Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i już zdążyłem pożałować, że najpierw pod wpływem impulsu kupiłem rolki a dopiero teraz szukam odpowiedzi jakie powinienem nabyć

Kupiłem rolki firmy Worker model G-force
<-------->/show_item.php?item=966297928, zmierzyłem stopę, dobrałem rozmiar no i poszło. Rolki przyjechały wczoraj. Od pierwszego założenia mam wrażenie, że są zbyt duże (stopa 252mm rolki wybrałem z wkładką 265mm rozmiar 41) ciężko mi utrzymać pion (noga zgina się w kostce na boki) a gdy zasznuruję je mocno strasznie boli noga a stabilność poprawia się tylko nieznacznie. Czy przyczyną może być te 13mm różnicy? Mam też wrażenie jakby but w podbiciu był za szeroki, cały czas czuję że muszę podkurczyć palce żeby zachować pion i odruchowo to robię. Generalnie jak na razie męczarnia!
Proszę o pomoc czy to kwestia rozmiaru, marki, typu czy może tego, że rolki miałem pierwszy raz w życiu na nogach? A może jestem po prostu za duży (114kg)? Czy za stary (35)?
Na razie dałem sobie spokój i wróciłem na rower, chociaż ciągnie mnie do rolek i zapał jeszcze nie minął. Nie minął też termin 10 dni kiedy mogę rolki zwrócić ewentualnie wymienić na numer mniejsze czyli wkładka długości 255m ale czy to nie za mało?