Szczecin-rolki
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Re: Szczecin-rolki
Hi, ja też jeździłam z mężem (i synkiem na rowerze) w niedzielę w basenie Arkonki. Pierwszy raz tam byliśmy i jesteśmy zachwyczeni!jarecki:) pisze:Hi All:)
Byłem dzisiaj na Arkonce, pojeździłem z dzieciakami dookoła i niespodzanka... w basenach spuszczona woda i można normalnie wejść, furtka otwarta... więc.. nie trzeba było dwa razy mówić:) wylądowaliśmy w niecce basenu, super nawierzchnia, super jazda:)![]()
BYło trochę dzieciaków, pod koniec przyszła jakaś parka /pozdrawiam jakby co/, ale trzeba się było zbierać do domku...![]()
Ogólnie bardzo przyjemnie, a i pogoda nawet dopisała dzisiaj
HI;)
Prawda, że zabójczo się tam jeździ?
Owszem jest trochę piasku miejscami, ale to i tak o niebo lepsze podłoże od np. asfaltowych alejek wokół Arkonki, gdzie nieraz też szyszki, kamyczki, gałązki....
Zresztą, jedni wolą asfalcik, inni nieckę:) Może tak mi się spodobało, bo nie było dużo ludzi a poza tym byłem na niecce pierwszy raz:)
Już się nie mogę doczekać aż pójdę pojeździć ponownie, może z dzieciakami.
Prawda, że zabójczo się tam jeździ?
Owszem jest trochę piasku miejscami, ale to i tak o niebo lepsze podłoże od np. asfaltowych alejek wokół Arkonki, gdzie nieraz też szyszki, kamyczki, gałązki....
Zresztą, jedni wolą asfalcik, inni nieckę:) Może tak mi się spodobało, bo nie było dużo ludzi a poza tym byłem na niecce pierwszy raz:)
Już się nie mogę doczekać aż pójdę pojeździć ponownie, może z dzieciakami.
- mxc
- Czterokółkowiec
- Moje rolki: Twister 243
- Jeżdżę od: 01 paź 2009
Halllo
Czy Arkonka, wejście na basen jest otwarte w tygodniu?. Bo na 17.30 raczej się wybieram i nie wiem na co sie nastawić dziś .
Czy Arkonka, wejście na basen jest otwarte w tygodniu?. Bo na 17.30 raczej się wybieram i nie wiem na co sie nastawić dziś .
- Joanna5522
- Moje rolki: Twister 231 :)
- Jeżdżę od: 01 lip 2010
Odpowiem tak:mxc pisze:Halllo
Wiem, że po 19.00 na pewno jest zamknięte
Zgłaszam się na dziś
Weekend nadchodzi wielkimi krokami. Pogoda w sobotę zapowiada się tak sobie ale w niedzielę powinno być słonecznie. Myślę, że spotkamy się na pewno bo w zeszły weekend było bardzo rodzinnie i sympatycznie. Poniżej kilka fotek żeby nie było, że ściemniam 
- Joanna5522
-
adziablondzi
- Jeżdżę od: 01 lip 2009
Hej, czy ktoś się wybiera jutro (tzn. niedziela) na Arkonkę? Pozdrawiamy, Aga i Grześ.
9
9
- Kocurek
- Moje rolki: Twister 243
- Jeżdżę od: 09 maja 2010
No... ja niestety choruję, więc nie przybędę
a naprawdę się z tęskniłem. Cały tydzień nie jeździć, to dla mnie wieki. Mam nadzieję że już w najbliższych dniach pojawię się na rolkach
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Casc
- Prześcigant 4x100mm
- Moje rolki: Fusion X5
- Jeżdżę od: 15 maja 1996
Ja bym chętnie poszedł za jakąś godzinę / póltora pojeździć, przyjechałem na tydzień to muszę skorzystać z okazji i sprawdzić co się tutaj zmieniło przez ostatnie 6 lat
O ile oczywiście pogoda zaraz się nie zepsuje.
Mad Blades
Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)
Tak kiedyś wyglądały moje rolki:

Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)

- Joanna5522
Piękną mamy dziś pogodę
Kogos przywieje?
Około 17.00?
Kogos przywieje?
- Casc
- Prześcigant 4x100mm
Ja bym pojeździł, z tym że samo krążenie wokól Arkonki to średnia zabawa, a z tego co widziałem w niedzielę - bardzo popularna. Znudziło mi sie po 20 minutach i pojechałem zwiedzać, to znaczy patrzeć co się zmieniło pod moją nieobecność. A w poniedziałek przejechałem się na Basen górniczy i z powrotem, naprawdę po tych mostach nad Odrą jeździ się całkiem przyzwoicie. Wiadomo, że po drodze jest trochę gorszej nawierzchni ("trudniejszej technicznie" jak to by można elegancko ująć), ale z doświadczenia wiem, że to właśnie jeżdżąc tam gdzie jest trochę trudniej robi się szybsze postępy.
Mad Blades
Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)

Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)

Casc jeździłeś po ulicy? Można wiedzieć w jakich porach dnia? Pytam się bo zastanawia mnie reakcja zmotoryzowanych na rolkarza "gnającego" przed maską auta. Sam na ulice Szczecina mam odwagę wyskoczyć dopiero w okolicach 22 wzwyż kiedy robi się luźniej, a i tak czasem jakiś nadgorliwy taksówkarz potrafi zatrąbić.
Do 22 pozostają mi chodniki i to jest dopiero trudna technicznie nawierzchnia przy której oprócz szybszych postępów robią się czasem głębokie rysy na ochraniaczach
Do 22 pozostają mi chodniki i to jest dopiero trudna technicznie nawierzchnia przy której oprócz szybszych postępów robią się czasem głębokie rysy na ochraniaczach
- Casc
- Prześcigant 4x100mm
Przez 90% czasu jeżdżę po chodnikach (byłem 18-20 w niedzielę i o tej samej porze w poniedziałek). Po ulicy wtedy, kiedy mam sporą widoczność. Chyba że nie ma innej opcji, np. jak z os. Arkońskiego jechałem na Arkonkę to musiałem jechać ulicą bo tam nawet nie ma chodnika - to było w niedzielę, jechałem bokiem ulicy i jak widziałem że coś za mną jest to zwalniałem żeby mogli spokojnie wyprzedzać. Potem jeszcze na Wojska Polskiego tez kawałek ulicą, z tym że tutaj pod prąd - jak widzę że coś jedzie z naprzeciwka to na chodnik, potem powrót. Ale ulica to jest nawierzchnia całkiem przyjemna, więc pisząc o tej "trudniejszej" miałem na myśli chodniki.
Mad Blades
Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)

Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)

Olga umawiamy się jutro wieczorem na role koło domu?