2010.08.28 Maraton Sierpniowy Gdańsk - ruszyły zapisy
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: 2010.08.28 Maraton Sierpniowy Gdańsk - ruszyły zapisy
W trakcie zeszłorocznego maratonu w Gdańsku rozmawiałem z "KIMŚ" na temat produkcji medali u pana Kuleja wyrzucając z siebie swoje żale na jego nieterminowość i niesłowność.
"KTOŚ" powiedział ze pana Kuleja zna i że może pomóc w poprawnym załatwieniu kwestii produkcji medali.
PROSZĘ WIĘC TĘ OSOBĘ O KONTAKT ZE MNĄ - POTRZEBNA POMOC
dane kontaktowe na str. maratonu lub przez forum
"KTOŚ" powiedział ze pana Kuleja zna i że może pomóc w poprawnym załatwieniu kwestii produkcji medali.
PROSZĘ WIĘC TĘ OSOBĘ O KONTAKT ZE MNĄ - POTRZEBNA POMOC
dane kontaktowe na str. maratonu lub przez forum
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
ilość osób zgłoszonych na zawody wynosi obecnie 163.
MAŁO.
Wasze zapisy to pomoc dla nas w przygotowaniu się z odpowiednią ilością wszystkiego czego trzeba.
A więc zapraszam
MAŁO.
Wasze zapisy to pomoc dla nas w przygotowaniu się z odpowiednią ilością wszystkiego czego trzeba.
A więc zapraszam
- Mrmysterious
- Air Force One
Drogie Rolkarki i Rolkarze !
Mamy wreszcie impreze na poziomie swiatowym i tak malo Nas zapisanych/uczestniczacych ????????
Jestem w szoku
Narzekacie, ze nie mamy gdzie jezdzic, ze nic sie nie dzieje w Naszym kierunku by bylo wiecej imprez, ze traktuja Nas na wiekszosci maratonow w Polsce "per noga" lub ostatecznie na "doczepke", a majac okazje pokazac iz jest Nas dosc duza grupa z ktora najwyzsza pora jest zaczac sie liczyc nie wykazujecie inwencji/zaangażowania
Zapisujcie sie prosze , rezerwujcie czas na 28 sierpnia !
Przeciez duza ilosc uczestnikow na Maratonie Sierpniowym otwiera Nam furtki , a wladzom poszczegolnych miast oczy, iz grupa rolkarzy w Polsce nie jest mala i skoro Trojmiasto potrafilo zrobic impreze na poziomie swiatowym z olbrzymia frekwencja to i inne moga pojsc w slad organizujac nawet zawody regionalne, a czasami wrecz moze to byc prztyczek w nos dla wlodarzy poszczegolnych regionow.
O argumentacji przy okazji imprez w innych miastach to juz w ogole nie musze wspominac, lecz na przykladzie samego Krakowa gdzie bedac na spotkaniu z Pania Wi-ce Prezydent Krakowa uzywajac argumentu Maraton Sierpniowy jest w pucharze swiata jako jedno z 16 miast na swiecie ... zobaczylem w oczach olbrzymie pozytywne zdziwiwienie, ktore po chwili przerodzilo sie w wielkie zainteresowanie tematem.
Nie osiagniemy/ugramy nic nigdy przenigdy nigdy z wladzamy miast jezeli nie bedziemy stawiac sie na tak powaznej i doskonale zorganizowanej imprezie jaka jest Maraton Sierpniowy.
Pomijajac range zawodow czy doskonala organizacje tychze, kto z Was ma okazje byc wyprzedzonym czy nawet zdublowanym przez najlepszych na swiecie ?
przeciez normalnie nie widzimy ich w ogole, gdyz jak startuja to jestesmy z tylu, a a jak przyjezdzamy na mete to juz sa z reguly przebrani i co najwyzej mozemy ich zobaczyc na podium, ale i tak wtedy tylko trzech najlepszych
Taka okazja sie nie zdarza, takie okazje gratis to tylko na Maratonie Sierpniowym
Brac ROLKARSKA do zapisow MARSZ
Mamy wreszcie impreze na poziomie swiatowym i tak malo Nas zapisanych/uczestniczacych ????????
Jestem w szoku
Narzekacie, ze nie mamy gdzie jezdzic, ze nic sie nie dzieje w Naszym kierunku by bylo wiecej imprez, ze traktuja Nas na wiekszosci maratonow w Polsce "per noga" lub ostatecznie na "doczepke", a majac okazje pokazac iz jest Nas dosc duza grupa z ktora najwyzsza pora jest zaczac sie liczyc nie wykazujecie inwencji/zaangażowania
Zapisujcie sie prosze , rezerwujcie czas na 28 sierpnia !
