Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- michał1990
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: powerslide c
- Jeżdżę od: 04 lip 1998
- Kontakt:
Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku
lody też takie produkują
Pozdrawiam
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
Michał Machowski
Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl
Witam.Czy ktoś z podlasia (dokładnie okolice Białegostoku) jedzie na maraton sierpniowy do Gdańska.Jeśli tak to proszę się odezwać na tym forum.Pozdrawiam Jacek 
witaj zico ja juz dawno sie zapisałem na maraton sierpniowy ,sledze wszystkie forum i żadko ktokolwiek sie odzywa ,przy okazji pozdrawiam wszystkich rolkarzy.jestem z okolic białegostoku noi szlifuje forme na maratonik.pozdrawiam jacek
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Też się zapisałem na maraton. Rzadko może się ktoś odzywa, ale czy trzeba huczeć zaraz i pisać o czymś? Najlepiej narzekać, prawda? Napisz sensowny post, zapytaj - będziesz mieć odezwę, cierpliwości też nie zaszkodzi. Z drugiej strony widocznie wszystko już zostało napisane 
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela
-
Mirek_83
- Pięciokółkowiec 84mm
- Moje rolki: Simmons PRO M1
- Jeżdżę od: 01 maja 2007
a może pierw jakieś korki z polskiego??jacek67 pisze:witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Może najpierw i bez czepiactwa. Sie pisze jak klawiatura pozwala, czasem się palce omskną lub klawiatura zatłuszczona - ważna treść a nie dywagacjie ortopedyczno-ortograficzne.Mirek_83 pisze:a może pierw jakieś korki z polskiego??jacek67 pisze:witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela
- piotro
- Ścigant 4x110mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
hi,hiALAN54 pisze:Może najpierw i bez czepiactwa. Sie pisze jak klawiatura pozwala, czasem się palce omskną lub klawiatura zatłuszczona - ważna treść a nie dywagacjie ortopedyczno-ortograficzne.Mirek_83 pisze:a może pierw jakieś korki z polskiego??jacek67 pisze:witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lekcja ogłady była pierwsza/
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
No i najświeższe wiadomości z pola bitwy którym jest Maraton Sierpniowy.
1. Jest nas już zapisanych 227 uczestników. "MAŁO"
2. Mając na uwadze X Race oraz uwarunkowania Policji start naszej imprezy zostanie na 99% przeniesiony na godzinę 10.00 .Chętni będą mogli zdążyć na zawody w niedzielę do Berlina.
3.Limit czasu będzie na 99% wynosił 3 godziny.
4. Zmianie ulegnie trasa ; chyba na lepszą; 80% jej długości będzie przebiegać po jezdniach dwukierunkowych a więc cała jezdnia ( 2 pasy) będą dla nas. Jej prezentację planuję na poniedziałek/ wtorek , po przygotowaniu planu reorganizacji i zabezpieczenia ruchu i uzyskaniu formalnej zgody WRD KM Policji .( Zgoda pana Naczelnika -słowna już jest
).Potem już tylko wniosek o wykorzystanie drogi w sposób specjalny i ..... jechane
Zapraszam do zapisów.
Zapraszam chętnych do kolportażu ulotek w kraju i za granicą. Proszę o kontakt ze mną na PW lub na maila maratonu.
1. Jest nas już zapisanych 227 uczestników. "MAŁO"
2. Mając na uwadze X Race oraz uwarunkowania Policji start naszej imprezy zostanie na 99% przeniesiony na godzinę 10.00 .Chętni będą mogli zdążyć na zawody w niedzielę do Berlina.
3.Limit czasu będzie na 99% wynosił 3 godziny.
4. Zmianie ulegnie trasa ; chyba na lepszą; 80% jej długości będzie przebiegać po jezdniach dwukierunkowych a więc cała jezdnia ( 2 pasy) będą dla nas. Jej prezentację planuję na poniedziałek/ wtorek , po przygotowaniu planu reorganizacji i zabezpieczenia ruchu i uzyskaniu formalnej zgody WRD KM Policji .( Zgoda pana Naczelnika -słowna już jest
Zapraszam do zapisów.
Zapraszam chętnych do kolportażu ulotek w kraju i za granicą. Proszę o kontakt ze mną na PW lub na maila maratonu.
