Pierwszy przejazd jest w okolicy dziewiątego kilometra i nie jest jakoś szczególnie uciążliwy. Prędkość przejazdu przez tory w tym miejscu będzie nieco mniejsza gdyż znajduje się on na szczycie wzniesienia. Drugi jest na płaskim terenie i raczej też jest dobrej jakości bo jadąc tam samochodem nigdy nie zwalniam, a auto zbyt mocno nie podskakujebj43 pisze:Na trasie będziemy przejeżdżać przez dwa przejazdy kolejowe. Czy są one przejezdne dla rolkarzy? Tory tramwajowe w mieście są z reguły tak ułożone, że bez problemu można je w poprzek przejechać, szczególnie na dużych kółkach.
Maraton Toruński 2009
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
trust_no_one
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: Maraton Toruński 2009
50°05'46.29" N
18°41'50.58" E
18°41'50.58" E
- piotro
- Ścigant 4x110mm
Dzisiaj, będąc podwożony z Tczewa do Gdańska naszła mnie taka - nieco upierdliwa myśl.
Na nowych drogach, między pasem jezdni a poboczem, montuje się takie pipsztoki coby zaśniętego kierowcę obudzic terkotem, gdyby zaczął w niekontrolowany sposób zjeżdżać na pobocze. Tak se myślę, że musi się po czymś takim dość niewygodnie jechać na rolkach.
Czy trasa z Bydgoszczy do Torunia jest wystarczająco nowoczesna, żeby też miala takie cuda?
W praktyce oznaczałoby to chyba, że dla rolkarzy jest tyko 2m pobocza....
Wtedy rozumiałbym dobre samopoczucie organizatorów. 2m dla rolkarzy i 1m "strefy bezpieczeństwa" między zawodnikami i samochodami.
Na nowych drogach, między pasem jezdni a poboczem, montuje się takie pipsztoki coby zaśniętego kierowcę obudzic terkotem, gdyby zaczął w niekontrolowany sposób zjeżdżać na pobocze. Tak se myślę, że musi się po czymś takim dość niewygodnie jechać na rolkach.
Czy trasa z Bydgoszczy do Torunia jest wystarczająco nowoczesna, żeby też miala takie cuda?
W praktyce oznaczałoby to chyba, że dla rolkarzy jest tyko 2m pobocza....
Wtedy rozumiałbym dobre samopoczucie organizatorów. 2m dla rolkarzy i 1m "strefy bezpieczeństwa" między zawodnikami i samochodami.
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
mesz 78 ładnie napisał, dzięki.
Tor w Przysieku jest pojedynczy i wyjątkowo ładnie zrobiony. Byłem na wizji lokalnej . Gładkie płyty betonowe przy samym torze bez niepotrzebnych szpar. Można przelecieć bez zwalniania.
1:39
3:51
Our Earth Was Once Green
Półmaraton Mała Dylewska
Tor w Przysieku jest pojedynczy i wyjątkowo ładnie zrobiony. Byłem na wizji lokalnej . Gładkie płyty betonowe przy samym torze bez niepotrzebnych szpar. Można przelecieć bez zwalniania.
1:39
3:51
Our Earth Was Once Green
Półmaraton Mała Dylewska
-
trust_no_one
- Czterokółkowiec
Jest zdecydowanie niewystarczająco nowoczesna. Na szczęściepiotro pisze:Dzisiaj, będąc podwożony z Tczewa do Gdańska naszła mnie taka - nieco upierdliwa myśl.
W praktyce oznaczałoby to chyba, że dla rolkarzy jest tyko 2m pobocza...
50°05'46.29" N
18°41'50.58" E
18°41'50.58" E
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Jeśli pas oddzielający pobocze od jezdni jest lakierowany i gładki, to może być śliski, gdy będzie mokro.
Pozdrawiam.
-
trust_no_one
- Czterokółkowiec
bj43 pisze:....... mokro.
Takiej możliwości nie bierzemy pod uwagę
50°05'46.29" N
18°41'50.58" E
18°41'50.58" E
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Przy "wodopojach" będzie mokro niezależnie od pogody.trust_no_one pisze:bj43 pisze:....... mokro.
Takiej możliwości nie bierzemy pod uwagę
Pozdrawiam.
