Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Rolfan
Ścigant 4x110mm
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Rolfan » ndz stycznia 24, 2010 5:50

Dzieki! Wlaśnie chcialem iść :(
Za to bylem zobaczyc jak sie spisuje moja konstrukcja. Pochwale sie,że znakomicie bo zawodnik na niej wygrał wszystkie dzisiejsze biegi.
Oto start do kolejnego biegu na Małym Dabskim.
http://img402.imageshack.us/img402/5776/obraz061u.jpg
W miedzy czasie koło nas wyladowal taki ultralajcik w ktorym przylecieli dwaj goscie z Inowroclawia-na wycieczkę. Zatankowali i wystartowali z powrotem. Powiedzieli,że zużyli koło 20l pal(tyle co przecietny samochodzik), lecieli 1:45
http://img96.imageshack.us/img96/6938/obraz054kf.jpg
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » pn stycznia 25, 2010 6:37

Rolfan pisze:Dzieki! Wlaśnie chcialem iść :(
Za to bylem zobaczyc jak sie spisuje moja konstrukcja. Pochwale sie,że znakomicie bo zawodnik na niej wygrał wszystkie dzisiejsze biegi.
Oto start do kolejnego biegu na Małym Dabskim.
http://img402.imageshack.us/img402/5776/obraz061u.jpg
W miedzy czasie koło nas wyladowal taki ultralajcik w ktorym przylecieli dwaj goscie z Inowroclawia-na wycieczkę. Zatankowali i wystartowali z powrotem. Powiedzieli,że zużyli koło 20l pal(tyle co przecietny samochodzik), lecieli 1:45
http://img96.imageshack.us/img96/6938/obraz054kf.jpg

wylądowali na lodzie? ta druga fota się nie odpala, czy tylko mi ?

Awatar użytkownika
zico
Admin
Moje rolki: SR Tarrega
Jeżdżę od: 12 sty 1994
Kontakt:

Post autor: zico » pn stycznia 25, 2010 7:03

2 fota już działa!
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub "Zico" Ciesielski
http://www.wrotkarstwo.pl - jazda na rolkach: Twoje pierwsze źródło informacji
http://www.zicoracing.com - sklep z rolkami

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » ndz stycznia 31, 2010 10:56

Donoszę iż moje starania o muzykę filmową zakończyły się sukcesem. Zamiast potwornych Drumbasów od nastepnego wtorku bedzie już muzyka filmowa :D. Byle nie padał śnieg :(
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pn lutego 01, 2010 1:41

Bardzo fajnie. Mam nadzieję, że do wtorku naprawią też rolbę. Dzwoniłem dzisiaj i ciągle nie mają silnika. Generalnie jest tak, że trzeba dzwonić i się dowiadywać. Miły Pan z Lodogryfu powiedział, że to żaden problem. Szkoda tylko, że rolby juz nie ma od 8 dni.

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » pn lutego 01, 2010 8:19

Ja już nie byłem 2 tyg.na lodo bo nie mam czasu ponieważ uczę ludzi jezdzić na nartach i łyżwach na Gubałowce poza tym buduję nowy wehikul tym razem na snieg, z wykorzystaniem nart skokowych. Jak skończę to zamieszczę fotę.
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
karola&łukasz
Czterokółkowiec

Post autor: karola&łukasz » wt lutego 02, 2010 7:38

Rolfan pisze:Ja już nie byłem 2 tyg.na lodo bo nie mam czasu ponieważ uczę ludzi jezdzić na nartach i łyżwach na Gubałowce poza tym buduję nowy wehikul tym razem na snieg, z wykorzystaniem nart skokowych. Jak skończę to zamieszczę fotę.

do czego ten pojazd będzie wykorzystywany ? :D

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » śr lutego 03, 2010 12:41

Do tego samego co poprzednio zrobiony iceboard jeno, że wtedy jak na jeziorach jest głeboki snieg. A obecnie tak właśnie jest. :)
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » sob lutego 06, 2010 4:03

Udało nam sie pojechać do Schwedt na zwiady i sprawdzić tamtejsze lodowisko Eisarena.
W sumie bardzo fajne, może nieco mniejsze niż Lodogryf, ale na pewno dużo większe niz Gubałowka.
Lód pierwsza klasa, hala kryta i ciepła, temperatura w hali +5 st.C.
Są ławeczki, więc można się wygodnie przebrać i zostawić buty. Jest nawet mały bufet kawowy, piwko itp.
Bilet normalny 4 EUR, bez ograniczeń czasowych, czyli można jeździć do oporu :-)

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » sob lutego 06, 2010 6:00

Bilet na Lodo kasztuje na jedną h prawie 3 E + szatnia(dno) = toaleta, czyli wychodzi + 3E. A więc jak ma się u nas kultura fizyczna rozwijać?
Oto obiecana fota mojego nowego wehikułu śniegowego.
http://img403.imageshack.us/img403/9807/dsc04434.jpg

Czy na lodo jest już naprawiona rolba?
Pozdrowienia

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » ndz lutego 07, 2010 11:02

No cóż wehikuł wygląda bardzo wehikułowato :) Rzuciłbyś filmik jak toto zachowuje się w akcji...

