... i maraton, zamiast połówkiMonik pisze:Skoro będzie padać, wybieram buty biegowe zamiast rolekpiotro pisze:Po co Wy tam jedziecie?
Przecież będzie padać...
Poznań 10 Maraton 11.10.2009 - jest trasa!
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
-
Monik
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: Poznań 10 Maraton 11.10.2009 - jest trasa!
Witam,
możecie mi wyjaśnić ideę przyznawania nagród w takim maratonie? Ja co prawda na żadną nie liczę, ale zastanawia mnie taka rozbieżność między nagrodami dla kobiet a mężczyzn:
# w kategorii generalnej mężczyzn na łyżworolkach:
1 miejsce: 1 300 zł
2 miejsce: 1 100 zł
3 miejsce: 900 zł
4 miejsce: 700 zł
5 miejsce: 500 zł
6 miejsce: 300 zł
# w kategorii generalnej kobiet na łyżworolkach:
1 miejsce: 1 100 zł
2 miejsce: 900 zł
3 miejsce: 700 zł
4 miejsce: 500 zł
5 miejsce: 300 zł
6 miejsce: 200 zł
(nie wspominam nawet o różnicach w nagrodach dla biegaczy). Jasne, zawsze da się jakoś wyjaśnić skąd takie rozbieżności, bo sponsorzy, bo mężczyzn jedzie/biegnie więcej, ale nie powiem, by w imprezie organizowanej przez miasto było to na miejscu.. Nie orientuję się, bo w takiej imprezie biorę udział po raz pierwszy.
możecie mi wyjaśnić ideę przyznawania nagród w takim maratonie? Ja co prawda na żadną nie liczę, ale zastanawia mnie taka rozbieżność między nagrodami dla kobiet a mężczyzn:
# w kategorii generalnej mężczyzn na łyżworolkach:
1 miejsce: 1 300 zł
2 miejsce: 1 100 zł
3 miejsce: 900 zł
4 miejsce: 700 zł
5 miejsce: 500 zł
6 miejsce: 300 zł
# w kategorii generalnej kobiet na łyżworolkach:
1 miejsce: 1 100 zł
2 miejsce: 900 zł
3 miejsce: 700 zł
4 miejsce: 500 zł
5 miejsce: 300 zł
6 miejsce: 200 zł
(nie wspominam nawet o różnicach w nagrodach dla biegaczy). Jasne, zawsze da się jakoś wyjaśnić skąd takie rozbieżności, bo sponsorzy, bo mężczyzn jedzie/biegnie więcej, ale nie powiem, by w imprezie organizowanej przez miasto było to na miejscu.. Nie orientuję się, bo w takiej imprezie biorę udział po raz pierwszy.
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Wynika to z pewnością z proporcji mężczyźni/kobiety, ale pewien nie jestem.
A co do nagród w ogóle - warto startować, bo pewna firma kolejny raz będzie losować nagrody i można trafić lepiej niż ostatnie miejsca premiowane
A co do nagród w ogóle - warto startować, bo pewna firma kolejny raz będzie losować nagrody i można trafić lepiej niż ostatnie miejsca premiowane
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami
Jakub "Zico" Ciesielski
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
W regulminie Pucharu Świata kobiety też są nagradzane niższymi nagrodami .
W Gdańsku było równo
W Gdańsku było równo
-
bj43
- Szybszy niż Chuck Norris na 5x80mm
Prawdopodobnie pulę na nagrody pieniężne tworzy się w oparciu o przewidywane wpływy z wpisowego. Prawie zawsze mężczyzn startuje więcej. Nie sądzę, aby ktoś chciał rozmyślnie umniejszać wysiłek kobiet.A-gus pisze:Witam, możecie mi wyjaśnić ideę przyznawania nagród w takim maratonie? Ja co prawda na żadną nie liczę, ale zastanawia mnie taka rozbieżność między nagrodami dla kobiet a mężczyzn...
