Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
michał1990
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: powerslide c
Jeżdżę od: 04 lip 1998
Kontakt:

Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Post autor: michał1990 » pt czerwca 26, 2009 10:42

lody też takie produkują
Pozdrawiam
Michał Machowski

Nightskating Warszawa (www.nightskating.waw.pl)
Warszawskie Stowarzyszenie Rolkarskie Polskater
Rollschool - szkoł jazdy na rolkach i wrotkach (www.rollschool.pl)
Rolkowa MapaWarszawy - www.rolkowamapa.pl

jacek67

Post autor: jacek67 » pt czerwca 26, 2009 1:20

Witam.Czy ktoś z podlasia (dokładnie okolice Białegostoku) jedzie na maraton sierpniowy do Gdańska.Jeśli tak to proszę się odezwać na tym forum.Pozdrawiam Jacek :D

jacek67

Post autor: jacek67 » pt czerwca 26, 2009 1:44

witaj zico ja juz dawno sie zapisałem na maraton sierpniowy ,sledze wszystkie forum i żadko ktokolwiek sie odzywa ,przy okazji pozdrawiam wszystkich rolkarzy.jestem z okolic białegostoku noi szlifuje forme na maratonik.pozdrawiam jacek

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pt czerwca 26, 2009 1:58

Też się zapisałem na maraton. Rzadko może się ktoś odzywa, ale czy trzeba huczeć zaraz i pisać o czymś? Najlepiej narzekać, prawda? Napisz sensowny post, zapytaj - będziesz mieć odezwę, cierpliwości też nie zaszkodzi. Z drugiej strony widocznie wszystko już zostało napisane :D
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

jacek67

Post autor: jacek67 » pt czerwca 26, 2009 2:20

witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela

Mirek_83
Pięciokółkowiec 84mm
Moje rolki: Simmons PRO M1
Jeżdżę od: 01 maja 2007

Post autor: Mirek_83 » pt czerwca 26, 2009 10:04

jacek67 pisze:witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela
a może pierw jakieś korki z polskiego??

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » pt czerwca 26, 2009 10:32

Mirek_83 pisze:
jacek67 pisze:witam wszystkich rolkarzy jestem maratonczykiem biegaczem ale od wielu,wielu lat jeżdze na rolkach noi chce wypróbowac swoich sił w maratonie gdańskim ,wiem że będzie to ostra jazda ale jestem doświadczonym biegaczem i z wasza pomoca dojedziemy zwyciesko do mety pozdrawiam. Siela
Może najpierw i bez czepiactwa. Sie pisze jak klawiatura pozwala, czasem się palce omskną lub klawiatura zatłuszczona - ważna treść a nie dywagacjie ortopedyczno-ortograficzne. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
piotro
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: piotro » sob czerwca 27, 2009 5:08

ALAN54 pisze:
Mirek_83 pisze:
Może najpierw i bez czepiactwa. Sie pisze jak klawiatura pozwala, czasem się palce omskną lub klawiatura zatłuszczona - ważna treść a nie dywagacjie ortopedyczno-ortograficzne. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
hi,hi
Lekcja ogłady była pierwsza/ :twisted:
UWAGA!!! WOŻĘ SIĘ!!!

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » pt lipca 03, 2009 10:20

No i najświeższe wiadomości z pola bitwy którym jest Maraton Sierpniowy.

1. Jest nas już zapisanych 227 uczestników. "MAŁO" :D
2. Mając na uwadze X Race oraz uwarunkowania Policji start naszej imprezy zostanie na 99% przeniesiony na godzinę 10.00 .Chętni będą mogli zdążyć na zawody w niedzielę do Berlina.
3.Limit czasu będzie na 99% wynosił 3 godziny.
4. Zmianie ulegnie trasa ; chyba na lepszą; 80% jej długości będzie przebiegać po jezdniach dwukierunkowych a więc cała jezdnia ( 2 pasy) będą dla nas. Jej prezentację planuję na poniedziałek/ wtorek , po przygotowaniu planu reorganizacji i zabezpieczenia ruchu i uzyskaniu formalnej zgody WRD KM Policji .( Zgoda pana Naczelnika -słowna już jest :clap: :clap: :clap: ).Potem już tylko wniosek o wykorzystanie drogi w sposób specjalny i ..... jechane :D

Zapraszam do zapisów.
Zapraszam chętnych do kolportażu ulotek w kraju i za granicą. Proszę o kontakt ze mną na PW lub na maila maratonu.

