Otóż po jakże długim czasie postanowiłem powrócić do rolkarstwa i mam problem przy wyborze odpowiednich rolek.
Jazdą na rolkach parałem sie od zamierzchłych czasów, wpierw rekreacyjnie potem coraz bardziej agresywnie (do tej pory mam chyba gdzieś moje CI5)
niestety z powodów zdrowotnych musiałem przerwać, przerwa okazała się nieco dłuższa niż miałem nadzieję (ok. 5 lat...).
Ale wróćmy do problemu, otóż od jakiegoś czasu próbuję troche nadgonić z moją wiedzą na temat rolek gdyż chciałbym kupić jakieś w miare porządne i wytrzymałe rolki do jazdy po mieście. Niestety z kasą krucho więc raczej nie będe w stanie zaopatrzeć się w Rollerblade'y Fusion x5 w których zakochałem się od pierwszego wejrzenia, ale własnie trafiłem na ciekawą ofertę :
POWERSLIDE CELL II FS, lekko używane, w cenie ok 350 zł.
Moje pytania brzmią, czy to opłacalne, czy to dobre rolki (czytałem troszkę i większość pozytywnych opinii), jak trzymają stopę (tu odrazu powiem, że w życiu nie jeździłem na rolkach z miekkim butem i jakoś mnie to nie zachęca...).
Z góry dziękuję za porady
Ah właśnie, a jeśli nie te to jakie rolki byście polecili w granicach 350-400 zł?