Mistrzostwa Świata - Korea.

Mistrzostwa Świata oraz Puchar Świata WIC - historia, dyskusje, wyniki, zdjęcia.

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
matej
Pięciokółkowiec 84mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010
Kontakt:

Post autor: matej » czw sierpnia 31, 2006 8:39

Daniel Gwadera brał udział w pewnym spotkaniu, na którym nie powinno go być(nieodpowiednia pora, miejsce i czas) i na wniosek klubu został usunięty z kadry. Należy jeszcze dodać, że klub usiłował wysłać do Korei inną osobę od siebie, ale związek zrezygnował z wysyłania drugiej osoby.

Po incydencie z Danielem z wyjazdu zrezygnował też opiekun, ktory był wcześniej przewidziany na MŚ.
Inline Speedskating - A way of life

Pozdrawiam - kandydat do zbanowania...

Awatar użytkownika
Piotr B
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Piotr B » czw sierpnia 31, 2006 9:27

matej pisze:Daniel Gwadera brał udział w pewnym spotkaniu, na którym nie powinno go być(nieodpowiednia pora, miejsce i czas) i na wniosek klubu został usunięty z kadry. Należy jeszcze dodać, że klub usiłował wysłać do Korei inną osobę od siebie, ale związek zrezygnował z wysyłania drugiej osoby.

Po incydencie z Danielem z wyjazdu zrezygnował też opiekun, ktory był wcześniej przewidziany na MŚ.
Daniel - warto bylo?????

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Moje rolki: Cavalli
Jeżdżę od: 01 cze 1995
Kontakt:

Post autor: WFH » czw sierpnia 31, 2006 11:01

Piotr B pisze:
matej pisze:Daniel Gwadera brał udział w pewnym spotkaniu, na którym nie powinno go być(nieodpowiednia pora, miejsce i czas) i na wniosek klubu został usunięty z kadry. Należy jeszcze dodać, że klub usiłował wysłać do Korei inną osobę od siebie, ale związek zrezygnował z wysyłania drugiej osoby.

Daniel - warto bylo?????
Moim zdaniem kara niewspółmierna do winy...Szkoda pisać o szczegółach, ale klub i "trenerzy" zachowali się bardzo nieelegancko, chodziło bardziej o wstawienie innej osoby w jego miejsce i tylko szukano pretekstu. Niestety dla nich nie udało im się to...
PeterCave pisze: WFH napisał:

Kto to???

WFH napisał:
Do zobaczenia w Korei

Też mi zagadka, strasznie trudna
A może ja tam jadę w innym terminie i w innym celu??? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » pt września 01, 2006 12:16

koszty pobytu dwóch zawodników pokrywa światowa federacja
Na jakiej zasadzie? Jeśli wolno spytać...
Kto mi dał skrzydła niech mi z łap odmota sidła...

matej
Pięciokółkowiec 84mm
Kontakt:

Post autor: matej » pt września 01, 2006 2:06

powerhouski pisze:
Światowa albo europejska - dokładnych szczegółów nie znam. Polska jest zaliczona do krajów w których wrotkarstwo dopiero się rozwija i w ramach pomocy są organizowane np. kursy trenerskie(o których w Polsce nie dowiaduje się nikt na czas), Polska może też liczyc na pokrycie kosztów pobytu dwóch zawodników w Korei. Nie znam dokładnie sytuacji, dlatego nie mogę zbyt wiele o tym napisać.

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » pt września 01, 2006 8:52

powerhouski pisze:
Ta sytuacja ma już miejsce chyba trzeci raz. Światowa fedeeracja pokrywa koszty pobytu 2 zawodników. Federacji zależy na jak największej liczbie startujących reprezentacji, a także na promowaniu tego sportu w coraz większej ilości państw. Nam pozostaje się tylko z tego cieszyć.

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » sob września 02, 2006 2:41

Z tego co się dowiedziałem na miejscu to w ramach szerzenia wrotkarstwa szybkiego organizatorzy imprezy pokrywają koszty pobytu i połowę kosztów podróży dla 2 zawodników - nie pokrywane są koszty pobytu działaczy.

Wyjazd 4-go przylot prawie 5-go, 8godzin różnicy, 1 dzień na każdą strefę czasową = 4 dni. Nie mówiąc o przystosowaniu się do pogody...

Akurat na ceremonię zakończenia... hmm

Jeżeli organizator pokrywa koszty - czemu nie przylecieć na całą imprezę?

