http://www.rollerenligne.com/articles-2 ... frame.html
Ogółem: nie taki diabeł (szyny z włókien węglowych) straszny
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Zico, jako że tu jestem zielony, czy to ma jakieś praktyczne znaczenie, czy chodzi tylko o wersję dłuższą by poszerzyć ofertę (bo wiem, że niektórzy zawodnicy preferują szyny dłuższe na ten sam setup kół)? Czy może chodzi o kompatybilność z większą ilością butów?zico pisze:- zrobią również szynę z równymi odległościami osi (dotyczy 3x110mm 1x100mm)
Magiczne słowo "podobno", cytuję (pod artykułem plusy i minusy):Herb pisze:To gięcie szyny podobno poprawili:
“Since this test, we have improved slightly the frame in order to reinforce the front and back parts which were too flexible.”
W jaki sposób wybacza błędy? Ta szyna nie poprawi błędów postawy, od tego są kliny czy poprawa techniki jazdy... Poprawia odbicie? To można zrobić wymieniając kółka.Toudi pisze:Przecież jak kto jeździ słabo a chce wydać pieniądze, to chyba nawet lepiej, że płoza wybacza błędy?
albo an boxerach!zico pisze:Jak poprawią dwie / trzy rzeczy, to może będzie się trzeba zastanawiać nad tą szyną:
- cenę
- zrobią również szynę z równymi odległościami osi (dotyczy 3x110mm 1x100mm)
- sztywność w części tylnej, bo się po prostu robi z niej śmigło. Dużo aluminiowych szyn w tej kwestii ją wypiera jak chce.
Niech pracują nad nią dalej.
I jeszcze dodatek: te szyny generują olbrzymi dyskomfort jazdy - szczególnie jeśli chodzi o drgania. Powierzchnia po której jedziemy musi być gładka jak stół lub dobrze zakombinować kółkami, które świetnie tłumią drgania. Jestem pewien, że najlepszy komfort uzyska się na AM-Wingach z tą szyną.
Najpierw musimy odróżnić dwie rzeczy: odbicie oraz jazdę (toczenie).mrv pisze:albo an boxerach! Dlaczego gładka jak stół i dlaczego generują dyskomfort jazdy? Dlaczego wreszcie szyna z carbonu generuje duże drgania skoro jest bardziej elastyczna od konwencjonalnych? I skończmy moze z tymi "pewnymi źródłami" tylko pisz kto tak mówi.
Wybacz Zico, ale czytanie ze zrozumieniem się kłania. Ludzie, którzy napisali test mieli do dyspozycji starszą wersję szyny, przed poprawkami. Zwrócili uwagę na gięcie, podzielili się z producentem opinią i mamy komentarz od EOSkates dopisany po zapoznaniu się przez nich z testem:zico pisze:Magiczne słowo "podobno", cytuję (pod artykułem plusy i minusy):Herb pisze:To gięcie szyny podobno poprawili:
“Since this test, we have improved slightly the frame in order to reinforce the front and back parts which were too flexible.”
"a little too flexible at the ends?" (Trochę zbyt elastyczne w tylnej części)
To jak? Poprawili to czy jeszcze nie? Sami sobie przeczą w artykule... Od czołowego polskiego zawodnika, który testował te szyny dostałem również "cynka" na ten temat.

Największym pożytkiem z tej dyskusji jest to że wiem gdzie są produkowane te koła, co w połączeniu z opiniami PEWNYCH CZOŁOWYCH EKONOMISTÓWzico pisze: Co do pewnych źródeł: umilkłeś coś MRV po tym jak pisały (w tekście o kółkach AM-Wing m.in. Boxer) takie osoby jak Aleksandra Goss, Bartosz Chojnacki czy Paweł Ciężki, czytaj: czołówka Polski we wrotkarstwie szybkim.
No widzisz: Ty wiesz gdzie są te kółka produkowane i nic więcej, a z kolei bardzo dużo osób JEŻDŻĄCYCH na nich w Polsce wie jak one są dobre. I dlatego właśnie polecam m.in. te kółka, bo jako jedyny odważyłem się ponad rok temu jeszcze przed ich sprzedażą w Polsce dać za darmo do testów.mrv pisze:Największym pożytkiem z tej dyskusji jest to że wiem gdzie są produkowane te koła, co w połączeniu z opiniami PEWNYCH CZOŁOWYCH EKONOMISTÓWjeszcze bardziej pozwala mi zrozumieć dlaczego oprócz powoływania się na czołówkę Polski we wrotkarstwie szybkim polecasz je tak namiętnie.