Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Praga
Prześcigant 4x100mm

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Praga » pn lipca 26, 2010 2:11

Kubki od Zico są pancerne i dały radę. Rowerzysta upadł bardzo brzydko. Przeleciał przez kierownicę i wylądował na barku a potem głowie. To, że po tym wszystkim wstał należy zaliczyć do jakiegoś cudu.

Awatar użytkownika
jar-as
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Seba Igor
Jeżdżę od: 01 maja 1998

Post autor: jar-as » pn lipca 26, 2010 8:46

Czy w piatek w okolicach południa mozna kogos z Was spotkac na rolkach ? Jedziemy na Inline Games do Berlina i moze udało by sie nam namówić kogoś z Was do przyjazdu do Gdańska na GSS 2010 ? Co do tych kubków hm... rowerzysta na pewno bedzie was dobrze pamietal ...te kubki tez :lol:

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » wt lipca 27, 2010 8:50

A będziecie mogli porolkować o tej 12? Moglibyśmy się spotkać w sumie. Mam dość luźny tryb pracy i mógłbym się z Wami spotkać. Chętnie podpatrzyłbym jakieś slalomowe triki i pogadał :). Myślę, że kilka osób mogłoby się pojawić. To kwestia Waszego wolnego czasu i znalezienia jakiegoś ciekawego miejsca. Może Wały Chrobrego ? - centrum miasta choć trochę ciasno o 12 pewnie nie będzie tłumów spacerowiczów.

Jeżeli chodzi o namawianie na GSS to już na janarolki napisałem, że w tym roku jeszcze na mnie nie czas. Przyczyn jest kilka i nie jest to rozmowa na forum ;)

Tak jest na Wałach:
Obrazek

Awatar użytkownika
jar-as
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Seba Igor
Jeżdżę od: 01 maja 1998

Post autor: jar-as » wt lipca 27, 2010 8:54

OK, OK to tak zrobimy zeby sie spotkac i pojezdzic ,Szczecina niemal nie znam wiec czy Wały Chrobrego czy co innego nie robi mi-nam róznicy a Wały wygladają zachecajaco .

Wyslalem wiadomosc na PW

Awatar użytkownika
Kocurek
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 09 maja 2010

Post autor: Kocurek » wt lipca 27, 2010 12:00

Chętnie bym się spotkał, ale niczego nie obiecuję. Jakby co, dam znać.
Dziś i jutro będę jeździł na Arkonce. Pojawię się około godz. 18:30-18:45. Także jak ktoś ma chęć, to zapraszam.
Obrazek

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » wt lipca 27, 2010 10:58

Uuuu. Dawno tak się dobrze nie bawiłem. Pierwszy raz od wielu miesięcy widziałem siedmiu rolkarzy śmigających między kubkami na Arkonce. Co prawda przed kasami jest trochę ciasno jak na taką liczbę ludzi ale jakimś cudem zmieściliśmy się wszyscy i było bardzo sympatycznie. Miło, że pojawiają się nowe twarze zarówno te męskie nieogolone jak i te kobiece hmm... Fajnie, że działająca magia tłumu przyciągała innych, którzy podjeżdżali się przyjrzeć. Szkoda trochę, że na Arkonce w sezonie nie ma większego placu do freerideowego i freestylowego jeżdżenia. Może się to zmieni bo "podobno" miejscy włodarze mają z Arkonki zrobić profejonalne kąpielisko ze skateparkiem (linka). Łącząc to z remontem ulic Niemierzyńskiej, Arkońskiej i Spacerowej (linka) może za kilka lat będzie gdzie sobie pojeździć ;)

