów z tej strony można odrzucić a akurat te w opisach mają wzmianki o mocnym i pewnym trzymaniu.
Wypróbowałem tylko te 2 i przy spiderwebcośtam cośtam sznurówki za mocno się krzyżują i ciężko jest je zaciągnąć, ponieważ przy gęsto umieszczonych oczkach one się krzyżują po kilka razy.
No to, jak sobie teraz zawiążesz buty, to może pojedziesz na sobotę do Spreewaldu?
Ale już przeglądając obrazki, z 70% sposobów z tej strony można odrzucić a akurat te w opisach mają wzmianki o mocnym i pewnym trzymaniu.
Wypróbowałem tylko te 2 i przy spiderwebcośtam cośtam sznurówki za mocno się krzyżują i ciężko jest je zaciągnąć, ponieważ przy gęsto umieszczonych oczkach one się krzyżują po kilka razy.
No to, jak sobie teraz zawiążesz buty, to może pojedziesz na sobotę do Spreewaldu?
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Mrmysterious
- Air Force One
Dziekuje Piotr za pamiec jak i podanie tylu mozliwosci wiazan 
Jeszcze raz dziekujemy za podwiezienie i mozliwosc poznania Cie
Jeszcze raz dziekujemy za podwiezienie i mozliwosc poznania Cie
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
o, a mojego sposobu tam nie ma : D
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy