Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: powerslide c
- Jeżdżę od: 04 lip 1998
- Kontakt:
Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Rollsport juz chyba nie sponsuruje rolakrzy szybkich. Wczesniej chyba TUKS Roztocze. Nadal jeszcze hokeisci graja pod szyldem sklapu p.Konrada
Pozdrawiam
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
Michał Machowski
- Janusz
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Moje rolki: Schaenkel Edge R
- Jeżdżę od: 01 lip 2002
Hej YoungMan,
Zapaleńców-amatorów Ci u nas dostatek. Czekamy aż Stegny zostaną uporządkowane z lodu i farby, ponoć ma to zabrać cały kwiecień.
No i kiedyś tam zacząć do Słomczyna na tor dojeżdżać. W międzyczasie rowerek i rolki gdzieś po parkach warszawskich w weekendy rano, póki pusto (Pola Mokotowskie, park im. E. Szymańskiego przy Elekcyjnej). Patrzmy w pogodę i umawiajmy się w odpowiednim temacie, względnie na PW. Ja przed każdym treningiem w zeszłym sezonie dawałem znać smsem kilku osobom, w tym sezonie pewnie będzie podobnie. Jeśli też byłbyś zainteresowany, to wyślij swój nr komórkowy na PW, wciągnę Cię na listę wysyłkową.
W Warszawie i okolicach trenują też podopieczni Bartka WFH. Ale to już trochę inna liga
.
Hej,
Janusz
Zapaleńców-amatorów Ci u nas dostatek. Czekamy aż Stegny zostaną uporządkowane z lodu i farby, ponoć ma to zabrać cały kwiecień.
W Warszawie i okolicach trenują też podopieczni Bartka WFH. Ale to już trochę inna liga
Hej,
Janusz
Hehehe fajnie
a bardzo chętnie pośmigam z ludźmi w temacie
a ogólnie bardzo chcę się wziąć za jazdę szybką Profesjonalnie
czemu nie 
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
Janusz, wrzuć mnie na listę, bo chyba w zeszłym tygodniu wyczerpałem limit fuksiarskich spotkań : )
505 61 4321
505 61 4321
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Agent_L pisze:Janusz, wrzuć mnie na listę, bo chyba w zeszłym tygodniu wyczerpałem limit fuksiarskich spotkań : )
505 61 4321
Rewelka
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: powerslide c
- Jeżdżę od: 04 lip 1998
- Kontakt:
juz w jedym dziale o nich napisales:D
nei ma sensu dublowac postow. Poza tym szczerze mowiac to watpie zeby ktos je kupil bo to dozyc stary model i to 5 kolkowy. polysport sprzedawal nowe za jakies 400/500zł wiec pisanie o nich ze kosztuja 1000zl to spora przesada:D
nei ma sensu dublowac postow. Poza tym szczerze mowiac to watpie zeby ktos je kupil bo to dozyc stary model i to 5 kolkowy. polysport sprzedawal nowe za jakies 400/500zł wiec pisanie o nich ze kosztuja 1000zl to spora przesada:D
Pozdrawiam
Michał Machowski
Michał Machowski
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Uwaga została uwzględniona. Dziękuję w imieniu seniorów.WOJTEK45 pisze:rzeczywiście kwestia ta umknęła uwadze oragnizatorów .
Kadeci - mają zniżkę
Osoby urodzone w tym dniu bezpłatnie
Osoby starsze? - pewnie się pochylimy i lada moment na stronie maratony pojawi się news
dzięki za uwagę
Cytat z głównej strony maratonu z dnia 12.03.2009:
"Twój wiek to twój atut- zniżki dla rolkarzy seniorów!
Okazuje się, że jazda na rolkach fascynuje nie tylko młodzież. Wraz z powoli nadchodzącą wiosną w wir treningów rzucili się również starsi amatorzy tego wyjątkowego sportu. Wielu z nich planuje start w Maratonie Sierpniowym.
Dlatego zgodnie z zasadą, że wiek jest atutem, a nie przeszkodą organizatorzy przyznali zniżki w opłatach wpisowych dla osób powyżej 60-tego roku życia, które chcą rywalizować w maratonie. Wszystkie osoby z rocznika 1949 i kolejnych otrzymają zniżki w wysokości odpowiadającej ich wiekowi. Zasada jest prosta: masz 60 lat otrzymasz 60% zniżki, masz 83 lata – to 83% zniżki. Wszystkich chętnych seniorów zapraszamy do zapisania się na listę startową!"
