Wojtek, jak zwykle służę pomocąWOJTEK45 pisze: Od przyszłego tygodnia będą do dyspozycji ulotki ( wersja drukowana). Proszę o kontakt tych którzy pomogą w ich skutecznej dystrybucji ( zawody,sklepy,wystawy etc)
Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- bayya
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x110mm
- Moje rolki: Simmons Racing Tarrega 4x100
- Jeżdżę od: 01 kwie 2007
- Kontakt:
Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
-
joycat
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Cześć, mam kilka pytań odnośnie maratonu sierpniowego.
Dopiero co zaczęłam przygodę z rolkami, ale lubię mieć jasno postawiony cel: fajnie byłoby przejechać na rolkach maraton.
I teraz kilka kwestii, poradźcie, podpowiedzcie:
1) czy da się przejechać taki dystans na rolkach fitnessowych?
2) jakąś tam kondycję zaposiadam: regularnie biegam, kiedyś startowałam w maratonach, teraz raczej półmaratony i krótsze dystanse, ale nie jestem demonem prędkości: na ile w treningu do maratonu rolkarskiego powinnam się skoncentrować na wyrabianiu szybkości, a na ile na wytrzymałości? limit 2:30 wydaje mi się - przynajmniej na razie - dość wyśrubowany, boję się, że się w nim nie zmieszczę - jest to czynnik, od którego uzależniam decyzję o starcie
Czy w ogóle warto się napinać na taki start (i czy jest to rozsądne) gdy jest się początkującym rolkarzem?
Pozdrowienia,
joy
Dopiero co zaczęłam przygodę z rolkami, ale lubię mieć jasno postawiony cel: fajnie byłoby przejechać na rolkach maraton.
I teraz kilka kwestii, poradźcie, podpowiedzcie:
1) czy da się przejechać taki dystans na rolkach fitnessowych?
2) jakąś tam kondycję zaposiadam: regularnie biegam, kiedyś startowałam w maratonach, teraz raczej półmaratony i krótsze dystanse, ale nie jestem demonem prędkości: na ile w treningu do maratonu rolkarskiego powinnam się skoncentrować na wyrabianiu szybkości, a na ile na wytrzymałości? limit 2:30 wydaje mi się - przynajmniej na razie - dość wyśrubowany, boję się, że się w nim nie zmieszczę - jest to czynnik, od którego uzależniam decyzję o starcie
Czy w ogóle warto się napinać na taki start (i czy jest to rozsądne) gdy jest się początkującym rolkarzem?
Pozdrowienia,
joy
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
joycat - czasu jest jeszcze bardzo duzo musisz troche pojeździć a z czasu 2:30 bedziesz sam sie smiał! Roki fitnesowe jak najbardziej 80% uczestników takich masowych imprez w Polsce z nich korzysta.
PS Jak nie będziesz miał czasu na treningi lub rolki bedą wydawać Ci sie za wolne możesz wystartować w półmaratonie
PS Jak nie będziesz miał czasu na treningi lub rolki bedą wydawać Ci sie za wolne możesz wystartować w półmaratonie
-
joycat
Joycat to dziewczyna
Wczoraj przejechałam 10 km w czasie 52 min - było to co prawda z momentami jazdy odpoczynkowej, wolniejszej plus jakieś krótkie postoje, ale tak czy siak nie jest to dobry prognostyk.
Ale opcją jest też półmaraton - rzeczywiście!
No to chyba pomyślę o tym poważniej
Wczoraj przejechałam 10 km w czasie 52 min - było to co prawda z momentami jazdy odpoczynkowej, wolniejszej plus jakieś krótkie postoje, ale tak czy siak nie jest to dobry prognostyk.
Ale opcją jest też półmaraton - rzeczywiście!
No to chyba pomyślę o tym poważniej
- bayya
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x110mm
- Moje rolki: Simmons Racing Tarrega 4x100
- Jeżdżę od: 01 kwie 2007
- Kontakt:
Na treningach jeździ się zwykle wolniej... Zawody działają bardzo mobilizująco, przynajmniej na mnie
poza tym jedzie się w większej grupie i jest adrenalinka 
Ostatnio przejechałam przez przypadek dystans maratonu na Malcie (pierwsze okrążenie rozgrzewkowo, potem 5 okrążeń treningowo i na końcu jeszcze jedno średnią prędkością rozdając ulotki
) i zajęło mi to ok 2:30
Na maratonie przy tej formie złamałam 1:40
W rolkach fitnessowych jeździ dużo osób maratony, tak jak napisał Piotr B - ok 80% uczestników. Myślę, że złamanie 2:30 jest w Twoim zasięgu, zwłaszcza jeśli biegałaś maratony i kondycję masz niezłą
potrenuj zatem technikę jazdy, natrzaskaj trochę kilometrów, żebyś przyzwyczaiła stopy i mięśnie nóg do takiego długiego wysiłku (na rolkach pracują nieco inne mięśnie niż przy bieganiu) Do sierpnia masz duuuużo czasu 
Daj znać w międzyczasie jak Ci idą przygotowania
Ostatnio przejechałam przez przypadek dystans maratonu na Malcie (pierwsze okrążenie rozgrzewkowo, potem 5 okrążeń treningowo i na końcu jeszcze jedno średnią prędkością rozdając ulotki
W rolkach fitnessowych jeździ dużo osób maratony, tak jak napisał Piotr B - ok 80% uczestników. Myślę, że złamanie 2:30 jest w Twoim zasięgu, zwłaszcza jeśli biegałaś maratony i kondycję masz niezłą
Daj znać w międzyczasie jak Ci idą przygotowania
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Dziewczyno!