Moim zdaniem nagrody powinny być takie same. Są to tak symboliczne kwoty, a różnica tak niewielka, że organizator mógłby je wyrównać.
Pozdrawiam.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Szybsze ode mnie
Czy zatem wystąpisz do organizatora ze stosownym pismem ?bj43 pisze:Prawdopodobnie pulę na nagrody pieniężne tworzy się w oparciu o przewidywane wpływy z wpisowego. Prawie zawsze mężczyzn startuje więcej. Nie sądzę, aby ktoś chciał rozmyślnie umniejszać wysiłek kobiet.A-gus pisze:Witam, możecie mi wyjaśnić ideę przyznawania nagród w takim maratonie? Ja co prawda na żadną nie liczę, ale zastanawia mnie taka rozbieżność między nagrodami dla kobiet a mężczyzn...
Moim zdaniem nagrody powinny być takie same. Są to tak symboliczne kwoty, a różnica tak niewielka, że organizator mógłby je wyrównać.
-
bj43
Nie, mnie to nie dotyczy. Wyraziłem jedynie swoją opinię w tej sprawie.Andrzej pisze:Czy zatem wystąpisz do organizatora ze stosownym pismem ?bj43 pisze:Prawdopodobnie pulę na nagrody pieniężne tworzy się w oparciu o przewidywane wpływy z wpisowego. Prawie zawsze mężczyzn startuje więcej. Nie sądzę, aby ktoś chciał rozmyślnie umniejszać wysiłek kobiet.A-gus pisze:Witam, możecie mi wyjaśnić ideę przyznawania nagród w takim maratonie? Ja co prawda na żadną nie liczę, ale zastanawia mnie taka rozbieżność między nagrodami dla kobiet a mężczyzn...
Pozdrawiam.
-
WOJTEK45
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: zbyt wolne
34.4. Sposób podziału nagród pieniężnych
Nagrody pieniężne przyznawane są 7 najlepszym mężczyznom w kategorii seniorów oraz 5 najlepszym kobietom w kategorii seniorów. Nagrody pieniężne wypłacane są na koniec sezonu. Wysokość oraz sposób rozdziału nagród pieniężnych są ustalane corocznie przez WIC wraz z publikacją harmonogramu sezonu.
60% PULI NAGRÓD 40% PULI NAGRÓD
MIEJSCE MĘŻCZYŹNI KOBIETY
1. 35% 40%
2. 25% 30%
3. 15% 15%
4. 10% 10%
5. 8% 5%
6. 5%
7. 2%
Uwaga: 20% wysokości nagrody przyznanej zawodnikowi lub drużynie trafia bezpośrednio do właściciela drużyny. - To ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!
A dla tych którzy chcą wystąpić do orga i wyrazić swe niezadowolenie przekazuję formularz protestu - żeby było łatwiej
Formularz Protestu
Formularz protestu na rok 2009 ( jeszcze obowiązuje)
Protest do wiadomości sędziego i dyrektora wyścigu. Formularz musi zostać wypełniony w całości, a składając go należy uiścić kaucję w wysokości 100.00 USD. Kaucja zostanie zrefundowana tylko jeśli protest zostanie rozpatrzony pozytywnie.
Zawody: ………………………………………………………………………………………
Data: …………………………………………………………………………………………
Godzina: ………………………………………………………………………………………
Nazwa drużyny składającej protest: ………………………………………………………
Imię i nazwisko kierownika drużyny: ………………………………………………………
Nr tel. kom. kierownika drużyny: ……………………………………………………………
Opis zdarzenia: ………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Podstawa protestu: …………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………
Materiał dowodowy: …………………………………………………………………………
Zawodnicy drużyny składającej protest, których on dotyczy: ……………………………………………………………
Imię i nazwisko / numer startowy: …………………………………………………………
Zawodnicy drużyny, przeciwko której wnoszony jest protest, a których on dotyczy:
Podpis kierownika drużyny: …………………………………………………………………
Imię i nazwisko pierwszego świadka: …………………………
Podpis pierwszego świadka: …………………………
Imię i nazwisko drugiego świadka: …………………………
Podpis drugiego świadka: …………………………
Nagrody pieniężne przyznawane są 7 najlepszym mężczyznom w kategorii seniorów oraz 5 najlepszym kobietom w kategorii seniorów. Nagrody pieniężne wypłacane są na koniec sezonu. Wysokość oraz sposób rozdziału nagród pieniężnych są ustalane corocznie przez WIC wraz z publikacją harmonogramu sezonu.