Przeciez duza ilosc uczestnikow na Maratonie Sierpniowym otwiera Nam furtki , a wladzom poszczegolnych miast oczy, iz grupa rolkarzy w Polsce nie jest mala i skoro Trojmiasto potrafilo zrobic impreze na poziomie swiatowym z olbrzymia frekwencja to i inne moga pojsc w slad organizujac nawet zawody regionalne, a czasami wrecz moze to byc prztyczek w nos dla wlodarzy poszczegolnych regionow.
O argumentacji przy okazji imprez w innych miastach to juz w ogole nie musze wspominac, lecz na przykladzie samego Krakowa gdzie bedac na spotkaniu z Pania Wi-ce Prezydent Krakowa uzywajac argumentu Maraton Sierpniowy jest w pucharze swiata jako jedno z 16 miast na swiecie ... zobaczylem w oczach olbrzymie pozytywne zdziwiwienie, ktore po chwili przerodzilo sie w wielkie zainteresowanie tematem.
Nie osiagniemy/ugramy nic nigdy przenigdy nigdy z wladzamy miast jezeli nie bedziemy stawiac sie na tak powaznej i doskonale zorganizowanej imprezie jaka jest Maraton Sierpniowy.
Pomijajac range zawodow czy doskonala organizacje tychze, kto z Was ma okazje byc wyprzedzonym czy nawet zdublowanym przez najlepszych na swiecie ?
przeciez normalnie nie widzimy ich w ogole, gdyz jak startuja to jestesmy z tylu, a a jak przyjezdzamy na mete to juz sa z reguly przebrani i co najwyzej mozemy ich zobaczyc na podium, ale i tak wtedy tylko trzech najlepszych
Taka okazja sie nie zdarza, takie okazje gratis to tylko na Maratonie Sierpniowym
Brac ROLKARSKA do zapisow MARSZ
WOJTEK45 pisze:ilość osób zgłoszonych na zawody wynosi obecnie 163.
MAŁO.
A więc zapraszam
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
w okresie od 4 lipca do 22 sierpnia 2010 we współpracy z MOSIR Gdańsk i Intersportem w Gdańsku Brzeźnie na ścieżce ( przy rondzie) w każdą sobotę i niedzielę stać będzie namiot Intersportu który w ramach akcji dr.Koło ( serwis wrotek) będzie między innymi promował Maraton Sierpniowy 2010.
Będą tam koszulki maratonowe oraz ulotki i inne materiały zachęcające do udziału w imprezie.
Jednak najważniejszą rzeczą będzie prowadzony pod hasłem "Gdańsk na rolkach" cykl 8 imprez wrotkarskich dla dzieci. W każdą sobotę w godzinach od 11 do 13 dzieci będą miały okazję uczestniczyć w wyścigach a każdorazowy udział w imprezie będzie potwierdzony na karcie uczestnictwa.
Nagrodą dla dziecka które "zaliczy" najwięcej uczestnictw będą rolki Powerslide KIds R4 które zostaną wręczone w dniu zawodów tj 28.08.2010 roku na Placu Zebrań Ludowych.
Osobą która ze strony Twistera będzie nadzorować imprezę będzie Jurek Dyczkowski.
My jako Twister mamy zapewnić w każdą sobotę pomiędzy 11 a 13 co najmniej 1 osobę do nadzoru i organizacji biegów dla dzieci. Sprzęt będzie z MOSIR, wsparcie Intersportu zapewnione.
Proszę was o kontakt z Jurkiem w celu "ułożenia" grafika.
A wszystkich innych z całej Polski zapraszam do udziału.
Będą tam koszulki maratonowe oraz ulotki i inne materiały zachęcające do udziału w imprezie.
Jednak najważniejszą rzeczą będzie prowadzony pod hasłem "Gdańsk na rolkach" cykl 8 imprez wrotkarskich dla dzieci. W każdą sobotę w godzinach od 11 do 13 dzieci będą miały okazję uczestniczyć w wyścigach a każdorazowy udział w imprezie będzie potwierdzony na karcie uczestnictwa.
Nagrodą dla dziecka które "zaliczy" najwięcej uczestnictw będą rolki Powerslide KIds R4 które zostaną wręczone w dniu zawodów tj 28.08.2010 roku na Placu Zebrań Ludowych.
Osobą która ze strony Twistera będzie nadzorować imprezę będzie Jurek Dyczkowski.
My jako Twister mamy zapewnić w każdą sobotę pomiędzy 11 a 13 co najmniej 1 osobę do nadzoru i organizacji biegów dla dzieci. Sprzęt będzie z MOSIR, wsparcie Intersportu zapewnione.
Proszę was o kontakt z Jurkiem w celu "ułożenia" grafika.
A wszystkich innych z całej Polski zapraszam do udziału.
-
joanmadou
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Moje rolki: Schänkel Blade 3x110&1x100
- Jeżdżę od: 01 mar 2008
Hi,
ja juz sie zameldowalam
! Wprawdzie z niemieckiego klubu, no ale to w koncu u nich trenuje, wiec tak jest fair. No i moze mi sie uda kolezanke z grupy namowic
!
