Szczecin-rolki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Re: Szczecin-rolki
Ja będę bez auta. Przyjdę na piechotę bo mam 20 minut drogi. Jakby co możemy wrócić na Błonia. A jak przyjedziesz autem to mnie podrzucisz z powrotem do domu bo pewnie będzie mocno późno 
cool, wezmę opaski, mrugającą lampkę rowerową się przyczepi do plecaka lub ciuchów + kask może... ktoś ma chody w Policji ? Czy prawko można stracić?Praga pisze:homar pisze:Praga,
No to mam już jednego ochotnika. Co do drogi Błonia - Wały - Błonia będziemy mocno improwizować choć z grubsza trasę mam obcykaną. Proponuję obwiesić się odblaskami bo pojeździmy trochę po asphalcieJa mam odblaskowe rolki i taką opaskę na rękę z iluminacją
Pomalowałbym sobie też jakąś fosforyzującą farbą czachy na ochraniaczach na łokcie ale chyba nie zdążę do jutra...
Tak dla uspokojenia dodam, że do tej pory jeździłem po mieście po takich nawierzchniach, że plomby wypadają (w każdym razie łożyska już trzeszczą). W dodatku w niezłych ciemnościach. I to na kółeczkach ustawionych w banan. Także proponowana trasa będzie kaszką z mlekiem
Tak o 22. Ja będę trochę wcześniej. Może jakieś kubki rozstawię i pojeżdżę z pół godzinki o ile nawierzchnia pozwoli 
-
Lika
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Twister '09
- Jeżdżę od: 15 wrz 2009
Ja za to chętnych do poslalomowania zapraszam jutro do kerfura. Godzina jeszcze do ustalenia, choć podejrzewam że jakoś po 17.00.
Podaję swój numer gg (8422760) celem dogadania się co do godziny.
Przyjemnego rolkowania dziś
pozdrawiam.
Podaję swój numer gg (8422760) celem dogadania się co do godziny.
Przyjemnego rolkowania dziś
pozdrawiam.
rock & rolki 
No to sobie pośmigaliśmy. Okazuje się, że dla chcącego nie ma nic trudnego
Szczecin jest przejezdnym miastem. Zrobiliśmy trasę Błonia-Wały-Galaxy-Błonia. Jeździliśmy nawet przez podziemne przejście koło Oxygena. Pogoda dopisała jak nigdy bo było ciepło i bezwietrznie. Policja minęła nas raz bez większego zainteresowania. Trzeba to powtórzyć tylko następnym razem wybrać dłuższą trasę bo tą pyknęliśmy w godzinkę z dwoma dłuższymi postojami 
Poznawanie szczecinskich chodników jest bardzo interesujące
Nie odnotowano niewinnych ofiar wśród ludności cywilnej...
Poznawanie szczecinskich chodników jest bardzo interesujące
Nie odnotowano niewinnych ofiar wśród ludności cywilnej...
-
Lika
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Rollerblade Twister '09
- Jeżdżę od: 15 wrz 2009
My wczoraj z Oliwką pośmigałyśmy po kerfurze. Baardzo przyjemnie tam. Jasno, słońce nie razi i ciągle świetna nawierzchnia plus muzyczka puszczana z samochodu
Ciekawą rzecz też sprawdziłam. Po kilku miesiącach jazdy na twisterach założyłam na nogi swoje stare fitnesówki i jestem w SZOKU. W ogóle straciłam umiejętność jazdy, czułam się jak w jakiś dziwnych kapciach na kółkach chwiejących się na boki. W twisterach robię bez problemu mexicana, italiana, crazy sun i ostatnio kulawo bo kulawo ale volty, a na fitnesówkach zwykłe crazy sprawiało mi niemałe trudności. Masakrycznie fitnesowe rolki ograniczają ruchy. Także dla każdego kto nie wie co do końca chce na rolkach robić, a chce mieć możliwości, zdecydowanie polecam freeridowe/freestylowe rolki.
W tym tygodniu prawie codziennie zamierzamy jeździć więc zapraszamy do przyłączania się
Ciekawą rzecz też sprawdziłam. Po kilku miesiącach jazdy na twisterach założyłam na nogi swoje stare fitnesówki i jestem w SZOKU. W ogóle straciłam umiejętność jazdy, czułam się jak w jakiś dziwnych kapciach na kółkach chwiejących się na boki. W twisterach robię bez problemu mexicana, italiana, crazy sun i ostatnio kulawo bo kulawo ale volty, a na fitnesówkach zwykłe crazy sprawiało mi niemałe trudności. Masakrycznie fitnesowe rolki ograniczają ruchy. Także dla każdego kto nie wie co do końca chce na rolkach robić, a chce mieć możliwości, zdecydowanie polecam freeridowe/freestylowe rolki.