60% PULI NAGRÓD 40% PULI NAGRÓD
MIEJSCE MĘŻCZYŹNI KOBIETY
1. 35% 40%
2. 25% 30%
3. 15% 15%
4. 10% 10%
5. 8% 5%
6. 5%
7. 2%
Uwaga: 20% wysokości nagrody przyznanej zawodnikowi lub drużynie trafia bezpośrednio do właściciela drużyny. - To ważne!!!!!!!!!!!!!!!!!
A dla tych którzy chcą wystąpić do orga i wyrazić swe niezadowolenie przekazuję formularz protestu - żeby było łatwiej
Formularz Protestu
Formularz protestu na rok 2009 ( jeszcze obowiązuje)
Protest do wiadomości sędziego i dyrektora wyścigu. Formularz musi zostać wypełniony w całości, a składając go należy uiścić kaucję w wysokości 100.00 USD. Kaucja zostanie zrefundowana tylko jeśli protest zostanie rozpatrzony pozytywnie.
Zawody: ………………………………………………………………………………………
Data: …………………………………………………………………………………………
Godzina: ………………………………………………………………………………………
Nazwa drużyny składającej protest: ………………………………………………………
Imię i nazwisko kierownika drużyny: ………………………………………………………
Nr tel. kom. kierownika drużyny: ……………………………………………………………
Opis zdarzenia: ………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Podstawa protestu: …………………………………………………………………………
Materiał dowodowy: …………………………………………………………………………
Zawodnicy drużyny składającej protest, których on dotyczy: ……………………………………………………………
Zawodnicy drużyny, przeciwko której wnoszony jest protest, a których on dotyczy:
Podpis kierownika drużyny: …………………………………………………………………
Imię i nazwisko pierwszego świadka: …………………………
Podpis pierwszego świadka: …………………………
Imię i nazwisko drugiego świadka: …………………………
Podpis drugiego świadka: …………………………
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
Ale to juz kolejna "jedynie opinia" w której wprost podajesz instrukcje którą ktoś ma/mógłby zrobić. Stąd też pytanie ile w tym Twojego wysiłku aby zaistniały stan rzeczy zmienić a ile tylko pomysłów z cyklu "Wujek Dobra Rada" ? Za te drugie dziękujemybj43 pisze:Nie, mnie to nie dotyczy. Wyraziłem jedynie swoją opinię w tej sprawie.Andrzej pisze:Czy zatem wystąpisz do organizatora ze stosownym pismem ?bj43 pisze:Prawdopodobnie pulę na nagrody pieniężne tworzy się w oparciu o przewidywane wpływy z wpisowego. Prawie zawsze mężczyzn startuje więcej. Nie sądzę, aby ktoś chciał rozmyślnie umniejszać wysiłek kobiet.
- zico
- Admin
- Moje rolki: SR Tarrega
- Jeżdżę od: 12 sty 1994
- Kontakt:
Przejeżdżałem obok tej drogi, było trochę "szybko" i wstępnie widziałem, że dziury zostały załatane.
Nie wiem czy dzięki naszej interwencji (zadziałaliśmy "po swojemu" w zdm) i czy faktycznie jest już wszystko ok.
Jeśli ktoś z poznaniaków będzie przejeżdżać ul. Królowej Jadwigi w stronę Rataj, niech zerknie i da znać jak wygląda odcinek pomiędzy dworcem PKS, a Multikinem.