Awatar użytkownika
Henryk
Kontakt:

Post autor: Henryk » pt lipca 10, 2009 12:40

Czytam regulamin i program i może z powodu później pory nie wiedzę czy trasa składa się z dwoch pętli? Pytam, bo żona chciałaby kibicować, powstaje więc pytanie gdzie należy się ustawić, żeby widzieć pędzących zawodników :). No i jeszcze pytanie wynikające ze strachu przed pierwszym startem, czy mnie koledzy nie stratują podczas walki wręcz? :D

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » pt lipca 10, 2009 4:41

dwie pętle po 21 km każda; plan na stronie jest w zasadzie już nieaktualny, wkrótce pojawi się nowy.
A co do stratowania ; w Berlinie startuje 8 tys osób i problemu nie ma. W gdańsku aż takiej frekwencji się nie spodziewamy :oops:

nulka

Post autor: nulka » pt lipca 10, 2009 9:49

Też się zapisałam i też się trochę "cykam" :? !! Chyba najbardziej tego, że będą jakieś zjazdy na trasie i gdzieś nie wyhamuję.
Ponieważ to mój pierwszy start, wezmę udział w półmaratonie i jestem zaskoczona, że startuje w tej konkurencji tylko 20 osób.
Pozdrawiam

Luzak19:57
Ścigant 4x100mm
Moje rolki: ...fajne ;)
Jeżdżę od: 30 sty 2007

Post autor: Luzak19:57 » pt lipca 10, 2009 12:44

Odpowiedz dla nulka, Henryka i wszystkich osób, które "pierwszy raz ..."
"NIE PĘKAĆ". Ja swój pierwszy maraton zaliczyłem w zeszłym roku (MS 2008, na kołach 80/82A).
Przed maratonem zrobiłem dwa treningi na dyst. 40 km, aby sprawdzić, czy dam radę dojechać.
Miał być to mój pierwszy i ostatni start.
I CO :?: OCZYWIŚCIE "GÓWNO" :!: (a to przeszło)
NAŁÓG :!: :!: :!: . Ja bez rolek nie potrafię ŻYĆ :!: :!: :!:
W 2009 zaliczam kolejne maratony.
Wniosek:
Dobrze zastanówcie się, czy chcecie jechać :?: :?: :?: :!: :!: :!: :wink:
Stracicie przyjaciół i znajomych, a rodzina będzie was traktowała jako niegroźnego ....
(No, może dotyczy to osób w wieku 50+)

Pozdro.

P.S.
WOJTEK 45 :arrow: masówka w Berlinie, a ELITA w Gdańsku :wink:
"Zdjąłem kimono,aby łatwiej wędrować, przerzuciłem przez ramię."

Awatar użytkownika
mrv
Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
Jeżdżę od: 20 gru 2009

Post autor: mrv » pt lipca 10, 2009 4:23

nulka pisze:Też się zapisałam i też się trochę "cykam" :? !! Chyba najbardziej tego, że będą jakieś zjazdy na trasie i gdzieś nie wyhamuję.
nulka i bardzo dobrze - nie boi sie tylko głupi... Ja także pierwszy wyścig wybrałem ze względu na profil trasy choć, postrzegane przeze mnie teraz jako płaskie, odcinki wydawały mi się wtedy górkami :)

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » ndz lipca 12, 2009 12:54

Nagrody w Maratonie Sierpniowym są wysokie, nawet bardzo. Nasuwa się problem wałkowany od kilkunastu imprez: czy przewidywany jest osobny start kobiet, osobna (patrz Berlin) numeracja (T mężczyźni X kobiety) i czy sędziwie będą rygorystycznie przestrzegać aby kobiety ścigały się ze sobą (przynajmniej te które walczą o kasę) a nie woziły się na plecach facetów? W dalszej kolejności nie jest to tak istotne ale chodzi o czołówkę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.”