Pozdrawiam.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
a oto ta
wiadomość
Pan Prezydent Lech Wałęsa objął patronat nad naszymi zawodami. No i jest prawdopodobne że będzie nam towarzyszył na starcie.
A wśród uczestników biegu zostanie rozlosowanych sporo książek Pana Prezydenta z jego własnoręcznym autografem.
Pan Prezydent Lech Wałęsa objął patronat nad naszymi zawodami. No i jest prawdopodobne że będzie nam towarzyszył na starcie.
A wśród uczestników biegu zostanie rozlosowanych sporo książek Pana Prezydenta z jego własnoręcznym autografem.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
do zdobycia jest nr startowy 130 . Wystarczy wejść na stronę www.maratonsierpniowy.pl i się zapisać.Zapraszam
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Tegoroczny maraton sierpniowy jeszcze się nie rozpoczął a już jest pomysł na rok 2010.
Jest szansa( wielka) że wpiszemy się w koloryt Jarmarku Dominikańskiego.
Wtedy terminem byłaby data 22.08.2010.
Tak uzgodniłem z orgiem Jarmarku któremu bardzo zależy abyśmy w roku 2010 byli razem z nim.
Żałował ( i słusznie ) że w tym roku się nie da już nic zmienić.
Zapraszam do dalszych zapisów
Na stronie www wisieć będą do pobrania( od soboty) najnowsze ostateczne wersje materiałów informacyjnych łącznie z "banerem" do zawieszania na stronach www podmiotów chcących wesprzeć naszą imprezę.
Ale tym co jest też można się podeprzeć.
W połowie miesiąca będziemy mieli wydrukowane 10 000 ulotek reklamowych któe chcemy rozdać wszędzie gdzie aktywni sportowo ludzie się pojawiają.
Jeżeli chcecie pomóc w ich dystrybucji ( fitnes-kluby, sklepy sportowe, imprezy sportowe i inne nieokreślone) to proszę o kontakt przez stronę www. maratonsierpniowy. Wyślemy stosowną ilość.
Do Krakowa, Torunia, Osiecznicy ( mam nadzieję),Poznania, pójdą ulotki w ramach zestawów startowych
Jak ktoś biega i jeździ niech też weźmie i po uzgodnieniu z orgiem dołoży do zestawu.
proszę o wsparcie
Jest szansa( wielka) że wpiszemy się w koloryt Jarmarku Dominikańskiego.
Wtedy terminem byłaby data 22.08.2010.
Tak uzgodniłem z orgiem Jarmarku któremu bardzo zależy abyśmy w roku 2010 byli razem z nim.
Żałował ( i słusznie ) że w tym roku się nie da już nic zmienić.
Zapraszam do dalszych zapisów
Na stronie www wisieć będą do pobrania( od soboty) najnowsze ostateczne wersje materiałów informacyjnych łącznie z "banerem" do zawieszania na stronach www podmiotów chcących wesprzeć naszą imprezę.
Ale tym co jest też można się podeprzeć.
W połowie miesiąca będziemy mieli wydrukowane 10 000 ulotek reklamowych któe chcemy rozdać wszędzie gdzie aktywni sportowo ludzie się pojawiają.
Jeżeli chcecie pomóc w ich dystrybucji ( fitnes-kluby, sklepy sportowe, imprezy sportowe i inne nieokreślone) to proszę o kontakt przez stronę www. maratonsierpniowy. Wyślemy stosowną ilość.
Do Krakowa, Torunia, Osiecznicy ( mam nadzieję),Poznania, pójdą ulotki w ramach zestawów startowych
Jak ktoś biega i jeździ niech też weźmie i po uzgodnieniu z orgiem dołoży do zestawu.
proszę o wsparcie
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Może Obama przyjedzie trochę wcześniej i z Lechem zasiądą w komitecie honorowym? Ale będzie zadyma przed rocznicą wybuchu II wojny i całymi obchodami
. Strach się bać.

A co do Jarmarku to wporzo - byle by to nie było na Długim Targu.
A co do Jarmarku to wporzo - byle by to nie było na Długim Targu.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Jeszcze się nie zaczął a już się zmienił;
zapraszam do odwiedzenia nowej strony http://www.maratonsierpniowy.pl - wygląda inaczej.
