Postaram sie krotko.
4 lata temu kupilem sobie rolki....troche pojezdzilem przez rok....dodam ze nie wiem jak to sie stalo ale rolki byly na mnie sporo za duze( musialem miec troche papieru z przody wsadzone zeby noga byla w miare stabilna)...ale jezdzilem , i nawet gleby nie zaliczylem...przynajmniej nie przypominam sobie.....
moe umiejetnosci sa takie ze umie jedzic i skrecac do przodu...potrafie w miare hamowac...tzn. nigdy nie bylo sytuacji zebym nie wyhamowal na czas nawet jak szybko jechalem ...no moze kilka razy musialem wleciec na trawke.....ale to rzadko....
ostatnie 3 lata nie jezdzilem wcale....troszke w zyciu sie dzialo i nie bylo czasu....w koncy tydzien temu znowu postanowilem jezdzic...poszedlem do parku i nawet niezle bylo z tym ze przszkadzalo mi to ze rolki sa za duze na mnie o jakies 1.5-2 numery i odsprzedalem je kumplowi i kupilem dzisiaj nowe RollerBlade Crossfire 4D....
Mam pytanie bo mam ambicje w koncu zaczac nauke porzadnej jazdy i kilku nie wyszukanych trikow tzn. jazda do tylu jakies fajne "przekladanki" i takie tam...chodzi o triki przy zwyklej jezdzie w parku na alejce a nie po poreczach itd.
Pytanie: czy kolka o srednicy 90mm nie sa do tego za duze?
te poprzednie rolki mialy srednice 80mm i dlugosc 270mm...ale tak jak wspomnialem nie probowalem sie uczyc zadnych sztuczek.....moze dlatego ze nie mial mi kto pokazac.....a dopiero wczoraj wpadlem na to zeby cos na necie poszukac i tak znalazlem to fajne forum.
Aha czy dobrym pomyslem na poczatek bylo zmniejszenie dlugosci rolki do najmniejszej mozliwej tzn. 275mm?( w tym modelu mozna to regulowac).
Czy poczuje roznice w predkosci po tym jak sie przesiadlem z 80mm abec5 na 90mm abec 7......
prosze napiszcie cos szybko...jutro po pracy jade na tych rolkach cos pojezdzic.
Moze do tego czasu ktos z Was napisze jakies sugestie dla mnie- prosze o nie .