mam nowe rolki !

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Awatar użytkownika
kajman
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: kajman » czw kwietnia 20, 2006 10:48

Czy rolki z krótkim butem nadają się do jazdy na długich dystansach, czy lepsze są te wyższe. Jakie preferują profesjonaliści :lol:
Gratuluję wszystkim wspaniałych rolek. Mam nadzieję że niedługo będę mógł zaprezentować swoje.
Obrazek
Pozdrawiam Kajman

Awatar użytkownika
MirekCz

Post autor: MirekCz » czw kwietnia 20, 2006 12:42

Jak masz dobrze dopasowany but i przyzwyczajoną nogę to kilka h w rolkach z niskim butem nie powinno być dużym problemem. Zawodowcy jeżdzą maratony (42km) jak i dłuższe dystanse (~100km) w rolkach z niskim butem.

Rolki z wyższym butem mogą mieć sens tylko w przypadku wyścigów mieszanych (typu biegi/rower/rolki) gdzie zależy nam na zapewnieniu stopie dużej wygody i możliwie dobrym zabezpieczeniu się przed otarciami itp.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

kmieto7

Post autor: kmieto7 » czw kwietnia 20, 2006 12:48

Oto i one !!! W koncu je dostalem Obrazek wrazenie niesamowite!!!! Nawet zonce sie podobaja!!! Na drugim zdjeciu sa roleczki moje i syna Obrazek

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » czw kwietnia 20, 2006 2:37

Ale dają po oczach :!: trzeba założyć okulary jak sie na nie patrzy 8)

Wygodne :?: Jak się ma rozmiar buta do wymiarów stopy :?:

kmieto7

Post autor: kmieto7 » czw kwietnia 20, 2006 2:51

Daja rade!!! sa super!!! Jesli chodzi o rozmiar to jest tak jak podaja... stanolem stopa na metrowke i wyszlo 29 cm to jest rozmiar w Rollerblade 44,5 i taki zamowilem ... w ciemno ...pasuja jakby wyprodukowali na moja noge.Moj syn jak je zobaczyl to mu szczenka opadla do ziemi :shock: . Narazie siedze w nich przed kompem i przyzwyczajam nogi bo za oknem raz leje raz slonce :evil: A juz bym posmigal!!! Ale jutro to wstaje po nocce i robie probe :!: :D :!: Pozdrawiam rolermaniakow !!! Obrazek

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » czw kwietnia 20, 2006 9:44

No Kmieto7 gratuluję i cieszę sie razem z Tobą. Teraz to ciężko będzie Ciebie dogonić na trasie. Na treningach uważaj na fotoradary :D .

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » pt kwietnia 21, 2006 8:07

Zbyhoo pisze:No Kmieto7 gratuluję i cieszę sie razem z Tobą. Teraz to ciężko będzie Ciebie dogonić na trasie. Na treningach uważaj na fotoradary :D .
No to gdzie spotykamy sie na pierwsze prawdziwe ściganie?

Kmieto7 - najprawdopodbniej podczas majowego weekendu będą blisko Lubina w Sławie - więc może jakaś wspólna jazda?

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pt kwietnia 21, 2006 2:20

Witam wlasnie jestem po pierwszej jezdzie! Wrazenia??? troszke piszczela bola ale to moze byc spowodowane wczesniejsza jazda w wysokich butach. Predkosc :shock: !!! musze nad nimi zapanowac!!! tak jak Zico wspominal niski but!!! duza szybkosc!!! potrzebne sa duze umiejetnosci zeby nad nimi zapanowac. Dobrze ze kiedys trenowalem lyzwiarstwo to kilka spraw umiem.Przejechalem dzis na poczatek jakies 10 km i troche cwiczen z synem oczywiscie. tj. beczki () polbeczki (] lewa [) prawa, jazda na jednej nodze i drugiej, slalom i wiele innych a po to zeby nad tymi rolkami lepiej zapanowac i wyczuc.Jesli chodzi o hamowanie to mam opanowane gorzej idzie mojemu synowi? Ale bez treningu nie ma mowy o dobrej jezdzie!!! ...i jeszcze jedna sprawa brak kondycji to moj mankament. Duzo pracy przede mna? Piotr B jesli bedziesz w Slawie to daj znac .... do Lubina jest 45 min drogi to nawet ja podjade do Slawy. Zbyhoo z tym doganianiem na trasie to chyba lekka przesada? Fakt jeszcze jestem mlody ale nie trenuje zawodowo??? czyli intensywnie??? jakies 12lat ??? Ato wszystko jest moja pasja :D Serdecznie pozdrawiam wszystkich!!!

