jakie łożyska jakie rolki jakie kółka??????

Zanim kupisz - zapytaj, przeczytaj o sprzęcie do jazdy na wrotkach (rolkach / rolki)
Dział tylko o jeździe fitness i szybkiej.
Place to talk about skates, wheels, bearings. Only for fitness and speed inline skating

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

k_e_i

Post autor: k_e_i » ndz marca 18, 2007 9:18

:) Ok dzieki za odpwoeidz, czy mam elastyczny styl jazdy to nie wiem ale skoro tak mowisz :) ogolnie bardzo przyjemnie mi sie na nich jezdzi, i uwazam ze byl to dobry zakup za 300zl :) nawet przedwczoraj do pracy dojechalem na nich :) dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » ndz marca 18, 2007 11:21

k_e_i pisze:Witam
Mam jeszcze jedno pytanie :) kupilem rolki K2 exo 2.1, i po dwoch dniach jazdy jeden but zaczal piszczec, piszczy ten plaskik przy bucie czy tak moze sie dziac czy jest to jakis blad? czy oddac to na gwarancje czy moze sie to wyrobi? na poczatku pylu all ok jezdzily cichutko ale teraz strasznie halasuje :/
Powiem tyle - taki juz urok tych rolek :) Mam ten sam model od roku i... one nie przestaja skrzypiec :) no... moze troszke jest ciszej (albo ja sie przyzwyczailem :)

mci_cm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: mci_cm » pt marca 23, 2007 5:41

Witam :)
to może i mnie ktoś pomoże...tak się rozbrykałam zimą na łyzwach, ze nie pozostaje nic innego jak kontynuować wiosną rolki...i to nie ma być raz na miesiąć ale przynajmniej ze 2 razy w tyg. więc zalezy mi żeby rolki trochę posłuzyły...wprawdzie wyczynowcem nie jestem i nie przewiduje jazdy na rurach itp...ale nie chcę też kupić jakiegoś kiczu...problem polega na tym , że potrzebuję rolek w miarę szybkich (ale nie za szybkich, żebym mogła nad nimi zapanować) zwrotnych i dla masy ciała 50 kg :) ...jak dla mnie rozmiary kółek łożyska itp to czarna magia więc może ktoś mi pomoże? :) :) :) pozdrawiam i czekam na odp :)

Awatar użytkownika
koziar2
Redaktor wrotkarstwo.pl
Moje rolki: Rollerblade Twister III
Jeżdżę od: 01 maja 2006
Kontakt:

Post autor: koziar2 » pt marca 23, 2007 5:50

Rollerblade, K2, Salomon ... z tego cos powinnas wybrac dla siebie (jest bardzo duzo badziewia na rynku ale lepiej kupic cos firmowego), fitness/jazda rekreacyjna. Kolka ok 80mm (78-82 sa przewaznie w tego typu rolkach montowane) twardosc 80-84A. Lozyska ABEC5 lub ABEC7.

No i najwazniejsze to to, zeby byly wygodne :)

mci_cm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Post autor: mci_cm » pt marca 23, 2007 8:23

dzięki wielkie...teraz czas wybrac sie do sklepu... :) a raczej jutro bo dzis już nie ta pora :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt - jazda fitness i szybka / Equipment - fitness and speed”