"Mad Blades" Urban Skating - Poznań: organizacja, treningi

Urban skating (freeride) - podstawy, informacje, filmy, zdjęcia / The basis of inline urban skating, information, photos, videos

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Jazmog
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister 80 LE
Jeżdżę od: 02 maja 2006

Re: "Mad Blades" Urban Skating - Poznań: organizacja, treningi

Post autor: Jazmog » pt kwietnia 22, 2011 11:00

Cześć wszystkim

Dziękuje za jazdę :).

Dwa słowa komentarza co do trasy, czasu jazdy, etc. Mad Blades ma formule OPEN - przynajmniej ja ją tak zrozumiałem. Mylę się?. Na spotkania zapraszamy wszystkich, którzy maja ochotę pojeździć po mieście. Jedni skaczą, inni jeżdżą po jezdni, kolejni uwielbiają świrowanie na parkingach podziemnych a jeszcze inni błyskają światełkami i się odpychają. I świetnie rozumiem, że dla niektórych jest za mało lub za dużo: jeżdżenia po ulicy, błyskania, skakania, parkingów i odpychania się.
Rozumiem też, że niektórym nie pasuje 21.00 bo kończą prace o 20.30, rozumiem tych co idą do domu razem z Kopciuszkiem, bo rano musza iść do pracy, albo maja ostatni pociąg, i rozumiem tych co chcieliby zostać dłużej bo mogą. Dla mnie wygospodarowanie tych 2-3 i dopasowanie go do mojego grafiku to sukces i staram się wykorzystać je jak najlepiej, czyli się świetnie z Wami bawić!!! Myślę, że na te kilka "chwil' możemy pohamować swoje żądze oraz uprzedzenia i po prostu porobić coś razem nawet, jeżeli dla niektórych to tylko siedzenie i gadanie.
Do zobaczenia :)

Jazmog

alice
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister'ki 231
Jeżdżę od: 02 cze 2010

Post autor: alice » pt kwietnia 22, 2011 11:07

Zgadzam się w całej rozciągłości!
Odpycham się :D

Awatar użytkownika
hejt
Czterokółkowiec bez hamulców
Moje rolki: Fila NRK

Post autor: hejt » pt kwietnia 22, 2011 11:19

Nie no ja też doskonale rozumiem że ktoś może, ktoś nie może, a ktoś jest zmuszony do takiej a nie innej godziny powrotu. Po prostu chciałem wyrazić fakt, że mi osobiście było mało i fajnie by było spotykać się na dłużej (w celu jazdy, gadania, grania w bierki czy w berka na łęgach ;) ) a jak się nie da, to częściej. Po prostu wszystko co dobre, (za) szybko się kończy :)

Awatar użytkownika
Googel6
Pięciokółkowiec 84mm
Moje rolki: Twister 2010
Jeżdżę od: 01 sty 2009

Post autor: Googel6 » pt kwietnia 22, 2011 11:40

Jazmog ładnie to ująłeś, tylko pamiętajmy, że esencją są ROLKI! :D a gadaniem Casca się nie przejmować, przecie to taka maruda Karate :D, i za to go lubimy, i za medżika! Pozdrawiam i wesołych świąt :)

Awatar użytkownika
Casc
Prześcigant 4x100mm
Moje rolki: Fusion X5
Jeżdżę od: 15 maja 1996

Post autor: Casc » pt kwietnia 22, 2011 11:59

Właśnie, również dziękuję za prezenty naszym freeridowym "zajączkom" :-)

bujak: Jeśli masz takie szczęście jak ja, to większość fotografii i filmików z Twoim udziałem będzie przedstawiała te upadki, z których myślę że nawet jachu i Googel byliby dumni (i to razem!). To nienajlepiej by wyglądało jako dokumentacja rozwoju.

