Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Re: Zapisy na Maraton Sierpniowy w Gdańsku

Post autor: WFH » śr sierpnia 26, 2009 3:08

piotro pisze:454
Ludziska walą drzwiami i oknami...
Jest jakiś górny limit przyjęć? Tłok będzie....
Górny limit to 10 000, więc jeszcze trochę brakuje :D
Nie wiadomo czy wszyscy bedący na liście wystartują, ale jestem przekonany, że uczestników bedzie ponad 500.

Awatar użytkownika
mrv
Szybszy niż Chuck Norris na 5x84mm
Moje rolki: SemiRace 4x100, Cheetah 4x110
Jeżdżę od: 20 gru 2009

Post autor: mrv » śr sierpnia 26, 2009 3:27

WFH pisze: Nie wiadomo czy wszyscy bedący na liście wystartują, ale jestem przekonany, że uczestników bedzie ponad 500.
Z duzym prawdopodobieństwem wystartują:

- Kelly Martinez (Bont Team)
- Alexandra Vivas (Bont Team)
- Tamara Llorens (Bont Team)

Awatar użytkownika
Marek
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: Marek » śr sierpnia 26, 2009 4:17

CO ROBI 5000 ZŁ

Awatar użytkownika
mrv

Post autor: mrv » śr sierpnia 26, 2009 4:18

Wystartują:

- ALEXANDRA VIVAS
- TAMARA LLORENS
- KELLY MARTINEZ
- GUILLERMO TRINAROLI
- RUBEN MARTINEZ
- ALFREDO LEON

wszyscy BONT World Team

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: zbyt wolne

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 5:25

mam nadzieję że to już jest historia.

W dniu wczorajszym Organizator i ZDIZ dokonali szczegółowego objazdu trasy i właśnie to miejsce było wskazane jako kluczowe do doraźnej naprawy. Jak i innych niebezpiecznych ubytków w asfalcie na całej trasie.

Ale organizator wiedząc że miejsce jest i tak niebezpieczne dokonuje tam "neutralizacji" i ustawia posterunek medyczny. Miejsce będzie wyjątkowo dobrze oznakowane.

Dla malkontentów : w piątek 28 sierpnia w godzinach wieczornych odbywa się zamiatanie trasy na całej długości. :D :D :D
Od tej pory wstęp na trase tylko w kapciach domowych na filcu

bj43 pisze:
Toudi pisze:...Nawet biorąc pod uwagę ryzyko, że zawodnicy federacji Kataru czy Uzbekistanu mogą nie przyjechać, to można przypuszczać, że i tempo zapisów wzrośnie bliżej dedlajnu.
Może przyjadą także przedstawiciele z Arabii. Zobaczcie jak trenują szybką jazdę: tutaj. :)
Niestety, w Gdańsku nie ma tak gładkiego asfaltu i goście mogą mieć problemy.

A propos gładkości nawierzchni - zamieszczam zdjęcie przejazdu tramwajowego na trasie Maratonu Sierpniowego autorstwa Jarka z Gdańska (przepraszam, że nie pytałem autora o zgodę, ale informacja może się przydać wielu osobom - mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone :) ).
Obrazek
Może zdarzy się cud i ekipa drogowców załata przynajmniej dziury i ubytki asfaltu na tym przejeździe.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 6:12

jar-as pisze:Wybaczono ,ale ponoc to spoko luz :wink: .Cale szczescie to chyba jedyne takie cudo na trasie Maratonu . Co prawda 3-pasmowych to bedzie raptem jedna i to nie najdluzszy odcinek , ele niech tam, dobrze posluchac ze mamy w Gdansku tyle szerokich tras :lol: :lol:
Tutaj słowo polemiki
dróg jednopasmowych mamy ok 5,5 km na pętli czyli łącznie na pełnym dystansie ok.11 km
Reszta są to drogi dwujezdniowe gdzie jedna jezdnia jest dla nas.
Drogi dwujezdniowej trzypasmowej rzeczywiście mamy "tylko " 1,3 km *2 = 2,6km - i w tym jest FINISZ

Czyli na 42 km - 11 km - jednopasmowe dzielone, 31 km co najmniej dwupasmowe tylko dla nas,
Ja nic więcej nie mogłem ugrać.A jak ktoś ma pomysł na "zaś" - to zapraszam w przyszłym roku do pomocy w organizacji.

