Maraton w Trójmieście 2005

Gdańsk Maraton Solidarności historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r. Wyniki, zdjęcia, komentarze.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Awatar użytkownika
ALAN54
Prześcignął Chuck`a...
Jeżdżę od: 15 sie 2001
Kontakt:

Maraton w Trójmieście 2005

Post autor: ALAN54 » pn sierpnia 01, 2005 11:04

Na wypadek deszczu zakładamy na kólka takie małe pontoniki (po 1 na każde kólko) i płyniemy do mety. POPZDRO ALAN54

maagdabb
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

hihi

Post autor: maagdabb » pn sierpnia 01, 2005 11:08

No pewnie, że będzie dobra pogoda! :) Taka w sam raz na 42 km z hakiem :)
Idę odprawić taniec słońca, a wieczorem trening of kors :)
Wy starzy wyjadacze pewnie nie macie nawet dreszczyku na plecach, a ja się cała trzęsę z podniecenia hihihi :D

Peterli

Gdansk-Gdynia

Post autor: Peterli » pt sierpnia 05, 2005 9:11

tja......jak to zwykle bywa tak sobie, nie bede mögl wziazc udzialu w maratonie w tröjmiescie......ch......a....musze niestety pracowac, urlop przesuniety.....

no nic szkoda, moze kiedys nastepnym razem a moze zobaczymy sie w berlinie na maratonie......

zycze wam wszystkim jak najlepszych wyniköw i wspanialej atmosfery....i przede wszystkim dobrej pogody...

Piterek z Karlsruhe

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Jeżdżę od: 09 kwie 2005
Kontakt:

Post autor: PeterCave » pt sierpnia 05, 2005 9:43

Kurcze, chyba pojadę do tego Gdańska 10 godzin pociągiem na maraton. W końcu trzeba zacząć... Już miałem zacząć w Zgorzelcu, ale jakoś tak wyszło...
Trochę się boje, że mogę nie wytrzymać, albo że jakieś mięśnie mnie zaczną boleć, bo ostatnio miałem dość dużą przerwę od rolek. Dzisiaj przejechałem jakieś 25 km, może trochę więcej i było całkiem spoko, nie czułem się specjalnie zmęczony.
Jak wygląda trasa maratonu pod względem jakości asfaltu?
Trasa prowadzi przez główne drogi czy jakieś poboczne? I czy asfalt w czasie upału może się kleić?
No, Magda, może nie będziesz jedynym żółtodzibem;)

Awatar użytkownika
MirekCz
Szybszy niż Chuck Norris na 4x100mm

Post autor: MirekCz » pt sierpnia 05, 2005 9:55

Peter:asfalt jest przyzwoity, miejscami troche dziur.. normalne polskie drogi.
polowa drogi idzie przez ta glowna 2-3 pasmowke gdansk/gdynia. Reszta to jakas petla normalna droga, gdzie jedna nitka idzie w jedna strone, a druga nitka wracasz. Poza tym jest jeszcze przejazd przez centrum, gdzie na rynku jest ladny bruk... standardzik.
Ja w Gdanksu jechalem moj pierwszy maraton i nie narzekam. Najwiekszy problem to kilka przejazdow przez tory, ktore nie sa zbyt przyjemne.. polecam troche zwolnic. Poza tym trasa jest ok.
Na stronie maratonu chyba jest dokladna mapka.

Wiekszosc z nas bedzie w gdansku chyba od piatku... wiec jakbys mial ochote to mozna sie umowic wczesniej na wspolny trening, wypad na piwo itd. Bez sensu jechac 10h w pociagu, tylko po to zeby z niego wysiasc, przejechac maraton i do niego wrocic.
Jak sie uda to Magda nam pokaze miasto, no nie?:)

PS.Magda, znasz jakies fajne/tanie miejsca noclegowe, najlepiej blisko startu i/lub linii kolejowej, zeby mozna bylo latwo dojechac na start/z mety do domu? Bede wdzieczny za wskazowki.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Kontakt:

Post autor: PeterCave » pt sierpnia 05, 2005 10:13

Przyjazd w piątek to dobry pomysł. Może znajdzie się pare osób, które pojadą takim wolnym tempem jak ja;) Jakbyście znaleźli jakieś noclegi blisko startu, to ja bym się jak najbardziej pisał, mój numer telefonu Mirek chyba masz.
Kurcze, już się nie mogę doczekać, poza tym, pierwszy raz będę nad polskim morzem:D

Awatar użytkownika
MirekCz

Post autor: MirekCz » pt sierpnia 05, 2005 11:35

Peter:tak, mam do Ciebie numer.
Prawdopodobnie pon-wt bede cos wiedzial, to sie odezwe. Moze nawet bedzie mozna sie spyknac w Poznaniu i pojechac razem autem - bedzie to Tobie po drodze.
Narazie mamy troche zamieszania i nie wiadomo co/gdzie/jak... ale mysle, ze na poczatku tygodnia sie troche wyklaruje :)
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

Awatar użytkownika
PeterCave
Redaktor wrotkarstwo.pl
Kontakt:

Post autor: PeterCave » sob sierpnia 06, 2005 1:11

W takim razie czekam na informacje.
Do zobaczenia w piątek.

maagdabb
Kontakt:

:)))

