początkująca rolkarka POMOCY!!

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

mowgli
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

początkująca rolkarka POMOCY!!

Post autor: mowgli » sob maja 13, 2006 7:28

Witam!

na stronke z forum trafilam calkiem przypadkiem, ale jestem b.zadowolona ze tu trafilam.

Od jakichs dwoch miesiecy jezdze na lyzwach (po dluzszej przerwie od dziecinstwa). Jako ze sezon na lodowisko skonczy sie w maju, chce przerzucic sie na rolki, zeby nie wyjsc z wprawy i dla relaksu.

Niestety totalnie sie nie znam na rolkach. W przypadku lyzew problem zakupu jest o tyle mniejszy, ze wystarczy przymierzyc i juz prawie mozna kupowac. A z rolkami:ABEC, lozyska, plozy i takie tam szmery bajery. Nie chce isc kupic rolek w sklepie, zeby mi niczego nie wcisneli.

Tak wiec: jestem poczatkujaca, chce jezdzic glownie po chodnikach, o wskakiwaniu na rampe na razie nie mysle;)

Bede wdzieczna, jak mi pomozecie przy wyborze rolek. Aha slyszalam od znajomej brata, ze dobra firma to Roces albo wzglednie K2. Co do kwestii finansowej, to sadze ze ok 400 zl bede w stanie wydac.

Ochraniacze i kask tez kupie. Czy tu tez sa jakies specjalne wzgledy potrzebne?

dzieki bardzo z gory!
Aha, no i jakby ktos byl z Torunia badz okolic, to gdzie mozna kupic rolki? Czy polecacie taka metode, ze w sklepie przymierzyc, a kupic na allegro, bo jest pare stowek taniej?

pozdrawiam
Asia

Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Post autor: ALAN54 » ndz maja 14, 2006 12:40

W Toruniu grasuje ZBYCHOO gościu z zacięciem rolowym -vide temat "mam nowe rolki" warto się z nim skontaktować http://www.z.ogielski.webpark.pl/ a pochodnikach lepiej nie jeździć bo można zęby stracić. Musi być jednak kawałek asfaltu. Zyczę samych z jazd przyjemności. POZDRO ALAN54

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”