2010.04.24 - IX Cracovia Maraton
Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave
Regulamin forum
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
Wszystkie posty w tym dziale dotyczą zawodów jazdy szybkiej na rolkach. Prośba o wpisywanie nowych tematów wg zasady: data, miejsce, rodzaj wyścigu, czego temat dotyczy, np. "2009.09.19 Berlin Marathon - gdzie odebrać pakiet?", "2009.05.12-13 Poznańska Majówka - galeria zdjęć".
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
- Jeżdżę od: 02 sty 2010
Re: IX Cracovia Maraton 25.04.2010
w sobotę po południu w dniu zawodów rolkarzy zapowiadaję ładnę słoneczną pogodę, a na niedzielę ulewne deszcze. Czy to też nie jest argument? 
- roxan
- Pięciokółkowiec 80mm
- Moje rolki: Powerslide Vision
- Jeżdżę od: 17 maja 2007
- Kontakt:
... no to podyskutowaliśmy, a teraz zapisywać się, bo na dzień dzisiejszy do 300 to jeszcze brakuje 281 łyżworolkarzy i aby do wiosny.
http://www.cracoviamaraton.pl/subp.php? ... d=28&tpl=0
-
dziadek
- Czterokółkowiec
Do 300 brakuje nam jeszcze 282 bo Toudi zawyżył nam statystykę zapisując się 2X.roxan pisze:... no to podyskutowaliśmy, a teraz zapisywać się, bo na dzień dzisiejszy do 300 to jeszcze brakuje 281 łyżworolkarzy i aby do wiosny.
- Toudi
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Jestem na 200% pewien, że przyjadę, jakikolwiek by nie był termin i formuła.dziadek pisze: Do 300 brakuje nam jeszcze 282 bo Toudi zawyżył nam statystykę zapisując się 2X.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
evik777
A może dałoby zrobić radę 2 w 1. Czyli fajna jakaś niewielka pętelka, ale gdzieś w środku miasta. Nie wiem czy to możliwe, taki tylko pomysł
Na pętli zawsze to mniejszy kłopot jeśli chodzi o wstrzymywanie ruchu, a do tego walory krajoznawcze miasta też by mogły być uwydatnione
Na pętli zawsze to mniejszy kłopot jeśli chodzi o wstrzymywanie ruchu, a do tego walory krajoznawcze miasta też by mogły być uwydatnione
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
to szykuje nam się rozłam w środowisku, na:evik777 pisze:A może dałoby zrobić radę 2 w 1. Czyli fajna jakaś niewielka pętelka, ale gdzieś w środku miasta. Nie wiem czy to możliwe, taki tylko pomysł![]()
1. zawodników biorących udział w zawodach, by się ścigać
2. miłosników jazdy terenowej po torowiskach, muldach, koleinach, dziurach, bruku i różnych "wykładzinach"
3. turystów, miłośników zwiedzania miast z tras zawodów
ad.3: po co startować drugi raz na tej samej trasie w Krakowie, Berlinie, Koblencji, jak już krajobraz się opatrzył?
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Moje rolki: Cavalli
- Jeżdżę od: 01 cze 1995
- Kontakt:
Wszystkim dogodzić nie będzie łatwo, ale może uda się doprowadzić do jakiegoś kompromisuClapper pisze:to szykuje nam się rozłam w środowisku, na:evik777 pisze:A może dałoby zrobić radę 2 w 1. Czyli fajna jakaś niewielka pętelka, ale gdzieś w środku miasta. Nie wiem czy to możliwe, taki tylko pomysł![]()
2. miłosników jazdy terenowej po torowiskach, muldach, koleinach, dziurach, bruku i różnych "wykładzinach"
ad.3: po co startować drugi raz na tej samej trasie w Krakowie, Berlinie, Koblencji, jak już krajobraz się opatrzył?
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
Bartek napisał
[quote="WFH]
Wszystkim dogodzić nie będzie łatwo, ale może uda się doprowadzić do jakiegoś kompromisu
[/quote]
Tu Bartek nie może być demokracji, głosowań, plebiscytów. Bierzemy co dają, a z czasem kalendarz sam się ułoży, bo zawodów przybywa.
Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
Nominacja do rodziny olimpijskiej, bardzo by dyscyplinie pomogła.
[quote="WFH]
Wszystkim dogodzić nie będzie łatwo, ale może uda się doprowadzić do jakiegoś kompromisu
Tu Bartek nie może być demokracji, głosowań, plebiscytów. Bierzemy co dają, a z czasem kalendarz sam się ułoży, bo zawodów przybywa.
Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
-
witomazur
- Pięciokółkowiec 84mm
Nie wydaje mi się, żeby wymóg MKOL(o ile taki był?) rozłożył szanse olimpijskie jazdy szybkiej. Nie dostaliśmy się na igrzyska z powodu słabości propozycji FIRS, pseudo - lobbingu tejże organizacji i PIENIĘDZYClapper pisze: Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
Witek
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
A zwłaszcza PIENIĘDZY!witomazur pisze:Nie wydaje mi się, żeby wymóg MKOL(o ile taki był?) rozłożył szanse olimpijskie jazdy szybkiej. Nie dostaliśmy się na igrzyska z powodu słabości propozycji FIRS, pseudo - lobbingu tejże organizacji i PIENIĘDZYClapper pisze: Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
Nominacja do rodziny olimpijskiej, bardzo by dyscyplinie pomogła.![]()
Witek
Sama hala nie byłaby problemem, bo np. konkurencje torowe w tegorocznych MŚ odbywały się w hali, także rok temu tor był pod dachem.