Post autor: maagdabb » sob sierpnia 06, 2005 3:38

To bardzo fajnie, że będzie nas więcej :)
Słyszałam Mirek o Waszym stylu i prędkości jazdy i mimo Twoich dobrych chęci szczerze wątpię, żebym nadawała się do Waszej kolumny :)))
Jeżdżę na rolkach już dość długo [10 lat] i jeżdżę nieźle, ale nie AŻ TAK nieźle :) Skontaktowałam się z ludźmi z Gdyni i z nimi trenuję - jest nas teraz grupa około 20 osób, które startują. Prawdopodobnie podzielimy się na 2 grupy - szybszą i tą trochę [hihihi] wolniejszą. Panowie są dla mnie za szybcy :) Zresztą większość dziewczyn jedzie raczej z chęcią ukończenia w ogóle maratonu w sensownym czasie [w tym ja], a nie żeby zajmować miejsca. Realnie staram się oceniać moje możliwości i doświadczenie na tak długich trasach...
Co do wspólnego treningu i piwka - ja podtrzymuję to co pisałam wczesniej, czyli bardzo chętnie. Miejmy nadzieję, że nie będzie padało, bo póki co pogoda nas nie rozpieszcza...
Co do pokazywania miasta - jeśli FAKTYCZNIE będziecie chcieli łazić po mieście to jasne, że pokażę :)
A jesli chodzi o kwatery w okolicy stoczni - nie orientuję się, ale postaram się zrobić zwiad. Nie wydaje mi się jednak, żeby ceny były tam sensowne, bo to centrum gdańska, więc ceny są ustawione pod niemców. A nie chcecie skorzystać z noclegu proponowanego przez organizatorów? 30zeta to chyba nie dużo, choć nie znam standardu ...

Mirek ma mój tel, także dajcie w razie czego znać wcześniej to się umówimy :)
Pozdrówka!
Magda

Peterli

Re: :)))

Post autor: Peterli » ndz sierpnia 07, 2005 1:13

maagdabb pisze:Skontaktowałam się z ludźmi z Gdyni i z nimi trenuję - jest nas teraz grupa około 20 osób, które startują. Magda

czesc Magda,

ja bardzo zaluje ze nie bede mögl wystartowac w Gdansku ale co mnie bardzo ciekawi to czy znajac pare osöb z Gdyni wiesz moze gdzie mozna dobrze troche speedskating potrenowac, nie chodzi mi o tor ale o jakas dluzsza dobra droge czy cos podobnego? Bede wlasnie w Gdyni niedlugo troche siedzial i chialem zkims tam sobie tak pojezdzic

ciao
Piterek
p.sik@gmx.de

magda 3city

Post autor: magda 3city » ndz sierpnia 07, 2005 1:38

Hej :)
Ja Gdyni dobrze nie znam, ale wydaje mi się, że nie będzie kłopotu, żeby podczepić Cię do naszej ekipy. Ta gdrupa jeździ od dawna po Gdyni i znają każdy zakamarek. Jeżdzimy prawie codziennie [w zależności od pogody], późnym wieczorem - wtedy jest mniej aut na ulicach, więc można przyspieszyć. Jest kilka fajnych tras, np jeździmy na samą górę płyty redłowskiej - to naprawdę spore wzniesienie, z którego można szybko zjechac - dziewczyny nie szarżują, najczęściej zjeżdżamy pierwsze, zamykamy skrzyżowanie i wtedy panowie zjeżdżają z prędkością na maxa :) Myślę, że to może Cię usatysfakcjonować :))) Nie ma tras [poza mniej ruchliwymi ulicami], gdzie możnaby szybko jeździć - od dawna myślę nad stworzeniem w Trójmieście lobby rolkowego [hihihi :)], bo w końcu coś trzebaby zrobić w tym kierunku :)))
Prześlij mi swoje dane na @ [maagdabb@interia.pl], odeślę Ci nr tel - jak będziesz w 3city dasz znać i wtedy się umówimy.
Ja zawsze wychodziłam z założenia, że im większa ekipa, tym lepiej :)
Pozdrawiam!
M.

Awatar użytkownika
bieliks
Kontakt:

Post autor: bieliks » ndz sierpnia 07, 2005 11:16

A czy może mi ktoś powiedzieć, czy mogę wziąć udział w maratonie bez kasku??

Awatar użytkownika
MirekCz

Post autor: MirekCz » pn sierpnia 08, 2005 12:05

teoretycznie to moglbys bez

Praktycznie nie polecam... podczas 2h jazdy przy duzym zmeczeniu o upadek czasem nie trudno... wiec kask obowiazkowo.
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

Awatar użytkownika
bieliks
Kontakt:

Post autor: bieliks » pn sierpnia 08, 2005 1:02

Ja chcę ten maraton przejechać rekreacyjnie i chodzi mi o to, czy przepisy tego nie zabraniają (aby jechać bez kasku). Zresztą teraz w pośpiechu nie będę doposażał :lol: . Jak nie ten maraton to będzie następny.

Awatar użytkownika
MirekCz

Post autor: MirekCz » pn sierpnia 08, 2005 1:46

przepisami zaden polski organizator nie wymaga. A napewno nie wyrzucaja takich ludkow (wystarczy popatrzec na fotki z maratonow)
Pozdrawiam,
Mirek Czerwiński

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gdańsk Maraton Solidarności - historia pięciu edycji od 2004 r. do 2008 r.”