Pozdrawiamy wszystkich i gratulujemy wspaniałych wyników.
Osobne WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PIOTRA za załatwienie plakietki,która dotarła na czas
Darek z Ania i Olą.
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Ja używam wkładek Ironman Performence Gel, które kupiłem kiedyś w desperacji w Berlinie, jak zrobiłem sobie kuku w nóżkę i groziło mi, że nie dam rady przebiec całego dystansu. Na rolkach nie było problemu, ale przed startem miałem trudności z chodzeniem (rozcięgno podeszwowe). Nowe buty + wkładki załatwiły sprawę. Nie było lekko, ale z trasy nie zszedłem. Potem używałem je właśnie w rolkach i świetnie się sprawdzały. Wkładka nie jest zbyt gruba ani ciężka, a świetnie amortyzuje. Jest sporo większa, więc trzeba ją docinać (z przodu), najlepiej jako wzór używając oryginalną wkładkę, jeśli jest. Teraz są dostępne i w Polsce. Tu jest link:bj43 pisze:Gdzie można kupić takie wkładki? Jaka jest ich grubość? Czy są tylko pod piętę, czy pod całą stopę?
Bo złą technikę maszToudi pisze:Tak, tak i jeszcze raz tak.![]()
![]()
![]()
Tylko wskazania zdrowotne mogą sensownie wytłumaczyć używanie wkładek
Jeśli ma się dobrze dobrane i wygodne buty, nic nie boli, noga się nie obciera
, nierówności asfaltu nie są uciążliwe dla kręgosłupa
to nie ma sensu kupować wkładek.
Jeśli jednak istnieje któryś z powyższych czynników albo inny, który powoduje dyskomfort choćby psychiczny, to jest to już wystarczające wskazanie, żeby sobie kupić cokolwiek, co poprawia samopoczucie.
Ja mam stabilizator neoprenowy ale tylko na lewą nogę. Dla zachowania równowagi zegarek zakładam na prawą. Jeżdżę bez obrączki, bo zegarek z obrączką był już cięższy niż neopren i ściągało mnie w prawo na prostej.
Błagam Nie prowokujToudi pisze:Oczywiście się nie zgodzę.![]()
Zauważ, że asfalt jest zawsze położony tak, że w osi jezdni jest wyżej a po prawej niżej. Myślę, że miałoby sens założyć na lewą nogę koła 100 ana prawą 104 albo 110. Wtedy by się skompensowało.
Xspeedy, co myślisz o tym rozwiązaniu?
rozumiem ze chodzi o zartToudi pisze:Oczywiście się nie zgodzę.![]()
Zauważ, że asfalt jest zawsze położony tak, że w osi jezdni jest wyżej a po prawej niżej. Myślę, że miałoby sens założyć na lewą nogę koła 100 ana prawą 104 albo 110. Wtedy by się skompensowało.
Xspeedy, co myślisz o tym rozwiązaniu?