Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Re: Szczecin-rolki

Post autor: kimi » śr września 09, 2009 8:36

A co Ty w toples jeździłaś ??? :-)

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » śr września 09, 2009 9:32

właśnie że nie :D szkoda że panowie nie mają ważniejszych zajęć od ganiania niewinnych rolkarzy ale co zrobić :D

evelqa

Post autor: evelqa » czw września 10, 2009 2:16

Taaaa, oczywiście, że się wybrałam przedwczoraj na arkonkę. Szkoda tylko, że była zamknięta i nikogo nie było. Byłam gdzieś ok 19.30, więc się przeniosłam pod CASTO, ale tam ku memu zdziwieniu nikogo też nie było, więc zrobiłam kilka kółek i pojechałam...hmmm. Mam nauczkę, mogłam wcześniej czytać, że trzeba się przygotować na skok przez płot, tyle tylko, że w pojedynkę nie miałam odwagi ;)))

evelqa

Post autor: evelqa » czw września 10, 2009 2:24

karola&łukasz pisze:właśnie że nie :D szkoda że panowie nie mają ważniejszych zajęć od ganiania niewinnych rolkarzy ale co zrobić :D
:) No to nieźle, coś pechowa ta arkonka... opalać się nie można, jeździć też...hmm
I co teraz już spalone miejsce, bo następnym razem tu już mandacik pewnie będzie.. szkoda ...:(

Co do wypowiedzi Rolfana o dwuznaczności mojej wypowiedzi.. : to dziękuję bardzo :P:P:P

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pt września 11, 2009 8:32

nie do końca spalona bo można przychodzic jak jest bramka otwarta:)

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt września 11, 2009 8:42

Ja tam się nie przejmuję. W tygodniu kiedy Arkonka jest zamknięta, kończę pracę około 18:30. Przed zmianą czasu, przychodzenie na Arkonkę po 19:00 jest mało opłacalne. Robi się szybko ciemno, a latarnie nie dają wystarczająco dużo światła. Pozostaje zatem godzina 21:00, pusty i jasny parking przed Castoramą.

Jeśli zaś chodzi o weekend to na 100% sobotę i niedzielę można jeździć na Arkonce. Robi się po mału chłodniej. Nie trzeba się chować przed słońcem dlatego mamy cały dzień na śmiganie.

Lika
Czterokółkowiec
Moje rolki: Rollerblade Twister '09
Jeżdżę od: 15 wrz 2009

Post autor: Lika » sob września 12, 2009 12:20

Witam :)
Absolutnie zakochałam się w tym co robicie oglądając filmiki ze slalomem! Miłość od pierwszego wejrzenia :D
Mój problem... jak zacząć? Mam rolki, ale do jazdy rekreacyjnej - chyba nie bardzo się nadają? No i czy znajdą się jakieś dobre człowieki, które zechciałby pouczyć mnie?:D

Pozdrawiam i podziwiam :)
rock & rolki :D

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » sob września 12, 2009 12:21

... albo przynajmniej dać siebie poobserwować, pozgapiać :P

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » sob września 12, 2009 1:59

Planuję w sobotę pojeździć na Arkonce w godzinach 16-18 (może poźniej) może jeszcze ktoś się przykula ;)
Jakby co wpadnij, nie gryziemy, wszystko wyjaśnimy

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » sob września 12, 2009 11:48

dziś?
No dziś nie mogę akurat. Ale od niedzieli bardzo chętnie :) a jak to z tymi rolkami jest? mam roces r201.

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » sob września 12, 2009 1:58

Praga pisze:Planuję w sobotę pojeździć na Arkonce w godzinach 16-18 (może poźniej)
wydaje mi się, że może być problem...znaczy się z tego co pamiętam to chyba do 16 Arkonka jest "czynna". Ale nie wiem czy to dotoczy całego tygodnia, czy tylko dni powszednich, a w week jest otwarta dłużej. Ja niestety dziś czasu nie znajdę na jazdę tak więc zabawy miłej życzę.

Co do rolek Lika, to rolki rekreacyjne raczej nie nadają się do jazdy slalomem. I owszem, możesz pojeździć, nauczyć się podstaw i nawet więcej ale jak to już pisane było w postach kilka stron wcześniej, takie rolki mają inne przeznaczenie i tym samym inną budowę co prowadzi nieuchronnie do stwierdzenia, że nadejdzie moment, że będą Cię ograniczać w rozwoju slalomowca (ograniczać i czasem wręcz uniemożliwiać jazdę i ćwiczenia). Generalnie nie widzę żadnego problemu cobyś zaczęła naukę w fitnesach - jak złapiesz bakcyla to i tak sama stwierdzisz, że cza Ci nowego sprzętu.

Apropos sprzętu. Jeżeli koszta nie są Ci straszne to możesz zajść do Galaxy, do Dyskobolu - tam jest teraz przecena sprzętu rolkowego i chociażby Twistery są na ten czas w cenie 580 zł. Przecenione z 730zł. Cena wygląda na wysoką ale jak pomyślisz, że w następnym sezonie te same rolki będą już za 900zł to ceny te zaczynają wyglądać nader atrakcyjnie. Z drugiej strony w nowym sezonie będą Twistery 231 - czyly z numeracją typową dla kobiet. Ale to tylko tak nadmieniam...

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » sob września 12, 2009 5:00

Okej. To ja dzisiaj też pauzuję. AKurat wróciłem z PizzaHut i tradycyjnie nie mogę się ruszać. Może odsapne i będę na 21:00 pod Castoramą. No ale jutro to już musowo Arkonka... ;)

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » sob września 12, 2009 6:37

Dzięki za info o rolkach :) i mam dylemat teraz.. czy sprzedać swoje rolki(są jeszcze stosunkowo nowe) i dołożyć do tych twisterów, czy pomęczyć te póki co i czekać na kobiecą numerację.. bo stopę mam co najmniej kobiecą, jak nie dziecięcą (36r) ;)

To ja jutro być może też się wybiorę na Arakonkę :) popodglądać chociaż ;)

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » sob września 12, 2009 9:52

Lika pisze: i mam dylemat teraz.. czy sprzedać swoje rolki(są jeszcze stosunkowo nowe) i dołożyć do tych twisterów, czy pomęczyć te póki co i czekać na kobiecą numerację.. bo stopę mam co najmniej kobiecą, jak nie dziecięcą (36r) ;)

Zanim zadecydujesz pierwej spróbuj jazdy slalomem, powykręcać nogi, powywracać się przy kubkach i takie tam...;) Co do tej kobiecej numeracji to chciałbym sprostować rzecz jedną. Nie do końca oddałem sens, używając terminu kobiecej numeracji. Rzecz w tym, że Twister 231 ma szynę o długości 231mm. Ta szyna dotyczy tylko małych numerów - czyly kobiecych;) Mniejsza szyna oznacza większą skrętność itd. itp., a tym samym lepiej się jeździ na kubkach w takich rolkach. Na ten czas dostaniesz tylko Twistery 243 (mm). Dlatego też napisałem, że możesz czekać do next sezonu bo pojawi się taka atrakcyjna rolka dla ludzi z małymi stopami. Ale taka atrakcja kosztuje 9 stów, a jest to suma, przy wydaniu której skacze gól i częsą się ręce...

A co do jazdy na Arkonce to zapraszamy...

Lika
Czterokółkowiec

Post autor: Lika » sob września 12, 2009 10:43

Jeszcze raz dzięki ;)

A jeszcze jedno pytanko. Gdzie kubeczki kupić?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”