Awatar użytkownika
małysz
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: małysz » sob września 02, 2006 5:12

Po wynikach na torze nie widzę naszych reprezentantów :?: :?:
"Bruk to nasz wróg"
Pozdrawiam
Damian

LTM
Ścigant 4x110mm

Post autor: LTM » sob września 02, 2006 5:17

małysz pisze:Po wynikach na torze nie widzę naszych reprezentantów :?: :?:
Startują tylko na ulicy. :evil:

Awatar użytkownika
małysz
Pięciokółkowiec 80mm
Kontakt:

Post autor: małysz » sob września 02, 2006 5:20

Szkoda...
"Bruk to nasz wróg"
Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » ndz września 03, 2006 7:25

powerhouski pisze:Z tego co się dowiedziałem na miejscu to w ramach szerzenia wrotkarstwa szybkiego organizatorzy imprezy pokrywają koszty pobytu i połowę kosztów podróży dla 2 zawodników - nie pokrywane są koszty pobytu działaczy.

Wyjazd 4-go przylot prawie 5-go, 8godzin różnicy, 1 dzień na każdą strefę czasową = 4 dni. Nie mówiąc o przystosowaniu się do pogody...

Akurat na ceremonię zakończenia... hmm

Jeżeli organizator pokrywa koszty - czemu nie przylecieć na całą imprezę?
Lepiej narzekać i nie lecieć wogóle...
Nie wiem dlaczego tylko na ulice, nie zależy to od zawodników.

Awatar użytkownika
Marek
Prześcignął Chuck`a...

Post autor: Marek » pn września 04, 2006 12:30

Awatar użytkownika
powerhouski
Prześcigant 4x100mm

Post autor: powerhouski » wt września 05, 2006 2:37

Nie chodzi o narzekanie - tylko o zdrowy "chłopski" rozum.

Nie wydaje mi się żeby przystosowanie się do zmiany czasu i konieczność przetrzymania tzw jet-lag była dla kogokolwiek nowością.

Z Polski do Korei jest 7 stref czasowych co nam daje w przybliżeniu 4,5 dnia na przestawienie się. W tym czasie nie można oczekiwać od zawodnika wystepów na jakimkolwiek zbliżonym do normalnego poziomie. Mało tego fizyczne obciążenie w tym czasie powinny być raczej ograniczone jakoże potęguje one niekorzystne objawy jet-lag.

Mało tego, Korea jest bardzo parna i do zmiany czasu dochodzi przystosowanie się do klimatu. Pierwsze 48 godzin nie ma specjalnie znaczenia ale po tym wystepuje okres tzw "heat acclimation" gdzie znaczne wysiłki fizyczne są niewskazane jakoże odnowa jest uposledzona i bardzo łatwo wpaść w stan podobny do przetrenowania.

Prosta kalkulacja wskazuje, że Polacy będą musieli startować w czasie kiedy powinni się aklimatyzować ...

Być może nie będę popularny ale moim zdaniem albo robić coś porządnie albo wcale. Być może nasi zawodnicy są tak dobrzy że to co przeszkadza innym nie będzie miało na nich wpływu - ja życzę im jak najlepiej - ale wydaje mi się że postawienie młodego, obiecującego zawodnika w sytuacji, gdzie zmierzy się on z elitą światową, bez zagwarantowaniu mu optymalnych warunków startowych, nie będzie dla niego żadnym pozytywnym doświadczeniem.

A jesli chodzi o naukę; to tak jak w tym przykladzie; jak dzieciak pada na nos ze zmęczenia to go rodzic do szkoly nie pośle tylko go zostawi w domu na dzień albo dwa.

Gruzini potrafili przyjechać od początku imprezy i chociaż nie brylują to są w pelni gotowi na pobieranie nauk :D

Awatar użytkownika
WFH
Prześcignął Chuck`a...
Kontakt:

Post autor: WFH » wt września 05, 2006 2:18

Jakby nikt nie pojechal to by bylo zle...Jak ktos jedzie to tez jest zle...
Nie do konca sie zgadzam i uwazam, ze sam start w MS bedzie pozytywnym doswiadczeniem.
Jesli chodzi o uwagi o aklimatyzacji to jest to oczywista prawda, ale nie powinny byc one kierowane do Nas, tylko do PZSW. Ja dostalem propozycje wyjazdu na zawody w roli opiekuna/zawodnika, jesli bym sie tego nie podjal, to zapewne nikt by na te zawody nie pojechal. Ja osobiscie uwazam, ze byloby to gorsze rozwiazanie.
A poza tym mysle, ze wyjasnimy sobie to wszystko juz jutro, bo my juz jestesmy...

matej
Pięciokółkowiec 84mm
Kontakt:

Post autor: matej » wt września 05, 2006 8:35

Nie pozostaje mi nic innego jak podać Ci adres emaila do związku, możesz napisać i dowiedzieć się jak to jest. Nie rozumiem dlaczego masz pretensje do nas, a nie do PZSW.
biuro@pzsw.waw.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mistrzostwa Świata oraz Puchar Świata WIC - historia, dyskusje, wyniki, zdjęcia.”