Na jedną rzecz prosze jescze zwrócić uwagę . Ulica jana z Kolna - to jest ta tuż po starcie i przejechaniu dużego ronda. Koło Krzyży Gdańskich
Po pierwszej pętli kiedy będzie największe zagęszczenie na odcinku 150 m tej drogi na II pętli pojawi się podział ulicy na pas dla wrotkarzy i autobusów które tam mają zajezdnię.
Pozostaly odcinek o długości ok 2 km do charakterystycznego węzła drogowego (dwupoziomowy rozjazd- tzw. węzeł Kliniczna) jest 4 pasmowy ( dwa pasy w każda stronę) i też na II pętli tylko dwa pasy w kierunku jazdy są nasze. Pasy "kontra" mogą być zajęte przez samochody przyczym ruchem na tym odcinku i nakazaniem ograniczenia prędkości do minimum będzie dyrygowała POLICJA.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 6:17

Luzak19:57 pisze:Zostało 3 dni do STARTU (bez podziału na rodzaj zawodów :wink: ) :arrow: Do Org. :arrow: SPOKO, osoby, które są na liście start. i jeszcze nie zapłaciły:
PRZYJADĄ I ZAPŁACĄ :!: (bez względu na pogodę oraz przejazdy przez tory :wink: )
To nie o SPOKO chodzi tylko o pomoc. Wpłata przez konto ułatwia funkcjonowanie biura zawodów. I to bardzo. Spoko.
Poza tym wpłaty w dniu zawodów wynoszą "cytat z regulaminu"
W dniu 29 sierpnia 2009 roku opłata wpisowa wynosi :

* Dla zawodników określonych w punkcie 1 - 100 zł
* Dla zawodników określonych w punkcie 2 - 50 euro
A więc SPOKO.
A info o wpłatach idzie z systemu.Spoko.Luz.

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 6:20

Janusz pisze:Czy przeszkody na trasie maratonu, typu przejazdy prze tory, studzienki czy pęknięcia asfaltu, będą w jakiś sposób z wyprzedzeniem zaznaczone, np. sprayem na asfalcie? Przepraszam, jeśli sprawa była już gdzie indziej poruszona.
Jedyne niebezpieczne naprawiane jednak miejsce będzie mimo naprawy oznakowane w sposób szczególny
Pozostałe "trudne" elementy trasy - czytaj tory , zakręty ostre itp są oznaczone na mapce na stronie www
W miejscach gdzie ewent ktoś miałby pojechać np do zajezdni tramwajowej ( co Zico?) zamiast na trasę będą służby z flagami i gwizdkami. Flaga pomarańcz, kamizelka zielona , gwizdek głośny

Awatar użytkownika
Mad
Moje rolki: RB Crossfire
Jeżdżę od: 01 wrz 2008

Post autor: Mad » śr sierpnia 26, 2009 6:59

Fajnie się zapowiada, 500 pęknie jak nic. Widzę też jakieś zmiany w regulaminie - będzie masaż po ściganiu :twisted:

2 fotki, może kogoś to zainteresuje (nie miejscowi):
Obrazek Obrazek
To jest początek maratonu. Najpierw jest pod górkę, później zjazd z górki (1 fotka), zakręt (1) i krótki (2) odcinek do przejazdu tramwajowego.

Mam pytanie o downhill. Ciągle się namyślam czy wziąć w nim udział :roll: Domyślam się, że mamy tylko ulicę do skrzyżowania. Jak na dole z hamowaniem? Jest duża prędkość na końcu? Martwię się, że na końcu będzie dużo osób i może być mało miejsca :roll: Hamuję T, więc trochę zajmuje to czasu.
Drugi sezon na rolkach, Cell 4 x 80mm -> Crossfire 4x 90mm, kilka plusów i kilka minusów ;p

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 7:46

Mad pisze:Fajnie się zapowiada, 500 pęknie jak nic. Widzę też jakieś zmiany w regulaminie - będzie masaż po ściganiu :twisted:

2 fotki, może kogoś to zainteresuje (nie miejscowi):
Obrazek Obrazek
To jest początek maratonu. Najpierw jest pod górkę, później zjazd z górki (1 fotka), zakręt (1) i krótki (2) odcinek do przejazdu tramwajowego.

Mam pytanie o downhill. Ciągle się namyślam czy wziąć w nim udział :roll: Domyślam się, że mamy tylko ulicę do skrzyżowania. Jak na dole z hamowaniem? Jest duża prędkość na końcu? Martwię się, że na końcu będzie dużo osób i może być mało miejsca :roll: Hamuję T, więc trochę zajmuje to czasu.

Masażyści są zamówieni i będą na miejscu tak więc emotionek diabełka należy zamienić na :oops:
A CO DO POD GÓRKI I Z GÓRKI TO ŻADNE GÓRKI - PODJAZD NA WIADUKT I TO LAGODNY- TAKI SAM ZJAZD
TORY - W UB ROKU TEŻ BYŁY TEŻ PRZEZ NIE JECHALIŚMY. MIĘDZY TORAMI JEST TYPOWA NAWIERZCHNIA SYNTETYCZNA BAARDZO RÓWNO UŁOŻONA Z TORAMI. PRZEJAZD BARDZO DOBRY.