-
krzysztof_plich
- Pięciokółkowiec 80mm
- Kontakt:
Witam serdecznie kto finalnie z poznania jedzie do Torunia na zawody
niestety frekwencja spada kiedy imprezy się nakładają pozdrawiam
Impreza na rolkach - http://marathon.poznan.pl/
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Akurat w tym przypadku nie jest przyczyną nałożenie się imprez. Zupełnie inny rodzaj zawodów - zawodnicy będą w Dusznikach, a większość (Ci, co nie startują w randze MP) rekreacja, fitness, jazda szybka albo się wybiorą do Torunia, albo i nie - a wynika to z kolei ze słabo zabezpieczonej trasy.krzysztof_plich pisze:niestety frekwencja spada kiedy imprezy się nakładają pozdrawiam
Nałożenie się imprez nie ma nic tutaj do rzeczy.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
-
krzysztof_plich
- Pięciokółkowiec 80mm
- Kontakt:
Mój transport jest u mechanika na dniach będę wiedział czy mam dwa wolne miejsca w sumie z poznania to niedaleko ale wiadomo jak działa PKP wole mieć swój środek lokomocji juz nie raz biegłem z torbą na ostatnią chwile na linie startu
pozdrawiam
Impreza na rolkach - http://marathon.poznan.pl/
- piotr333krak
ja też będę próbował się podłączyć na 2 godz ... ale raczej na ssacza ...Marek pisze:jedz za mnąstopczyk98 pisze:Serio, szukam kogoś kto by poprowadził żeby zakończyć z czasem dwóch godzin.
- mrv
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
- Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
- Jeżdżę od: 20 gru 2009
to raczej nie za panem Markiempiotr333krak pisze:ja też będę próbował się podłączyć na 2 godz ... ale raczej na ssacza ...Marek pisze:jedz za mnąstopczyk98 pisze:Serio, szukam kogoś kto by poprowadził żeby zakończyć z czasem dwóch godzin.bo to moje początki ...
- piotro
- Ścigant 4x110mm
No dobra.
Pytanie do tych co Wiedzą:
Chcę być w sobotę 6 czerwca w Gdyni na zawodach.
To oznacza, że PKP może mnie do Torunia dowieźć najszybciej o 8:20 w niedzielę.
A 8:40 jest odjazd ostatniego autobusu. W sumie 0 szans na zdążenie.
Ten sam pociąg jest o 7:17 w Bydgoszczy ale tam nie ma możliwości zarejstrowania się.
Czy Toruńskie Orgi wymyślą coś, żeby się dało uczestniczyć w obu imprezach?
I jeszcze jedna wątpliwość:
Ciuchy zostawiam w Toruniu, organizator zawozi mnie na start do Bydgoszyczy. A kierowca wpuści mnie w rolkach do autobusu?
Pytanie do tych co Wiedzą:
Chcę być w sobotę 6 czerwca w Gdyni na zawodach.
To oznacza, że PKP może mnie do Torunia dowieźć najszybciej o 8:20 w niedzielę.
A 8:40 jest odjazd ostatniego autobusu. W sumie 0 szans na zdążenie.
Ten sam pociąg jest o 7:17 w Bydgoszczy ale tam nie ma możliwości zarejstrowania się.
Czy Toruńskie Orgi wymyślą coś, żeby się dało uczestniczyć w obu imprezach?
I jeszcze jedna wątpliwość:
Ciuchy zostawiam w Toruniu, organizator zawozi mnie na start do Bydgoszyczy. A kierowca wpuści mnie w rolkach do autobusu?
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
- stopczyk98
- Czterokółkowiec bez hamulców
Tak myślałem że jak będę jechał za Markiem (tzn utrzymam jego tempo
to nawet szybciej dojadę niz w te dzwie godziny). Problem czy dotrzymam tempa Markowi. Pytanie postawiłe jak najbardziej serio. 2 godziny to symboliczna bariera czasu z ktorą wielu chcialby się zmierzyć. Ja w Toruniu miałe 2:35 ale popelniłem wiele błędow łacznie z tym że zapomniełm chipa a potem zakładałem go na macie startowej, wieć tutaj trochę czasu odpadło, potem kontucja znajomego ktrego próbowałem wspierać i tak jakoś wysżło, sprzęt gorszy, ciuchy nie te itd. Teraz trochę trenuję i wiem że że te dwie godziny przy moich rolkach z kółkami 4x80mm to jest możliwe.
Generelanie w kupie cieplej wiec umówmy się tak: szukam innych chętnych ambitnych do zmierzania sie z czasem 2 godzin oraz takiego co poprowadzi team po sukces? 2 godziny nie szybciej!
Generelanie w kupie cieplej wiec umówmy się tak: szukam innych chętnych ambitnych do zmierzania sie z czasem 2 godzin oraz takiego co poprowadzi team po sukces? 2 godziny nie szybciej!
-
trust_no_one
- Czterokółkowiec
Tak, ja też uważam, że jak się założy obcisłe gacie to wynik od razu można poprawić o 30%. Taaak, 30 albo nawet 33%, na luzie...stopczyk98 pisze:..... ciuchy nie te itd. ...
50°05'46.29" N
18°41'50.58" E
18°41'50.58" E