i po małej modyfikacji

więc jak dla mnie jest ok.
teraz szukam nowej szyny z rozstawem 165/195mm w rossądnej cenie bo tą K2 ze zdjęcia już sptzedałem
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Niskie buty kończą się tuż za kostką, tak, żeby dobrze trzymały stopę, ale nie za wysoko, żeby nie ograniczały za bardzo ruchów. W śród niskich butów można jeszcze zauważyć znacznie niższe, kończące się gdzieś na wysokości kostki, ale to już raczej sprzęt robiony indywidualnie dla konkretnych zawodników. Jakie buty i w jakim sklepie sportowym były do kostki?malczan85 pisze:Nio dobrze niech to będzie niski but. Ale jak przymierzałem buty w sklepie sportowym to były do kostki, a na zdjęciu nie widać kostki Pana "kczabu". Wygląda na to, że jest powyżej kostki. Druga informacja to jest lewa noga a nie prawa...Z stąd myśl, że to są buty wysokie. Przepraszam, może i się mylę... człowiek uczy się na błędach całe życie... Prawda?
![]()
![]()
![]()
Aha już rozumiem. Marka to Rollerblade 4 kółkowe 90 mm. Te rolki znajdują się w sklepie w Warszawie na ul. Jana Pawła II.PeterCave pisze:Niskie buty kończą się tuż za kostką, tak, żeby dobrze trzymały stopę, ale nie za wysoko, żeby nie ograniczały za bardzo ruchów. W śród niskich butów można jeszcze zauważyć znacznie niższe, kończące się gdzieś na wysokości kostki, ale to już raczej sprzęt robiony indywidualnie dla konkretnych zawodników. Jakie buty i w jakim sklepie sportowym były do kostki?malczan85 pisze:Nio dobrze niech to będzie niski but. Ale jak przymierzałem buty w sklepie sportowym to były do kostki, a na zdjęciu nie widać kostki Pana "kczabu". Wygląda na to, że jest powyżej kostki. Druga informacja to jest lewa noga a nie prawa...Z stąd myśl, że to są buty wysokie. Przepraszam, może i się mylę... człowiek uczy się na błędach całe życie... Prawda?
![]()
![]()
![]()
No jak sama cena kosztowała 800 zł, to bynajmniej nie była niskamalczan85 pisze: Te rolki przymierzałem w połowie listopada ubiegłego roku. A cena pewnie była niska, kosztowała 800 zł (z kawałkami).
5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.WFH pisze:5x100mm??? Raczej nie widzialem, zeby ktoś na tym jeździł...malczan85 pisze:Nie chcialbym miec 4x100mm , a chcę mieć 5x100mm (lub 5x110mm) jezeli jest taka opcja..?
Na temat Salomona którzy piszą WFH i Zico ... dobrze, że piszecie o tym bo w zasadzie nie wiedzialem o tym... a jakiej firmy proponujecie do zakupu rolek prócz Bonda... może macie na myśli K2... czy jeszcze inne...?
Pozdrawiam
A jeśli chodzi o firmy to ja wcale nie odradzam Salomonów. A co do Bontów to ciężko je dostac w Polsce, bo to australijska firma. A na rynku można dostać sprzęt wysokiej klasy kilku firm( np. Salomon, Rollerblade, K2, Powerslide...)
Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.PeterCave pisze:No jak sama cena kosztowała 800 zł, to bynajmniej nie była niskamalczan85 pisze: Te rolki przymierzałem w połowie listopada ubiegłego roku. A cena pewnie była niska, kosztowała 800 zł (z kawałkami).![]()
A tak serio, to 800 zł za 4x90 to nie jest jakaś rewelacja. Nadal bardzo mnie zastanawia ten but do kostki... Chyba, że to był twardy niski but, długa szyna, tylko kółka mniejsze wstawione?
Bont'a sprzęt jest dosyć drogi. Rolki tej firmy poniżej 2000 chyba ciężko znaleźć. A co do tych Rollerblade, to jeśli szyna była 4x100, to cena faktycznie jest bardzo dobra.malczan85 pisze: Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.
Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bontpnw22 pisze: 5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.
Widzialem wasza grupe na zdjeciach z tymi butami tez sa super,tylko ze moje nowe sa o 600g (komplet)lzejsze od poprzednich no i szyna z magnezium na razie go troche testowalem na hali i jestem bardzo zadowolony.(jak juz mowiles Bont to Bont)WFH pisze:Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bontpnw22 pisze: 5x100mm na pewno jeszcze nie ma,apropo do Fa.Bont przed tyg.dostalem moje Bont (Vaypor)najnowszy model te z tymi 3 garbami na ktore czekalem 3 miesiace ale cacko oczywiscie na odlew chyba najlepszy but z Fa.Bont jaki dotychczas mialem a to ju 10 para oplacalo sie zainwestowac.( a nie Bond jak niektórzy piszą)
4x100? Może się pomyliłeś... poprawię 4x90 mm. Ja też myślę, że cena nie jest taka zła...PeterCave pisze:Bont'a sprzęt jest dosyć drogi. Rolki tej firmy poniżej 2000 chyba ciężko znaleźć. A co do tych Rollerblade, to jeśli szyna była 4x100, to cena faktycznie jest bardzo dobra.malczan85 pisze: Nie jest jakaś rewelacja? A to dlaczego? Myślę, że sa i jeszcze droższe rolki nawet kosztują 2000 zł. Ale wiem, że takie sumy kosztują w firmach np. BOND. Tak to był niski but i twardy. Możliwe że była długa szyna i stawiane są mniejsze kółka. Przyglądałem się i kółka maja 90 mm.
OjćWFH pisze:Nasza grupa też jeździ na Bont Vaypor, ale nie byliśmy do końca przekonani co do 3 punktowego mocowania i mamy zwykłe. U nas też raczej wszyscy z butów zadowoleni. Jednak Bont to Bont ( a nie Bond jak niektórzy piszą)