Zamierzam kupic rolki jak w temacie tylko dlatego ,że podobają mi się wizualnie
Zapał do jazdy jest duży dlatego najbardziej odpowiadał bym mi jakiś model Rollerblade... Jazda oczywiście rekreacyjna naraziE.
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Na Sparkach 84 można jechać czybko ale i tak nie będziesz rozwijał "kosmicznych prędkości".ja na początku nie chcę rozwijac kosmicznych prędkości
Jeździć po piachu ;]czego absolutnie nie robić rolkom itd...
Szyną/płozą ( jak się mylę proszę minie poprawić ), w 84 jest magnezowa a w LX jest aluminiowa.Czym się różnią sparki 84 od sparków 84 LX
Starać się nie jeździć po piasku, unikać trawy szczególnie rano lub wieczorem gdy może się pojawić rosa i nie jeździć w czasie deszczu. Wiadomo że nie unikniesz zabrudzeń łożysk , dla tego od czasu do czasu trzeba je przetrzeć chociaż z wierzchu.fenix pisze:Dzisiaj zamierzam kupić te rolki I chyba zdecyduję sie na te sparki 84 po waszej namowie... dlatego tak pilę temat. Bo już więcej nie chce słuchac tylko jeżdzić. Jakieś szczególne porady eksploatacyjne dla nowicjusza?
nie rzucaj nimi o ścianę/ziemię gdy nie będzie Ci coś wychodziło, cierpliwość przede wszystkim :]fenix pisze:tzn czego absolutnie nie robić rolkom itd... ?
zico pisze:Poszukaj na forum, jesteś ciężki (silne nogi), więc musisz mieć wsparcie, żeby rolki dobrze trzymały w nogach. Kółka zetrzesz szybko w tych rolkach.
Napisałem powyżej: MINIMUM Spark 84.