Jest jak jest, ale nie ma co tego rozpamiętywać, tylko działać.
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
czytam w niemieckim Skate-In Magazin, że MKOl zażądał rozgrywania zawodów rolkarzy w hali i wspólne "występy" z deskorolkami. (Nr 57, 6/2009 str. 48)witomazur pisze:Nie wydaje mi się, żeby wymóg MKOL(o ile taki był?) rozłożył szanse olimpijskie jazdy szybkiej. Nie dostaliśmy się na igrzyska z powodu słabości propozycji FIRS, pseudo - lobbingu tejże organizacji i PIENIĘDZYClapper pisze: Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
Witek
MKOl nie życzy sobie nowych stadionów (obiektów sportowych) rozbudowujących zaplecze olimpijskie.
Niejaki dr Thomas Bach, użalał się na konferencji prasowej w Hamburgu, że chyba jednak trzeba było zaakceptować propozycję MKOl-u, by w ogóle zaistnieć w programie olimpijskim, choćby tylko w "torowym" wydaniu.
- WFH
- Prześcignął Chuck`a...
- Kontakt:
Z pewnością lepsze byłoby "torowe" wydanie niż żadne. Argument MKOL-u jest dla mnie głupota biorąc pod uwagę jak duże powierzchnie i obiekty są potrzebne do golfa!!!Clapper pisze:czytam w niemieckim Skate-In Magazin, że MKOl zażądał rozgrywania zawodów rolkarzy w hali i wspólne "występy" z deskorolkami. (Nr 57, 6/2009 str. 48)witomazur pisze:Nie wydaje mi się, żeby wymóg MKOL(o ile taki był?) rozłożył szanse olimpijskie jazdy szybkiej. Nie dostaliśmy się na igrzyska z powodu słabości propozycji FIRS, pseudo - lobbingu tejże organizacji i PIENIĘDZYClapper pisze: Szkoda, że nie dostaliśmy się do programu olimpijskiego, z powodu pomysłu MKOl-u, by zawody były rozgrywane tylko w hali.
Witek
MKOl nie życzy sobie nowych stadionów (obiektów sportowych) rozbudowujących zaplecze olimpijskie.
Niejaki dr Thomas Bach, użalał się na konferencji prasowej w Hamburgu, że chyba jednak trzeba było zaakceptować propozycję MKOl-u, by w ogóle zaistnieć w programie olimpijskim, choćby tylko w "torowym" wydaniu.
-
witomazur
- Pięciokółkowiec 84mm
To trochę takie bla,bla,bla.....Pan Bach(narodowy komitet olimpijski Niemiec), zdaje się też prominętny członek MKOL stara się usprawiedliwić taką a nie inną decyzję MKOL w której w jakimś sensie uczestniczył. Gdyby w propozycji FIRS były zawody w hali to znalazło by się inne bla,bla,bla... na potrzeby opini publicznej.Clapper pisze: czytam w niemieckim Skate-In Magazin, że MKOl zażądał rozgrywania zawodów rolkarzy w hali i wspólne "występy" z deskorolkami. (Nr 57, 6/2009 str. 48)
Tu chodzi o CHĘCI, których w MKOL ewidentnie było brak ,a nie o hale. Przy chęciach MKOL można by zrobić zawody uliczne, wtedy prawie nic nie trzeba budować...Ale wtedy znalazło by się inne ale...
Witek
-
carlmc
- Czterokółkowiec
- Jeżdżę od: 02 kwie 2008
Bardzo trafne podsumowanie. Oczywiście każdy zorganizowany maraton (lub podobna impreza rolkarska) jest bardzo cenny dlatego argumenty turystyczno-krajoznawcze mają drugorzędne znaczenie. Ja życzyłbym sobie ścigania w górach i nad malowniczym jezioremClapper pisze: to szykuje nam się rozłam w środowisku, na:
Najczęściej idziemy w trupa
- Clapper
- Pięciokółkowiec 80mm
zapewne masz rację! powód się zawsze znajdzie. Jest nas pewnie mniej niż skoczków narciarskich, czy biathlonistów, więc nie zasługujemy na status konkurencji olimpijskiej. Nie ciągniemy za sobą takich sponsorów i pieniędzy jak golf. a rugby 7 osobowe? Q..a pierwszy raz słyszę, a się dostali "do rodziny"....mafijnejwitomazur pisze:To trochę takie bla,bla,bla.....Pan Bach(narodowy komitet olimpijski Niemiec), zdaje się też prominętny członek MKOL stara się usprawiedliwić taką a nie inną decyzję MKOL w której w jakimś sensie uczestniczył. Gdyby w propozycji FIRS były zawody w hali to znalazło by się inne bla,bla,bla... na potrzeby opini publicznej.Clapper pisze: czytam w niemieckim Skate-In Magazin, że MKOl zażądał rozgrywania zawodów rolkarzy w hali i wspólne "występy" z deskorolkami. (Nr 57, 6/2009 str. 48)
Tu chodzi o CHĘCI, których w MKOL ewidentnie było brak ,a nie o hale. Przy chęciach MKOL można by zrobić zawody uliczne, wtedy prawie nic nie trzeba budować...Ale wtedy znalazło by się inne ale...![]()
Witek