Zdaję sobie sprawę, że to kolejny temat z serii: "co kupić", ale po przejrzeniu forum i google'a nadal nie mogę się zdecydować, i byłbym wdzięczny za pomoc.
Na rolkach jeżdżę od dzieciństwa. W ostatnich sezonach potrafiłem jeździć spokojnie codziennie po kilka godzin. Dotychczas jeździłem na K2 Velocity, 78mm.
Po pierwsze już są dość ostro zjechane, a po drugie poczułem chęć, żeby przesiąść się na coś szybszego. Zdecydowanie nie zamierzam wchodzić w but niski, bo przede wszystkim ma być to jazda dla przyjemności i utrzymania kondycji, i średnio widzi mi się kończenie codziennie z odciskami.
Jak na razie brałem pod uwagę rollerblade Speedmachine 100 / Tempest 100, ale może coś jeszcze warte jest uwagi?.
Trochę poczytałem i z tego co zrozumiałem to większe koła nie zawsze wiążą się z większą prędkością, a czasem wręcz przeciwnie, przez stratę dynamiki. Tym bardziej przy 1.80m i 55kg, to twierdzenie może nabierać jeszcze większej wagi.
Chciałbym więc prosić o pomoc, jakąkolwiek rade, w jaką stronę iść? Myślałem też trochę nad 90mm, ale znając życie wcześniej czy później przesiadłbym się na coś większego, a że pieniążki na drodze nie leżą to wolałbym zdecydować się na jakiś bardziej docelowy zakup.
Fundusze to około 1,5k, ale wszystko zawsze można dla wyższych celów nagiąć
Pozdrawiam
Piotr