laickie pytanie - co kupic?

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

kether

laickie pytanie - co kupic?

Post autor: kether » śr lutego 23, 2005 11:58

witam wszystkich!

mam male pytanko:)

kilka lat temu smialo sobie smigalem na roleczkach, ale niestety stopa mi zdecydowanie wyrosla i rzucilem je w kat, ale teraz chetnie bym sobie znowu pojezdzil - zadbal wreszcie za kondycje itp;)

stoje przed problemem "co kupic" - i mam nadzieje, ze mi pomozecie;)

potrzebuje jakies roleczki rekreacyjne - przez kilka lat uzywalem rolek marki Bauer FX-3 i w sumie bardzo dobrze mi sie na nich jezdzilo i chetnie chcialbym kupic cos o podobnych parametrach - niestety nie wiem jakie one mialy lozyska kolka itp;) ale pewnie wiekszosc z was doskonale sie na tym gruncie orientuje.

jezdzic jezdzilem bardzo przyzwoicie, a to jest jak jazda na rowerze - tego sie nie zapomina;) dlatego jezeli beda jakies szybsze, to bedzie nawet wskazane;)

mozecie cos polecic konkretnego w cenie do 400 zl? jestem tylko biednym studentem w obcym miescie;) albo polecic jakis dobry(tani) sklep - najlepiej w krakowie - gdzie moznaby je wczesniej przymierzyc - mam troszeczke przerosnieta stope to moze stanowic maly problem z dostepnoscia;)

albo chociaz podpowiedziec, jakie parametry powinny miec takie rolki - na co zwracac uwage? pozdrawiam i z gory dziekuje;)

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » czw kwietnia 14, 2005 1:44

W Krakowie polecam:

Janmar, ul. Grodzka 42 oraz sieć sklepów MAKS Sport.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Gość

Post autor: Gość » czw kwietnia 14, 2005 3:00

Ja ma jedną rade jak zaczynasz zabawe z tym sportem to przy mierzeniu popatrz na usztywnienie kostki. Lepiej żeby dobrze była usztywniona. Najlepiej też żeby szyna była metalowa a nie z tworzywa sztucznego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”