Jeśli biegałaś maratony i wciąż biegasz, to najwyżej przebiegniesz ten dystans!
Jeśli regularnie biegasz, to przejazdu raczej nie odczujesz, jako duży wysiłek.
Skup się na technice jazdy - 20 km przejeżdża prawie każdy, kto potrafi jeździć na rolkach a 40 km trochę mniej niż każdy - głównie dlatego, że nie próbuje.
Będziesz zdziwiona, że tak gładko poszło.
Jeśli nie jesteś przekonana, to zapisz się w Gdańsku na 1/2 i na półmetku zobaczysz czy jeszcze masz ochotę jechać dalej - a zapewniam Cię, że w komforcie (również psychicznym) przejedziesz cały dystans i podziękujesz nam, że dodaliśmy Ci odwagi.
Swój pierwszy maraton, pojechałem w 2 tygodnie po tym, jak się dowiedziałem, że coś takiego jest. Bez przygotowań, treningu czy czegoś w tym rodzaju. W nowych, niespecjalnie wygodnych rolkach, które mi się ruszały na nodze. Fitnesowych oczywiście.
Pierwsze kółko zrobiłem w 1:03 a na drugim przyspieszyłem, bo nie byłem specjalnie zmęczony i zamknąłem maraton w 2:01.
Trzeba dodać, że w tym czasie namiętnie paliłem papieroski.
Więc nikt mi nie powie, że się nie da.
Jeśli biegałaś maratony i wciąż biegasz, to najwyżej przebiegniesz ten dystans!
Jeśli regularnie biegasz, to przejazdu raczej nie odczujesz, jako duży wysiłek.
Skup się na technice jazdy - 20 km przejeżdża prawie każdy, kto potrafi jeździć na rolkach a 40 km trochę mniej niż każdy - głównie dlatego, że nie próbuje.
Będziesz zdziwiona, że tak gładko poszło.
Jeśli nie jesteś przekonana, to zapisz się w Gdańsku na 1/2 i na półmetku zobaczysz czy jeszcze masz ochotę jechać dalej - a zapewniam Cię, że w komforcie (również psychicznym) przejedziesz cały dystans i podziękujesz nam, że dodaliśmy Ci odwagi.
Swój pierwszy maraton, pojechałem w 2 tygodnie po tym, jak się dowiedziałem, że coś takiego jest. Bez przygotowań, treningu czy czegoś w tym rodzaju. W nowych, niespecjalnie wygodnych rolkach, które mi się ruszały na nodze. Fitnesowych oczywiście.
Pierwsze kółko zrobiłem w 1:03 a na drugim przyspieszyłem, bo nie byłem specjalnie zmęczony i zamknąłem maraton w 2:01.
Trzeba dodać, że w tym czasie namiętnie paliłem papieroski.
Więc nikt mi nie powie, że się nie da.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- grgur
- Ścigant 4x110mm
A już nie palisz , czy tylko mniej namiętnieToudi pisze:Trzeba dodać, że w tym czasie namiętnie paliłem papieroski.
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Nie zdradza się sekretów treningu.grgur pisze:A już nie palisz , czy tylko mniej namiętnieToudi pisze:Trzeba dodać, że w tym czasie namiętnie paliłem papieroski.![]()
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- Agent_L
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
- Jeżdżę od: 01 sie 2007
- Kontakt:
Maraton w 3h to na mecie jest się znudzonym zamiast zmęczonym.
Powerslide Cell 2006 /44 + Salomon Pilot V10 ?2004? /45
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
Kontakt : 505614321, PMy czytam rzadko : )
rolkowa mapka Warszawy
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
Ważna informacja nt noclegów
są zlokalizowane ( większość ok 200 msc) bardzo blisko startu/mety - 500-600 m. Dobry standard.Polecam
Szczegóły cenowe pod adresem www.maratonsierpniowy.pl
są zlokalizowane ( większość ok 200 msc) bardzo blisko startu/mety - 500-600 m. Dobry standard.Polecam
Szczegóły cenowe pod adresem www.maratonsierpniowy.pl
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
Liczba osób zapisanych na Maraton Sierpniowy osiągnęła 159. Może ktoś zechce przejąć nr 160?
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Czy w sobotę (w dniu maratonu) będzie jeszcze możliwość zapisu na downhill?
Pozdrawiam.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
W downhillu będą startować wszyscy którzy mają numery startowe.
Znacznik przy rejestracji służy określeniu na ilu zjazdowiczów możemy mieć w dniu następnym
Znacznik przy rejestracji służy określeniu na ilu zjazdowiczów możemy mieć w dniu następnym
- S1esh
- Moje rolki: RB Problade 2007, Seba FR1
- Jeżdżę od: 02 maja 2004
Jest i 160-tyWOJTEK45 pisze:Liczba osób zapisanych na Maraton Sierpniowy osiągnęła 159. Może ktoś zechce przejąć nr 160?
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
No to dziękuję w imieniu Maratonu Sierpniowego i swym własnym.
Teraz do wzięcia piękny nr 161
Teraz do wzięcia piękny nr 161