Jazmog: Dopóki jest nas mało, to nie ma żadnego powodu żeby "Mad Blades" nie miało formuły OPEN, jak to ująłeś. Może kiedyś będzie inaczej, bo w końcu chodzi o aktywność i rozwój, a nie po to żeby być forumowym botem (większość wie o co chodzi), który bardzo chce "być" w grupie, chociaż nigdy go nie ma - fizycznie. Ale do etapu jakiejkolwiek formalizacji jeszcze długa droga, może do końca tego roku się dowiemy ilu ludzi regularnie jeździ. Aktywność z jednej strony, z drugiej rozwój: spójrzcie na Bujaka - jeździ rok, ale na tyle często że umie już bardzo dużo. Albo na Sobola, który też jeździ dosyć krótko, ale postępy mniejsze lub większe widać w zasadzie cały czas (gdyby jeszcze tylko się trochę dopancerzył, zanim się skrzywdzi).

Natomiast co do siedzenia i gadania - ogólnie to rozumiem, że skoro się spotykamy w takim towarzystwie, to przecież nie będziemy cały czas milczeć i wymieniać pełnych znaczenia spojrzeń. Ale z drugiej strony - zachowajmy jakieś sensowne proporcje. We wtorek byłem na rolkach 1,5h i byłem o wiele bardziej zmęczony niż po wczoraj (3,5h) na tyle że w środę planowałem odpuścić (przynajmniej do momentu kiedy zadzwonił bujak). We wtorek byłem sam, wczoraj było nas dużo i mimo że starałem się większość czasu spędzać na jeżdżeniu, to i tak dzisiaj nie czuję żadnych efektów.

Mało tego - wiadomo, że niektórzy dysponują ściśle określonym czasem, np. 2-3h jak napisał Jazmog. Tylko że po mojemu to jest raczej argument, żeby ten czas wykorzystać jak najlepiej! Pogadać możemy sobie przecież na czacie (i tak robimy). Im mniej mamy czasu, tym bardziej go szkoda na coś, co można robić przy innej okazji. Wychodzimy w końcu głównie po to, żeby jeździć na rolkach. Z góry przepraszam że ciężko jest mi pohamować "żądzę" jeżdżenia i "uprzedzenie" do niejeżdżenia :-)

Zwłaszcza, że byli wczoraj "eksperci" od skoków, obrotów, schodów itd. więc taką okazję chyba warto wykorzystać (nawet jeśli któryś z nich od czasu do czasu położy się na schodach) do nauki. Wiem z doświadczenia, że samodzielnie człowiek uczy się tego wszystkiego o wiele wolniej (choćby dlatego że towarzystwo dodaje trochę odwagi i pewności).

Dlatego dobrze byłoby następnym razem chociaż poprawić trasę tzn. najpierw standardowo, potem na Łęgi, potem na Maltę, potem na Cytadelę i kończymy pętlę w okolicach Opery (jak to zazwyczaj ma miejsce). Wcale nie jest ot jakaś niewyobrażalnie długa trasa, w sam raz na 2-3 godziny a przy okazji odwiedzimy wiele miejsc dopasowanych do wszystkich poziomów umiejętności.

Było dobrze, ale może być dużo lepiej.
Mad Blades

Bauer FX1 (1996-1998)
Bauer FX3 (1999-2008)
Fusion X5 (2009 - ?)
Tak kiedyś wyglądały moje rolki:
Obrazek

waluś
Ścigant 4x110mm
Moje rolki: SR Tempest, Twister 243
Jeżdżę od: 02 sty 2001

Post autor: waluś » pt kwietnia 22, 2011 2:07

Mnie się wczoraj bardzo podobało. I usłyszałem jednym uchem trzy razy bardzo pozytywne uwagi obcych ludzi jak tak jeździliśmy grupą. Zajączek od Zico i Jazmoga był bardzo miłym gestem. Dzięki chłopaki. Nawiązując do poprzednich dyskusji nie da się ukryć że oprócz rolek także spotykamy się na ploty. Tylko nikt się do tego nie przyzna. He he. To jest właśnie fajne, że spotykają się ludzie z najprzeróżniejszy środowisk i wieku. Młodym wieku. Czekamy na Mariana który zawyży średnią. :wink: Niektórzy wiedzą o kogo chodzi. Chociaż kondycyjnie to by powycinał większość. :lol:

mihoo
Moje rolki: Twister III
Jeżdżę od: 02 maja 2010

Post autor: mihoo » pt kwietnia 22, 2011 7:39

Czołem młodzieży!
Wczoraj jeździłem z wami po raz pierwszy. Było super. Pora więc przywitać się na forum co niniejszym czynię.
Dzięki za wspólną jazdę i do zobaczenia wkrótce...