Do zobaczenia
Ola
ja juz sie zameldowalam
Do zobaczenia
Ola
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
no, to jest patriotyczne postępowanie...
- MirekCz
- Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm
I tak Wojtek się przyznał, że jest sumieniem wszystkich polaków i gorącym wyznawcą Jarka - wodza naszego - a przy okazji zboczył z tematu głównegoWOJTEK45 pisze:no, to jest patriotyczne postępowanie...
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński
Mirek Czerwiński
-
joanmadou
- Czterokółkowiec bez hamulców
- Moje rolki: Schänkel Blade 3x110&1x100
- Jeżdżę od: 01 mar 2008
Patriotyzm
? No przeciez przyjezdzam do Gdanska, to juz chyba cos
!
I blagam, tylko nie Jarek!!!
Pozdr.
Ola
I blagam, tylko nie Jarek!!!
Pozdr.
Ola
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
To moderator powinien chyba dbac, żeby takie rzeczy sie nie pojawialy, a nie sam jeszcze pisze nie na temat...MirekCz pisze:I tak Wojtek się przyznał, że jest sumieniem wszystkich polaków i gorącym wyznawcą Jarka - wodza naszego - a przy okazji zboczył z tematu głównegoWOJTEK45 pisze:no, to jest patriotyczne postępowanie...
No i tu chyba o polityce pisać się nie powinno, są odpowiedniejsze dzialy.
-
Anka81
- Jeżdżę od: 0- 0-1995
- Kontakt:
Hej!
Nie tylko na tym forum maraton w Gdańsku jest promowany:)
Ma on również swoich fanów wśród narciarzy:
http://www.skiforum.pl/showthread.php?t ... post301450
Pozdrawiam,
Ania
Nie tylko na tym forum maraton w Gdańsku jest promowany:)
Ma on również swoich fanów wśród narciarzy:
http://www.skiforum.pl/showthread.php?t ... post301450
Pozdrawiam,
Ania
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
dla zainteresowanych trasą informacja że na stronie:
http://maratonsierpniowy.pl/mapa.php
wisi trasa tegorocznej imprezy.
Zapraszam do Gdańska
http://maratonsierpniowy.pl/mapa.php
wisi trasa tegorocznej imprezy.
Zapraszam do Gdańska
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
poszukujemy osoby ktora w dniu zawodów byłaby odpowiedzialna za strefę startu/mety Maratonu Sierpniowego( 28.08.2010).Najlepiej kogoś kto ma pojęcie o wrotkach- sam jeździł/ jeździ i uczestniczył w paru imprezach/
Chętnych do pomocy proszę o kontakt 601303011
Chętnych do pomocy proszę o kontakt 601303011
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
W ostatnich 3 dniach( poniedziałek-środa) był problem z formularzem rejestracyjnym i w związku z tym część osób która się zapisywała NIE została zapisana.
Poniżej wykaz osób zidentyfikowanych.
Wszytkich innych prosimy o sprawdzenie swego wpisu .
Bachanek Marcin brak wpisu
Wielgat ??? brak wpisu (wspólna wpłata z elbląga)
solski Eugieniusz brak wpisu
Kardaś Piotr
Hartmanis Klaudia brak wpisu freestyle
Sus Słąwomir brak wpisu freestyle
Prucnał Angelika brak wpisu freestyle
Popek Marcin brak wpisu
Szłapka Sebastian brak wpisu
Wawros Andrzej brak wpisu
Patacz Daniel brak wpisu (lub Płatacz)
Sowa Piotr
Poniżej wykaz osób zidentyfikowanych.
Wszytkich innych prosimy o sprawdzenie swego wpisu .
Bachanek Marcin brak wpisu
Wielgat ??? brak wpisu (wspólna wpłata z elbląga)
solski Eugieniusz brak wpisu
Kardaś Piotr
Hartmanis Klaudia brak wpisu freestyle
Sus Słąwomir brak wpisu freestyle
Prucnał Angelika brak wpisu freestyle
Popek Marcin brak wpisu
Szłapka Sebastian brak wpisu
Wawros Andrzej brak wpisu
Patacz Daniel brak wpisu (lub Płatacz)
Sowa Piotr
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
I jeszcze 2 osoby które "zaginęły " w trakcie awarii - nie są wpisane na listę
Olczak Agnieszka brak wpisu
Olczak Jarosław brak wpisu
Olczak Agnieszka brak wpisu
Olczak Jarosław brak wpisu
Chciałbym poprosić o jedną ważną sprawę , a mianowicie więcej picia na drodze , w tamtym roku nie zauważyłem butelek z wodą po pierwszym kółku i skończyło się tym że 42 km przeleciałem na paru kroplach wody które udało mi się dostać zawodnika z którym jechałem. Mam nadzieje że w tym roku będzie lepiej. Pozdrawiam!!
Zdrowie najważniejsze ...