FILA
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
- małysz
- Pięciokółkowiec 80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
- Kontakt:
Tak się składa, że mam te rolki, i powiem że but jet i szyna są super( szkoda tylko że jest w nim mało możliwości regulacji do ptrzodu ale to nie przeszkadza), jednak kółka są wybitnie do d@@y, to w środku to nie karbon ale plastikowy kołpak pomalowany na carbon, przy wyciąganiu łożysk ta farba odpada, ten kołpak można wyciągnąć i pod spodem jest zwykłe kółko, jednak do niego nie da się włożyć łożyska więc trzeba jeździć z tym plastikiem, na dodatek przy włożeniu mikro( oczywiście z przewężkami bo standardowo są duże łożyska zwykłe abec 7) na zwykłych tulejkach kólka się nie kręca, kółko jest tak badziewnie wykonane ze tulejki trzeba samemu dorabiać. I co mnie najbardziej zdziwiło w czasie treningu musiałem gwałtownie zahamować sposobem T i tak ciągnąłem tą rolkę(po gładkim asfalcie) z 3 - 4sek i kółka zdarły się w jednym miejscu tak że wyglądaja jakbym przejechał na nich 5 maratonów:!:( mają twardość 84a a zdarły się tak jakby miały 60a) , teraz jak jade to w lewej rolce czuję jakbym jechał po bruku.
wszystkim co będą chcieli kupić takie rolki polecam te kółka albo wyrzucić albo oddać komuś, bo ktoś kto je kupi nie będzie zadowolony.
pozdrawiam
wszystkim co będą chcieli kupić takie rolki polecam te kółka albo wyrzucić albo oddać komuś, bo ktoś kto je kupi nie będzie zadowolony.
pozdrawiam
- PeterCave
- Redaktor wrotkarstwo.pl
- Jeżdżę od: 09 kwie 2005
- Kontakt:
Jeżdżę również na Filach Vertige 100. Kółka - straszny badziew, ale i tak z braku funduszy przejeździłem w nich cały długi sezon. But jest bardzo wygodny, obtarcia zdarzają się sporadycznie. Może to moje szczęście, że noga szybko mi się przyzwyczaiła, ale nie miałem z nią wielu opiewanych na tym forum problemów, typu krew, ciężkie obtarcia itp. Co do szyny trudno mi się wypowiadać, bo na innej nie jeździłem (nawet rekreacyjnie).
Re: FILA
Dorzucę 3 grosze, bo na razie widzę tylko opisy modeli "wyścigowych". Ja mam rekreacyjne Fila Helix 60 - 4x90mm/83A, CoolMax, "szybkie sznurowanie" jednym pociągnięciem za linkę - i jestem z nich bardzo zadowolony. Jeżdżę 3..7 razy w tygodniu po godzinie, maksymalnie do trzech godzin głównie po asfalcie, ale też po chodnikach i kostce. Może po prostu mi się udało trafić na model, który idealnie na mnie pasuje, na razie nie przychodzi mi do głowy nic, co mogłoby być w tych rolkach lepsze. Żadnych otarć, odcisków, bólu stóp, gorąca itp. - ogólnie jest b. wygodnie, ale rekreacyjne rolki chyba takie właśnie powinny byćdarogreen pisze:
Czy FILA robi dobre rolki?
Pozdrawiam!
PS. Nie miałem okazji wypróbować rekreacyjnych rolek Fila z "niższymi numerkami", więc nie wiem czy warto takie polecać.
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Spokojnie Panowie, bez stresu...Już po wizycie Chucka
Jak pociągnął z półobrotu to cały grzyb poszedł się .....(cenzura modów
) i nie ma już problemu!!!Oddzielne podziękowania dla Jasia za pomoc w sprowadzeniu Chucka. Jakby były jeszcze jakieś problemy to się do Was zgłosze po porade. A teraz największym problemem pozostają te rolki Fila...Słyszeliście o takiej firmie???
- ALAN54
- Prześcignął Chuck`a...
- Jeżdżę od: 15 sie 2001
- Kontakt:
To jest skrót od "Filateliści"WFH pisze:Spokojnie Panowie, bez stresu...Już po wizycie ChuckaJak pociągnął z półobrotu to cały grzyb poszedł się .....(cenzura modów
) i nie ma już problemu!!!Oddzielne podziękowania dla Jasia za pomoc w sprowadzeniu Chucka. Jakby były jeszcze jakieś problemy to się do Was zgłosze po porade. A teraz największym problemem pozostają te rolki Fila...Słyszeliście o takiej firmie???