Zapraszam przy okazji do zapisów
W zakładce " do pobrania" pojawiły się " banerki maratonowe" 5 rodzajów, które będzie można umieścić na wszystkich swoich i zaprzyjaźnionych stronach www.
http://maratonsierpniowy.pl/pl/dopobrania
zapraszam do odwiedzenia nowej strony http://www.maratonsierpniowy.pl - wygląda inaczej.
Zapraszam przy okazji do zapisów
W zakładce " do pobrania" pojawiły się " banerki maratonowe" 5 rodzajów, które będzie można umieścić na wszystkich swoich i zaprzyjaźnionych stronach www.
http://maratonsierpniowy.pl/pl/dopobrania
-
misiek.9414
- Czterokółkowiec
Mam problem ze zrozumieniem regulaminu ;D
Dzięki i pozdrawiam
Piotrek
A jeśli nie posiadam licencji a chciałbym przejechać półmaraton bo na pełnym sobie nie poradzę jak to wygląda?* Bieg półmaratoński na dystansie 21 095,5 m- kadeci (rocznik 1994/1995) oraz pozostali zawodnicy.
Kadeci i Kadetki z licencjami PZSW rozegrają swój bieg na dystansie półmaratońskim przed rozpoczęciem biegu głównego. Istnieje możliwość zakończenia biegu po przejechaniu jednej pętli– zawodnicy i zawodniczki zostaną sklasyfikowani na dystansie półmaratonu i wezmą udział w losowaniu nagród.
Dzięki i pozdrawiam
Piotrek
Powerslide R3 4x100 
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Nie ma najmniejszego problemu. Ten zapis dotyczy głównie zawodniczek i zawodników klubowych ( roczniki 1994/95) dla której to kategorii wiekowej będzie to bieg o Mistrzostwo Polski.misiek.9414 pisze:Mam problem ze zrozumieniem regulaminu ;D
A jeśli nie posiadam licencji a chciałbym przejechać półmaraton bo na pełnym sobie nie poradzę jak to wygląda?* Bieg półmaratoński na dystansie 21 095,5 m- kadeci (rocznik 1994/1995) oraz pozostali zawodnicy.
Kadeci i Kadetki z licencjami PZSW rozegrają swój bieg na dystansie półmaratońskim przed rozpoczęciem biegu głównego. Istnieje możliwość zakończenia biegu po przejechaniu jednej pętli– zawodnicy i zawodniczki zostaną sklasyfikowani na dystansie półmaratonu i wezmą udział w losowaniu nagród.
Dzięki i pozdrawiam![]()
Piotrek
Pozostali chętni, zgodnie z regulaminem mogą wziąć udział także w półmaratonie.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Pragnę wszystkich poinformować ,że Maraton Sierpniowy pozyskał Głównego Sponsora którym została firma CLASSEN i tym samym budżet maratonu został "dopięty"Dzięki Zbyszku za osobiste zaangażowanie i wsparcie naszej idei.Mam nadzieję że będziemy związani współpracą dłużej niż 1 rok.
Zapraszam do zapoznania się z wszystkimi Firmami które wspierają nas w organizacji zawodów.
No i zapraszam do:
dalszych zapisów ( jest już nas 150)
pobierania banerków na swoje strony www ( zakładka "do pobrania)
Od przyszłego tygodnia będą do dyspozycji ulotki ( wersja drukowana). Proszę o kontakt tych którzy pomogą w ich skutecznej dystrybucji ( zawody,sklepy,wystawy etc)
No i ostatni news; wczoraj uzgodniono ostateczną trasę maratonu ze służbami mundurowymi i miejskimi. Są 2 zmiany w stosunku do tego co wisi na stronie ale nadal uważam że trasa jest i będzie szybka, dobra i co najważniejsze bezpieczna.
Zapraszam do zapoznania się z wszystkimi Firmami które wspierają nas w organizacji zawodów.
No i zapraszam do:
dalszych zapisów ( jest już nas 150)
pobierania banerków na swoje strony www ( zakładka "do pobrania)
Od przyszłego tygodnia będą do dyspozycji ulotki ( wersja drukowana). Proszę o kontakt tych którzy pomogą w ich skutecznej dystrybucji ( zawody,sklepy,wystawy etc)
No i ostatni news; wczoraj uzgodniono ostateczną trasę maratonu ze służbami mundurowymi i miejskimi. Są 2 zmiany w stosunku do tego co wisi na stronie ale nadal uważam że trasa jest i będzie szybka, dobra i co najważniejsze bezpieczna.