Co do downhillu to GWARANCJA ZATRZYMANIA JEST. KOŃCÓWKA JEST TAKA ŻE ABY ZASUWAĆ TRZEBA PRACOWAĆ I SIĘ ODBIJAĆ. NIE POWINNO BYĆ ŻADNYCH PROBLEMÓW.
PROSTUJĄC SIĘ NA WROTKACH JUŻ OSIĄGNIE SIĘ EFEKT HAMOWANIA I ZATRZYMANIA.
3 RAZY ZJEŻDZALIŚMY I BYŁO SUPER BEZPIECZNIE

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » śr sierpnia 26, 2009 8:34

Pytanie na down hill: te ponad 250 osób startuje RAZEM?
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » śr sierpnia 26, 2009 9:30

W związku z udziałem w maratonie Diego Rosero i po konsultacji telefonicznej z Nim mamy pewien problem.
Otóż Diego mając w pamięci fantastyczny finisz w Poznaniu, na którym towarzyszyła mu drabina, uznał, że jest to jego szczęśliwy talizman i pytał czy tejże drabiny nie bylibyśmy w stanie ściągnąć na finisz do Gdańska. Próbowaliśmy negocjować, twierdząc, że w Leroy Merlin są drabiny równie ładne i wytrzymałe, a czasem wręcz fajniejsze, jednak Diego jednoznacznie stwierdził, że ma być ta poznańska. Mało tego powiedział nawet, że dokładnie jej się przyjrzał i że jak bedziemy chcieli mu wcisnąć podróbke to on się obrazi i zbojkotuje dekoracje nie odbierając nagrody.

Z związku z powyższym zwracam się do poznaniaków, a zwłaszcza Andrzeja mającego znakomite układy z organizatorami poznańskiego maratonu - czy jesteście w stanie uratować Maraton Sierpniowy? Czy wypożyczycie drabine na ten jeden dzień?
Prosimy!
Pomóżcie!!!

Awatar użytkownika
mrv

Post autor: mrv » śr sierpnia 26, 2009 9:36

WFH pisze: Z związku z powyższym zwracam się do poznaniaków, a zwłaszcza Andrzeja mającego znakomite układy z organizatorami poznańskiego maratonu - czy jesteście w stanie uratować Maraton Sierpniowy? Czy wypożyczycie drabine na ten jeden dzień?
Prosimy!
Pomóżcie!!!

nie róbcie tego - już mi kiedyś pani Begg mówiła że raz była w Polsce i nie puści Nicole na te drogi :) Drabina byłaby już gwoździem do trumny ;)

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 9:58

zico pisze:Pytanie na down hill: te ponad 250 osób startuje RAZEM?
nie razem ; podzielimy na grupy; jesteśmy przygotowani a na kaźdą ilość i każde rozwiązanie.
W ostateczności część zawodników puścimy pod górkę

WOJTEK45
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: WOJTEK45 » śr sierpnia 26, 2009 10:03

WFH pisze:W związku z udziałem w maratonie Diego Rosero i po konsultacji telefonicznej z Nim mamy pewien problem.
Otóż Diego mając w pamięci fantastyczny finisz w Poznaniu, na którym towarzyszyła mu drabina, uznał, że jest to jego szczęśliwy talizman i pytał czy tejże drabiny nie bylibyśmy w stanie ściągnąć na finisz do Gdańska. Próbowaliśmy negocjować, twierdząc, że w Leroy Merlin są drabiny równie ładne i wytrzymałe, a czasem wręcz fajniejsze, jednak Diego jednoznacznie stwierdził, że ma być ta poznańska. Mało tego powiedział nawet, że dokładnie jej się przyjrzał i że jak bedziemy chcieli mu wcisnąć podróbke to on się obrazi i zbojkotuje dekoracje nie odbierając nagrody.

Z związku z powyższym zwracam się do poznaniaków, a zwłaszcza Andrzeja mającego znakomite układy z organizatorami poznańskiego maratonu - czy jesteście w stanie uratować Maraton Sierpniowy? Czy wypożyczycie drabine na ten jeden dzień?
Prosimy!
Pomóżcie!!!
Rozmawiałem przed chwilą z bratem Andrzeja i z racji na fakt iż jest kontuzjowany i nie będzie Go w Gdańsku obiecał zlecić lokalnemu poznańskiemu drabiniarzowi wykonanie wiernej kopii wzorując się na dokumentacji fotograficznej z ubiegłego roku.
Ale poruszona przez Ciebie kwestia drabiny wyjaśnia jednoznacznie dlaczego Dyrektor Maratonu Poznań odmówił przyjazdu do Gdańska mimo że został oficjalnie zaproszony.
Pewnie Diego i jego prosił o zabranie tejże drabiny. A ona już pewnie dawno poszła do "żyda"

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Sierpniowy - od 2009 r. - najświeższe informacje.”