W tym tygodniu prawie codziennie zamierzamy jeździć więc zapraszamy do przyłączania się
rock & rolki 
A wybiera się może ktoś 19 czerwca w sobotę do Stargardu na 10km bieg na rolkach? Z tego co widzę wpisowe 15zł można uiścić przed startem. Trasa będzie po asfalcie, 4 okrążenia. Można się bujnąć rekreacyjnie dla relaksu
i pokazać, że w Szczecinie też są rolkarze. 10 kilosów robi się spacerowym tempem w 30 minut także nie jest to jakiś masakryczny dystans.
Jeśli chodzi zaś o bliższe plany to planujemy z Marcinem pośmigać w czwartek pod Galaxy o 17:30. Niedzielny nocny wyjazd miał tam przystanek i część nawierzchni dostała od nas homologację do slalomu
Jeśli chodzi zaś o bliższe plany to planujemy z Marcinem pośmigać w czwartek pod Galaxy o 17:30. Niedzielny nocny wyjazd miał tam przystanek i część nawierzchni dostała od nas homologację do slalomu
- Jiloo
- Moje rolki: Powerslide Metro
- Jeżdżę od: 01 kwie 2008
- Kontakt:
bede po 26 czerwca w Szczecinie na dluzej to chetnie bym, sie do was przykleil 
jak jeszcze mieszkalem w Szcz, to raczej deskorolka mi byla w glowie, a ze ogolnie bywam tam czesto, to teraz planuje zabierac ze soba rolki.
przygarniecie?
jak jeszcze mieszkalem w Szcz, to raczej deskorolka mi byla w glowie, a ze ogolnie bywam tam czesto, to teraz planuje zabierac ze soba rolki.
przygarniecie?
| keep-disco-evil |
bye bye Valo. it's Metro time!
bye bye Valo. it's Metro time!
Adam, jeśli o mnie chodzi to jutro jestem w Międzyzdrojach na konferencji więc nie wydam...Praga pisze:A wybiera się może ktoś 19 czerwca w sobotę do Stargardu na 10km bieg na rolkach? Z tego co widzę wpisowe 15zł można uiścić przed startem. Trasa będzie po asfalcie, 4 okrążenia. Można się bujnąć rekreacyjnie dla relaksui pokazać, że w Szczecinie też są rolkarze. 10 kilosów robi się spacerowym tempem w 30 minut także nie jest to jakiś masakryczny dystans.
No ba... Jak będziesz w mieście daj znaćJiloo pisze:bede po 26 czerwca w Szczecinie na dluzej to chetnie bym, sie do was przykleil
przygarniecie?
No jutro zapowiada się parówa. Trzeba wziąć albo musztardę i keczup albo ubranie na zmianę
EDIT: Jazda pod Galaxy odwołana. Studenci uczą się do egzaminów. Poza tym jest za gorąco o tej porze
Zapraszam szczecińskich rolkarzy do Stargardu na bieg na rolkach 10 km 19 czerwca 2010 - wszystkie informacje na forum o imprezach rolkarskich lub na http://www.szwla.pl
w razie pytań podaje e-mail piatkasiatka@op.pl
Dopiero dzisiaj poszła propaganda
w Stargardzie dotycząca biegu rolkarzy /gazety, plakaty,sponsorzy/
Co do nagród:
1 miejsce kobiet- jednodniowa wycieczka zagraniczna
,puchar, dyplom, drobiazgi
2 miejsce kobiet- sesja w stargardzkiej kregielni 2-3 godz., puchar, dyplom, drobiazgi
3 miejsce kobiet - puchar, dyplom, drobiazgi, jeszcze prowadze rozmowy ale ma być równie atrakcyjna nagroda
1 miejsce meżczyzn- jednodniowa wycieczka zagraniczna
,puchar, dyplom, drobiazgi
2 miejsce meżczyzn- sesja w stargardzkiej kregielni 2-3 godz., puchar, dyplom, drobiazgi
3 miejsce meżczyzn - puchar, dyplom, drobiazgi, jeszcze prowadze rozmowy ale ma być równie atrakcyjna nagroda
dodatkowo uczestnicy mają dostać pakiety promocyjne takie jak biegacze
Wiem że kilka osób ze Szczecina wybiera się na bieg bo zgadałem sie w Dyskobolu jak wieszałem plakat.
