Chciałabym kupić rolki i jeździć jak zawodowiec
http://www.youngsport.pl/powerslide-phu ... -1093.html
takie rolki a teraz proszę o pomoc bo ja nawet nie wiem czym sie kierować przy wyborze.
Dzieki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Jak to mawiają - nie liczy się ilość, lecz jakośćeklerka9 pisze:Wielkie dzięki za informacje widzę, że mało tu aktywnie udzielających sie fanówtego sportu.
Jest tu mnóstwo postów na temat zakupu pierwszych rolek ale Ty chyba nie czekasz na wypowiedzi fanów tego sportu, tylko niańki, która przeczyta to wszystko (albo już wie) i powie, że te czy tamte rolki są dla Ciebie najlepsze.eklerka9 pisze:Wielkie dzięki za informacje widzę, że mało tu aktywnie udzielających sie fanówtego sportu.
"a ja chciałbym kupić gitarę i grać jak rockowiec"eklerka9 pisze:Chciałabym kupić rolki i jeździć jak zawodowiec![]()
czytać, czytać, czytać ... zanim się coś napiszeeklerka9 pisze:...widzę, że mało tu aktywnie udzielających sie fanówtego sportu.
Będziesz musiał mi to wytłumaczyć co napisałeś ; proponuję niedzielę ......Toudi pisze:No ale co do meritum, to jednak wygląda na to, że do rekreacyjnych rolek można dać 90 mm przy krótkiej szynie i niskim osadzeniu- ludzie na tym jeżdżą. Musiałbym się moim tempishom przyjrzeć i może się okazać, że wysokość podeszwy nad ziemią przy 80 mm kole jest podobna do 90 mm przy niskiej płozie w tych nowych rollerblade.
Tyle, że wciąż pozostaje kwestia różnicy ciężaru 4 x 90 w porównaniu do 4 x 80 a także bezwładności, bo jednak rekreacyjna jazda nie kojarzy mi się z kulaniem się kilometrami po prostej, tylko zatrzymywaniem, skręcaniem, omijaniem przeszkód, itp. Bezkolizyjne i gładkie ścieżki to jednak wciąż standard niedostępny w Polsce.
Dlatego ja wybrałbym dla dziewczyny (szczególnie ze stopą 37, czyli pewnie jakieś155, może 160 wzrostu, więc i adekwatnie niezbyt duża waga) mniejsze niż 90 mm kółka do nauki.
Chyba, że to nie ma być sprzęt do zabawy a wyłącznie na trasę, to wtedy O.K.
Toudi ma zawsze całkowitą racjęzico pisze:Toudi ma całkowitą rację, co do wielkości kół / umiejętności / wielkości stopy. To są bardzo istotne elementy prawidłowego doboru jak i łatwiejszej nauki czy doskonalenia jazdy.