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » wt lipca 27, 2010 11:49

To prawda :D mozolnie ale systematycznie grono rolkowców przybywa, no i te tłumy ludzi oraz rolkarze którzy okazjonalnie jeżdżą, usiedli na chwilkę aby popatrzeć i podziwiać co wyczyniamy. Miejmy nadzieję że nabiorą trochę odwagi i któregoś pięknego dnia przyłączą się :P
A co do remontów tych ulic i Arkonki, to na mojej mordce pojawił się piękny bananik :D Animowana wizualizacja jest piękna, że aż spod rolkowych kółek będę palił gumy hihi... :lol: Miejmy nadzieję, że ścieżki rowerowe będą zrobione z czerwonego asfaltu, a nie z kostek. Coś takiego powinno powstać parę lat temu, ale lepiej późno niż wcale. Aaa... no i ten skatepark, to chyba nie będzie 10m na 10m tylko przynajmniej 50m na 50m. Nie mam też przeciwko temu, aby był większy :cheers:
I jeszcze jedno, w tym roku rusza przebudowa nabrzeży przy Odrze od dworca kolejowego aż do Wału Chrobrego. Oj... będzie się działo.
Obrazek

Awatar użytkownika
Moaa
Moje rolki: Twister
Jeżdżę od: 16 lip 2010

Post autor: Moaa » śr lipca 28, 2010 7:35

Witam :)
Żeby podnieść Wasz entuzjazm powiem, że na Wojska będzie budowało się centrum handlowe i tam też będzie skate park. Poza tym niedługo ruszy budowa ogromniastej hali sportowej na Szafera, więc napewno też będzie sporo fajnego terenu ;) Hala będzie tak wypaśna, że mmm... Więc nawet w środku będzie można wynajmować miejsce do pojeżdżenia, np. zimą!

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » śr lipca 28, 2010 3:46

Tak będzie wyglądać centrum handlowe na Wojska Polskiego który zostanie oddany do użytku w połowie 2012 roku.
Obrazek

A tu kolejne centrum, powstaje na miejscu dawnego kąpieliska Gontynka. Ma być oddany do użytku jesienią przyszłego roku.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Moaa
Moje rolki: Twister
Jeżdżę od: 16 lip 2010

Post autor: Moaa » czw lipca 29, 2010 9:38

Witam.
Będzie ktoś dzisiaj na Arkonce?
Bo ja szykuję się w pojedynkę.

wielblad1
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: wielblad1 » czw lipca 29, 2010 9:59

Witam. Czy jeździcie po mieście w nocy lub wcześnie rano? Chętnie bym się z kimś ustawił na nocny bombing. Co prawda nie jeżdżę na rolach tylko na longboardzie ale postaram się dotrzymać tempa ;) Longboarderów w Szczecinie nie ma a w kilka osób zawsze raźniej i bezpieczniej.pzdr.

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » czw lipca 29, 2010 12:16

Mnie dziś nie będzie, dzisiejsze rolkowanie mam wybite z głowy :? Z tego co mi wiadomo to Adam ma być na Arkonce. A z innej beczki, ja jeżdżę we wtorki i w piątki od 18:45 w te dni jestem na pewno, w pozostałe dni to jest różnie, jak mam czas to jeżdżę tu i tam.

Hmm... nocne jeżdżenie po mieście??? ja odpadam [ no chyba że porzucę rolki i przesiądę się na dłuuuugą deskę, ale na razie mnie to nie grozi :wink: ] . Wystarczy mi jak na Arkonce jeżdżę do późna :) Ale kto wie, może kiedyś na rolkach się wybiorę na nocną przejażdżkę.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 01 paź 2009

Post autor: mxc » czw lipca 29, 2010 3:53

Ja dziś będę na Arkonce około 20.00 z córką, bo córka umówiła sie z koleżanką na rolki :D

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » czw lipca 29, 2010 4:47

mxc pisze:Ja dziś będę na Arkonce około 20.00 z córką, bo córka umówiła sie z koleżanką na rolki :D
O! Moja córka też się umowiła z koleżanką na 20 na rolki także ja też będę dzisiaj na Arkonce ;)

Awatar użytkownika
mxc
Czterokółkowiec
Jeżdżę od: 01 paź 2009

Post autor: mxc » czw lipca 29, 2010 6:40

Także zapraszamy wszystkich z dziećmi i bez dzieci :D Godzina 20.00 Arkonka. Moja córka ma jakby co 5,5 lat. Ale koleżanka jest starsza

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”