Rolki "hokejowe" czy "rekreacyjne"??
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Witam - to mój pierwszy post na forum!
Mam takie pytanie czym sie różnią polecane tu rolki CCM Vector PF2 od CCM Vector PF4? Oprócz ceny oczywiście.
I czy mozna te rolki kupic w Warszawie inaczej niż przez internet? Gdzie?
I jeszcze jedno pytanko: Co sadzicie o rolkach hokejowych powerslade polecanych przez Pana w rollsporcie?
pozdr makar
Mam takie pytanie czym sie różnią polecane tu rolki CCM Vector PF2 od CCM Vector PF4? Oprócz ceny oczywiście.
I czy mozna te rolki kupic w Warszawie inaczej niż przez internet? Gdzie?
I jeszcze jedno pytanko: Co sadzicie o rolkach hokejowych powerslade polecanych przez Pana w rollsporcie?
pozdr makar
KUPIŁEM PF4
Kupiłem PF4! Jak przyjdą, to pogram troszkę i dopisze swoja opinię. A teraz jestem spłukany do końca miesiąca... A jeszcze wydatki beda:)
- sanczol
- Pięciokółkowiec 84mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Podlanczam sie do tematu...
Nie grywam puki co w hokeja (i nie wiem czy bede kiedykolwiek), jezdze za to rekreacyjnie i mniej rekreacyjnie po miescie, i potrzebuje rolek jak najlepiej sie do tego nadajacych biorac pod uwage stan warszawskich chodnikow - wytrzymalosc, wygoda, kontrola.
Zastanawiam sie nad rolkami typu FreeStyle (Twister, crossmax 3v sl ) i Hokejowymi (CCM Vector PF4).
Czy lepiej na miescie spisuja sie Urban czy hokoejowki?
Czy na hokejowych bede w stanie rownie dobrze robic triki (slalom) jak na rolkach freeStyle?
Jakie najwieksze kolka da rade zainstalowac w hokejowkach (jakie plozy tam wejda)?
Potrzebna mi wasza cenna opinia na ten temat.
pozdrawiam
Nie grywam puki co w hokeja (i nie wiem czy bede kiedykolwiek), jezdze za to rekreacyjnie i mniej rekreacyjnie po miescie, i potrzebuje rolek jak najlepiej sie do tego nadajacych biorac pod uwage stan warszawskich chodnikow - wytrzymalosc, wygoda, kontrola.
Zastanawiam sie nad rolkami typu FreeStyle (Twister, crossmax 3v sl ) i Hokejowymi (CCM Vector PF4).
Czy lepiej na miescie spisuja sie Urban czy hokoejowki?
Czy na hokejowych bede w stanie rownie dobrze robic triki (slalom) jak na rolkach freeStyle?
Jakie najwieksze kolka da rade zainstalowac w hokejowkach (jakie plozy tam wejda)?
Potrzebna mi wasza cenna opinia na ten temat.
pozdrawiam
- tomekfor
- Czterokółkowiec
- Kontakt:
Od razu mówię, że nie mam porównania z rolkami "nie hokejowymi". Od małego mam tylko hokejówki. Ale z tego co wiem, to hokejówki są stworzone aby robić ostre nagłe skrety (slalom jak kto woli). Na Twoim miejscu zastanowiłbym się jeszcze na rolkami Mission mają 2 ostatnie kółka 80mm, a i wsadzić można jeszcze większe - Da Ci to niewątpliwie większą prędkość
- sanczol
- Pięciokółkowiec 84mm
Dzieki tomekfor.
jeszcze pytanko, jak oceniacie te rolki:
http://www.hokej.com.pl/?sklep,doc,pol, ... a,ant.html
jeszcze pytanko, jak oceniacie te rolki:
http://www.hokej.com.pl/?sklep,doc,pol, ... a,ant.html
Zadzwonił do mnie Pan ze sklepu intrenetowego i powiedział, ze nie mają PF4 w moim rozmiarze. Zaproponował mi w zamin takie to rolki w tej samej cenie:
http://shop.hockeyzentrale.de/dreamshop ... 21132.html
Płoza: Tuuk One up Elite Hi Low
kółka: Rink Rat Worldcup 62/84A Outdoor Rollen (rdzeń elastyczny, twardy
wierzch - dzięki temu uzyskuje się przczepność jak przy kołkach 62A, ale
kółka ścierają sięjak przy 84A
łożyska: Abec 7 608 Lager
waga jednego buta to tylko ca. 1405g
Opłaca się brać?
http://shop.hockeyzentrale.de/dreamshop ... 21132.html
Płoza: Tuuk One up Elite Hi Low
kółka: Rink Rat Worldcup 62/84A Outdoor Rollen (rdzeń elastyczny, twardy
wierzch - dzięki temu uzyskuje się przczepność jak przy kołkach 62A, ale