- Henryk
- Kontakt:
Czytam regulamin i program i może z powodu później pory nie wiedzę czy trasa składa się z dwoch pętli? Pytam, bo żona chciałaby kibicować, powstaje więc pytanie gdzie należy się ustawić, żeby widzieć pędzących zawodników
. No i jeszcze pytanie wynikające ze strachu przed pierwszym startem, czy mnie koledzy nie stratują podczas walki wręcz? 
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
dwie pętle po 21 km każda; plan na stronie jest w zasadzie już nieaktualny, wkrótce pojawi się nowy.
A co do stratowania ; w Berlinie startuje 8 tys osób i problemu nie ma. W gdańsku aż takiej frekwencji się nie spodziewamy
A co do stratowania ; w Berlinie startuje 8 tys osób i problemu nie ma. W gdańsku aż takiej frekwencji się nie spodziewamy
Też się zapisałam i też się trochę "cykam"
!! Chyba najbardziej tego, że będą jakieś zjazdy na trasie i gdzieś nie wyhamuję.
Ponieważ to mój pierwszy start, wezmę udział w półmaratonie i jestem zaskoczona, że startuje w tej konkurencji tylko 20 osób.
Pozdrawiam
Ponieważ to mój pierwszy start, wezmę udział w półmaratonie i jestem zaskoczona, że startuje w tej konkurencji tylko 20 osób.
Pozdrawiam
-
Luzak19:57
- Ścigant 4x100mm
- Moje rolki: ...fajne ;)
- Jeżdżę od: 30 sty 2007
Odpowiedz dla nulka, Henryka i wszystkich osób, które "pierwszy raz ..."
"NIE PĘKAĆ". Ja swój pierwszy maraton zaliczyłem w zeszłym roku (MS 2008, na kołach 80/82A).
Przed maratonem zrobiłem dwa treningi na dyst. 40 km, aby sprawdzić, czy dam radę dojechać.
Miał być to mój pierwszy i ostatni start.
I CO
OCZYWIŚCIE "GÓWNO"
(a to przeszło)
NAŁÓG
. Ja bez rolek nie potrafię ŻYĆ
W 2009 zaliczam kolejne maratony.
Wniosek:
Dobrze zastanówcie się, czy chcecie jechać
Stracicie przyjaciół i znajomych, a rodzina będzie was traktowała jako niegroźnego ....
(No, może dotyczy to osób w wieku 50+)
Pozdro.
P.S.
WOJTEK 45
masówka w Berlinie, a ELITA w Gdańsku 
"NIE PĘKAĆ". Ja swój pierwszy maraton zaliczyłem w zeszłym roku (MS 2008, na kołach 80/82A).
Przed maratonem zrobiłem dwa treningi na dyst. 40 km, aby sprawdzić, czy dam radę dojechać.
Miał być to mój pierwszy i ostatni start.
I CO
NAŁÓG
W 2009 zaliczam kolejne maratony.
Wniosek:
Dobrze zastanówcie się, czy chcecie jechać
Stracicie przyjaciół i znajomych, a rodzina będzie was traktowała jako niegroźnego ....
(No, może dotyczy to osób w wieku 50+)
Pozdro.
P.S.
WOJTEK 45
"Zdjąłem kimono,aby łatwiej wędrować, przerzuciłem przez ramię."
- mrv
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
- Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
- Jeżdżę od: 20 gru 2009
nulka i bardzo dobrze - nie boi sie tylko głupi... Ja także pierwszy wyścig wybrałem ze względu na profil trasy choć, postrzegane przeze mnie teraz jako płaskie, odcinki wydawały mi się wtedy górkaminulka pisze:Też się zapisałam i też się trochę "cykam"!! Chyba najbardziej tego, że będą jakieś zjazdy na trasie i gdzieś nie wyhamuję.
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
Nagrody w Maratonie Sierpniowym są wysokie, nawet bardzo. Nasuwa się problem wałkowany od kilkunastu imprez: czy przewidywany jest osobny start kobiet, osobna (patrz Berlin) numeracja (T mężczyźni X kobiety) i czy sędziwie będą rygorystycznie przestrzegać aby kobiety ścigały się ze sobą (przynajmniej te które walczą o kasę) a nie woziły się na plecach facetów? W dalszej kolejności nie jest to tak istotne ale chodzi o czołówkę.