Nie wiem czy dzięki naszej interwencji (zadziałaliśmy "po swojemu" w zdm) i czy faktycznie jest już wszystko ok.
Jeśli ktoś z poznaniaków będzie przejeżdżać ul. Królowej Jadwigi w stronę Rataj, niech zerknie i da znać jak wygląda odcinek pomiędzy dworcem PKS, a Multikinem.
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
Jakub "Zico" Ciesielski
-
bj43
Niepotrzebnie się unosisz. Taka jest specyfika każdego forum internetowego, że ludzie przedstawiają na nich swoje poglądy i opinie. Nie każdy musi się z nimi zgadzać, ale powinien je uszanować. Tym bardziej, że w moim przypadku są prezentowane w dobrej wierze i przy założeniu, że organizatorzy PM także to Forum czytają i wyciągają wnioski.Andrzej pisze:Ale to juz kolejna "jedynie opinia" w której wprost podajesz instrukcje którą ktoś ma/mógłby zrobić. Stąd też pytanie ile w tym Twojego wysiłku aby zaistniały stan rzeczy zmienić a ile tylko pomysłów z cyklu "Wujek Dobra Rada" ? Za te drugie dziękujemybj43 pisze:Nie, mnie to nie dotyczy. Wyraziłem jedynie swoją opinię w tej sprawie.Andrzej pisze:Czy zatem wystąpisz do organizatora ze stosownym pismem ?
Pozdrawiam.
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Nie wydaje mi się.bj43 pisze:Tym bardziej, że w moim przypadku są prezentowane w dobrej wierze i przy założeniu, że organizatorzy PM także to Forum czytają i wyciągają wnioski.
- Andrzej
- Prześcignął Chuck`a...
I tu się z Toba zgadzam - specyfiką prawie każdego forum jest że jakieś grono ludzi wyraża tam swoje opinie i poglądy. Szkoda tylko ze często tylko na wyrażaniu się kończy a nie idą za tym czyny. Ale to oczywiście inna sprawa dlatego cofam swoją poprzednią prośbę. Nawet więcej - pisz chłopie swe złote mysli. Oby ich jak najwięcejbj43 pisze: Niepotrzebnie się unosisz. Taka jest specyfika każdego forum internetowego, że ludzie przedstawiają na nich swoje poglądy i opinie. Nie każdy musi się z nimi zgadzać, ale powinien je uszanować. Tym bardziej, że w moim przypadku są prezentowane w dobrej wierze i przy założeniu, że organizatorzy PM także to Forum czytają i wyciągają wnioski.
-
bj43
Dzięki, masz to u mnie jak w banku.Andrzej pisze:I tu się z Toba zgadzam - specyfiką prawie każdego forum jest że jakieś grono ludzi wyraża tam swoje opinie i poglądy. Szkoda tylko ze często tylko na wyrażaniu się kończy a nie idą za tym czyny. Ale to oczywiście inna sprawa dlatego cofam swoją poprzednią prośbę. Nawet więcej - pisz chłopie swe złote mysli. Oby ich jak najwięcejbj43 pisze: Niepotrzebnie się unosisz. Taka jest specyfika każdego forum internetowego, że ludzie przedstawiają na nich swoje poglądy i opinie. Nie każdy musi się z nimi zgadzać, ale powinien je uszanować. Tym bardziej, że w moim przypadku są prezentowane w dobrej wierze i przy założeniu, że organizatorzy PM także to Forum czytają i wyciągają wnioski.
Pozdrawiam.
- Piotr B
- Prześcignął Chuck`a...
Ale przecież możesz podzielić się swoimi uwagami z organizatorami, na pewno Cię nie zdyskwalifikują na wyścigu, a może nawet odpowiedzą.
Poznamy wówczas ich argumentację.
A przyszlości może nawet zniknie znane nam hasło naszej kolezanki: Kobieta biega taniej?
Poznamy wówczas ich argumentację.
A przyszlości może nawet zniknie znane nam hasło naszej kolezanki: Kobieta biega taniej?