Awatar użytkownika
Ath
Czterokółkowiec
Moje rolki: Fusion 84
Jeżdżę od: 01 kwie 2011

Post autor: Ath » sob kwietnia 23, 2011 6:52

Byłby ktoś w mokry poniedziałek po 12?

crazypete1986
Czterokółkowiec
Moje rolki: Powerslidehardcore 2010m,Venom
Jeżdżę od: 01 sty 2006

Post autor: crazypete1986 » ndz kwietnia 24, 2011 12:26

Zapraszam dzisiaj na jazdę na mieście około godziny 20 kto chętny proszę pisać:) 504053737 moja komórka jak coś;):)
Crazypete:D

crazypete1986
Czterokółkowiec

Post autor: crazypete1986 » pn kwietnia 25, 2011 11:44

Dzisiaj jakie Plany :):) jeździmy :):)

Awatar użytkownika
Googel6
Pięciokółkowiec 84mm
Moje rolki: Twister 2010
Jeżdżę od: 01 sty 2009

Post autor: Googel6 » pn kwietnia 25, 2011 11:48

Bladecross Poznań podczas majówki MySkating!
Mamy zaszczyt zaprosić was na pierwsze w Poznaniu nieoficjalne zawody (choć może bardziej pokazy o formule open) w BladeCrossie.

Będą to zawody na specjalnie zbudowanym torze, z licznymi przeszkodami, nieobliczalnymi uczestnikami, świetną zabawą oraz zaciętą rywalizacją! Stawka jest wyższa niż papierek i cukierek! Łożyskowe trofea czekają tylko na najlepszych riderów polskiego półświatka.

Pierwsza taka możliwość sprawdzenia swoich freerideowych umiejętności wśród zawodników z różnych miast. Poznaj swoje możliwości oraz umiejętności innych. Spotkaj żywych ludzi, a nie internetowych chwalipiętów. Czekamy na Ciebie!!

Już 3 maja podczas majówki My Skating. Ruszamy o 13. Malinka na torcie największej wrotkarskiej imprezy rekreacyjnej, która zacznie się już o godzinie 10:00.

Zaprasza poznański team Mad Blades (UPS) oraz SSW Malta. Więcej szczegółów dotyczących rozkałdu imprezy niebawem!

Formalności:
Przejazdy tylko i wyłącznie w kaskach i ochraniaczach (przydały by się chociaż kolana). Niestety potrzebujemy cyrografy, że jedziecie na własne ryzyko i jesteście pełnoletni. Niepełnoletni za zgodą rodziców itd.

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn kwietnia 25, 2011 8:22

Jeździmy w piątek? Na 21:00? Wcześniej? :) Piszę się.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

8Azi8
Moje rolki: Twistery;P
Jeżdżę od: 02 sty 2000

Post autor: 8Azi8 » pn kwietnia 25, 2011 8:41

Hmmm...może 20 lub 20.30 ? :) :D

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn kwietnia 25, 2011 8:47

8Azi8 pisze:Hmmm...może 20 lub 20.30 ? :) :D
Też da radę, a co.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

crazypete1986
Czterokółkowiec

Post autor: crazypete1986 » pn kwietnia 25, 2011 10:03

Ja mogę od godziny 20 lub wcześniej później nie ma problemu:):) Piątek Night ;P

Jak coś mogę jeździć przed piątkiem jeszcze pozdro ;):)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Urban skating (freeride) informations, media / jazda po mieście informacje, media”