Kto może to niech zarejstuje się na liście startowej www.szwla.pl bo może byc później bałagan - jest dużo biegaczy
Startujemy dwie minuty przed biegaczami i jedziemy zewnętrznym torem jezdni.
Pozdrawiam
w razie pytań podaje e-mail piatkasiatka@op.pl
Dopiero dzisiaj poszła propaganda
Co do nagród:
1 miejsce kobiet- jednodniowa wycieczka zagraniczna
2 miejsce kobiet- sesja w stargardzkiej kregielni 2-3 godz., puchar, dyplom, drobiazgi
3 miejsce kobiet - puchar, dyplom, drobiazgi, jeszcze prowadze rozmowy ale ma być równie atrakcyjna nagroda
1 miejsce meżczyzn- jednodniowa wycieczka zagraniczna
2 miejsce meżczyzn- sesja w stargardzkiej kregielni 2-3 godz., puchar, dyplom, drobiazgi
3 miejsce meżczyzn - puchar, dyplom, drobiazgi, jeszcze prowadze rozmowy ale ma być równie atrakcyjna nagroda
dodatkowo uczestnicy mają dostać pakiety promocyjne takie jak biegacze
Wiem że kilka osób ze Szczecina wybiera się na bieg bo zgadałem sie w Dyskobolu jak wieszałem plakat.
Kto może to niech zarejstuje się na liście startowej www.szwla.pl bo może byc później bałagan - jest dużo biegaczy
Startujemy dwie minuty przed biegaczami i jedziemy zewnętrznym torem jezdni.
Pozdrawiam
Zapisany. Na pewno pojadę choć raczej ścigać się nie będę na moim bananie. W sumie to moje pierwsze zawody 
Aha. Prawidłowy link do rejestracji podał zico tutaj
EDIT: 22 czerwca 2010
Coś cisza tutaj. Niestety z przyczyn osobistych na zawodach w Stargardzie nie byłem. Za to dzisiaj jeździliśmy z Damianem pod Galaxy
Aha. Prawidłowy link do rejestracji podał zico tutaj
EDIT: 22 czerwca 2010
Coś cisza tutaj. Niestety z przyczyn osobistych na zawodach w Stargardzie nie byłem. Za to dzisiaj jeździliśmy z Damianem pod Galaxy
- shiru
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
będę musiał Cie ścignąc o tę galeryjkę... świetnie to wygląda. Szkoda tylko, że tak mało zdjęc wyszło...
Adam, wiedzę, że Galaxy w końcu wypaliło.... miałem Was gonić a to Wy mi uciekacie 
Pozdro
Pozdro
Fajnie, że sprawdziliśmy to miejsce. Moim zdaniem trzeba następnym razem poczekać do 21:00 i zamknięcia centrum. Jak dla mnie kręciło się za dużo ludzi i mimo, że nikt nie został rozjechany, a chodniki są tam szerokie, odnosiłem wrażenie, że trochę przeszkadzamy w ruchu. Wyglądało też to trochę jakbyśmy tam z Damianem przyszli na jakiś "lans" lub akcję promocyjną wyprzedaży rolek sklepu Dyskobol xDhomar pisze:Adam, wiedzę, że Galaxy w końcu wypaliło.... miałem Was gonić a to Wy mi uciekacie
Pozdro
Miejscówka wieczorem jest bardzo fajna. Można jeździć slalom, można skakać i zjeżdżać ze schodów. Jest oświetlenie przez całą noc. Jest gdzie usiąść. Jest czysto i nawet dość ładnie.
Co do gonienia to nie sądzę, żeby ktokolwiek tutaj komuś uciekał. Ja tam nie traktuję tego jak wyścigu. Byłbym za to wdzięczny gdyby u nas pojawił się jakiś "miszczunio" od którego można byłoby podpatrzeć jakieś triki lub zapytać o radę.
Może następnym razem pojeździmy na Jasnych Błoniach? Na tamtych płytach nie ma szału bo są śliskie i niezbyt dobrze spasowane (tak jak na Zamku) ale da się jeździć. No i taka nawierzchnia hartuje