Alan - czy mogę wstawić Twoje wypociny?
PiotrB - czy pomożesz mi w sprawie smarowania oraz wykorzystania Twoich wypocin?
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Coś w takim stylu jak zrobiłem z kółkami i łożyskami na stronie głównej. Bedą zdjęcia, tekst, striptease łożysk i podobne.Piotr B pisze:Oczywiście,
sprawami smarownia mogę sie zająć. Napisz w jakiej widzisz to formie ja się dostosuję: tekst, prezentacja inne?
Kazdy tekst z forum też jest oczywiście do wykorzystania!
Dziecino? Dziekuję za komplement.Rolfan pisze:Marta!Powiedz mi Dziecino, po co polerujesz te próbki i do czego je używasz?Czyzbys produkowała stalowa biżuterie?A może uczestniczysz w programie NSA i badasz nowe powłoki do promów kosmicznych? Bo jak wiadomo te stosowane obecnie to lipa.
34CrMo4 to dawna stal 30H tylko, że z dodatkiem boru. Zahartować to nie problem. Sęk w tym, że mam dużo stali do zbadania (10 wytopów po 25kg), chęci mało, a czas ucieka nieubłaganie (mam zdążyć do września 2007). Nie zajmuję się kompozytami, a stal na łożyska badałam przy pisaniu pracy magisterskiej. Z tego co jeszcze pamiętam to ŁH15. A co do tematu to jak mi się łożyska zabrudzą to będę płukać. Mam jeszcze pytanie czy przed płukaniem w wanience łożyska są wcześniej wstępnie oczyszczane. I czy koniecznie trzeba je czyścić w nafcie? Myślę o czyszczeniu w alkoholu...Rolfan pisze:A jakie ma zastosowanie ten stop 34CrMo4(oczywiście zahartowany)?Rozumiem,że nie tak łatwo go zahartować skoro sie nad tym katujesz.No ale zboczylismy z tematu i nas mogą zbanować. Aby do tego nie dopuścic sugeruję abys zbadała możliwośc zastosowania przedmiotowego kompozytu do produkcji super szybkich łożysk do rolek.
W przedmiocie mojej profesji zajmuję się wytwarzaniem smigieł do siłowni wiatrowych czyli wiatraków i ciągle eksperymentuję na polu technologi laminatów.
Ani kompresorka, ani pompki do roweru, ani nawet roweru... Czym zatem przedmuchaćPiotr B pisze:Chyba lepiej wstepnie przedmuchać je sprężonym powietrzem.........
może być np z pompki rowerowej jesli nie masz kompresorka.