kmieto7

Post autor: kmieto7 » pt kwietnia 21, 2006 2:31

A jeszcze jedno nie wiem komu dziekowac ale chyba tobie Zico? Z roleczek jestem zachwycony,a mila pani z Mayera nawet mnie nie poinformowala ze roleczki beda tansze niz na stronie int.Mayera :shock: Niewiedzialem czy sie czasem kurier nie pomylil ale paragon fiskalny ktory byl w srodku to potwierdzal!!!

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pt kwietnia 21, 2006 6:03

Cieszę się niezmiernie, że wszystko pasuje :) Dużo osób może nie wiedzieć, ale każda sprawa w związku ze sprawami wrotkarskimi dużo mnie kosztuje, życia osobistego i w ogóle, w co się nie będę dużo wgłębiał. Walczyć warto, cieszę się, że kilka osób na forum to zauważyło :) Trzymajcie się i życzę rekordów życiowych oraz pełnego zadowolenia z jazdy :) Kmieto - te ćwiczenia Tobie mocno pomogą! Opanowanie tych rolek to już duża dawka przyjemności. Napisz mi proszę na priva ile się udało dziubnąć - ciekaw jestem jak dotrzymują słowa ;)
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » ndz kwietnia 23, 2006 10:09

zico pisze:...życzę rekordów życiowych...
W Spreewaldzie poprawiłem mój rekord o ok. 20 min. :lol:

Awatar użytkownika
kajman

Powerslide R2, Vision 4x100

Post autor: kajman » pn kwietnia 24, 2006 9:58

W końcu kupiłem moje pierwsze rolki do jazdy szybkiej.
No i korzystając z okazji chciałbym się nimi pochwalic.

Muszę jeszcze dużo popracowac nad techniką jazdy.
Po pierwszych 2 godzinach jazdy nabawiłem się odcisku na "paluchu" prawej nogi - byc może to wynik procesu dostosowywania się nogi do buta (i vice versa), lub/i brak dobrej techniki jazdy.
Wydaje mi się, że wybrałem zbyt twarde kółka - asfalt po którym jeżdżę nie jest idealnie gładki. Byc może powinienem w celu amortyzacji zastosowac jkąś wkładkę.
Przejazd po kostce "trauma" to koszmar, jadąc po niej wolno stabilizator obrazu w mojej mózgownicy nie wyrabiał - wszystko drżało - no ale takie są widocznie uroki posiadania rolek na sztywnej ramie, na twardych kółkach i twardych butach.
Mimo wszystko jazda na nich sprawia mi wiele przyjemności.

Konkrety:

Szyna: Powerslide Vision 13,33, 4x100mm
But: Powerslide R2 (2005r)
Kółka: 85A

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Kajman

Awatar użytkownika
Zbyhoo
Ścigant 4x100mm
Kontakt:

Post autor: Zbyhoo » pn kwietnia 24, 2006 3:02

Kajman no to kiedy będziesz się ścigał w nowych rolkach ?

Awatar użytkownika
kajman

Post autor: kajman » pn kwietnia 24, 2006 3:39

Będę się ścigał jak mi odcisk z palucha zejdzie :lol: ,żona pozwoli
no i poziom umiejętności znacząco się podniesie.
Pozdrawiam wszystkich śCIGACZY
Obrazek
Pozdrawiam Kajman

Awatar użytkownika
Ariel
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: 4x110 Powerslide TripleX C2
Jeżdżę od: 01 lip 2005
Kontakt:

Post autor: Ariel » wt kwietnia 25, 2006 11:03

Zbyhoo, gratuluję poprawienia wyniku :!:

Kajman, właśnie się przymierzam do identycznego zestawu jak Twój. Czy odcisku nabawiłeś się z powodu przymałych butów? Czy one są takie "miłe" w środku?
Może ktoś wie dlaczego przednie kółko jest tak wysunięte do przodu? W Problade'ach nie ma czegoś takiego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”