Co do Schwedt. Jak wygląda dojazd ze Szczecina. Jak długo się jedzie ? Czy bez dżipiesa poradzi sobie niedzielny kierowca ? Chyba się wybiorę w przyszły weekend z córką.

Rolba niestety nie naprawiona. W kończącym się tygodniu codziennie dzwoniłem do Pana zajmującego się naprawą. Codziennie wyrażał się optymistycznie o mającym nadejść rychło terminie naprawy. Najpóźniej rolba miała ruszyć w piątek. Niestety w piątek Pan z Lodo oznajmił mi zrezygnowanym głosem, że rolba zepsuta i nie wiadomo kiedy ją naprawią :( Będę monitorował w przyszłym tygodniu postępy prac bo robię się bardzo wygłodzony...

W czwartek jednak nie wytrzymałem i udałem się na Lodogryf razem z kuzynem. Okazało się, że organizatorzy wspaniałomyślnie obniżyli opłatę za wstęp do (uwaga) 9 złotych dla wszystkich :lol: Jakość tafli była przerażająco - zniechęcająca. Wyboje takie, że można się potknąć. Zamiast gładkiej, równej jazdy łyżwa zatrzymuje się po kilku metrach jakby się brodziło, a nie jeździło. Gruba warstwa śniegu powoduje, że upadki przypominają uderzenia o asfalt. Nie zdziwiło mnie zupełnie, że otoczenie lodowiska jest nieodśnieżone. Nie ma za bardzo nawet gdzie usiąść bo ławek spod góry śniegu nie widać. Wiocha i popelina jakich mało. Wstyd, dla tak dużego miasta. Aż dziw, że ludzie jeżdżą na czymś takim...

Rolfan
Ścigant 4x110mm

Post autor: Rolfan » ndz lutego 07, 2010 11:59

[quote="Praga"]No cóż wehikuł wygląda bardzo wehikułowato :) Rzuciłbyś filmik jak toto zachowuje się w akcji...

Co do Schwedt. Jak wygląda dojazd ze Szczecina. Jak długo się jedzie ? Czy bez dżipiesa poradzi sobie niedzielny kierowca ? Chyba się wybiorę w przyszły weekend z córką.

..[/quote]
Dojedziesz bez problemu nawet po śladach na śniegu. Jedziesz na przejscie graniczne Rosówek(Rosow) czyli kierujesz sie na centrum Kolbaskowa a potem są już drogowskazy.
Jak to jezdzi to zobaczysz na poniższym filmiku.
http://www.youtube.com/user/Adamwind30# ... phlbM-nDXw
Na chwile obecną polecam Gubałowkę tam przynajmnie stosownie do frekwencji lód czyszczą
Pozdrowienia

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » ndz lutego 07, 2010 12:03

Praga pisze: Co do Schwedt. Jak wygląda dojazd ze Szczecina. Jak długo się jedzie ? Czy bez dżipiesa poradzi sobie niedzielny kierowca ? Chyba się wybiorę w przyszły weekend z córką.
Dojazd OK, jechaliśmy przez Rosówek, Gartz. Droga zajmuje ok. 45-60 min.
Na stronie Eisarena jest mapka dojazdowa, my akurat zapomnieliśmy jej zabrać, ale bez kłopotu znaleźliśmy lodowisko. Trzeba się kierować na Oder Center (dobrze oznakowany dojazd) i potem znaleźć ulicę Handelstrasse (ciąg pawilonów handlowych, sklepów, hurtowni itd). Bardziej niż Eisarena jest widoczny sklep meblowy Roller po przeciwnej stronie ulicy, ale generalnie z dojechaniem do celu nawet bez mapki i gps-a nie powinieneś mieć problemu.

Lodowisko wygląda tak jak na filmie (a że piruet mi się udał, to mogę się pochwalić :-) ):

Awatar użytkownika
kmc_
Czterokółkowiec
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 0- 4-2009

Post autor: kmc_ » ndz lutego 07, 2010 12:27

Wiem że wszyscy żyjecie łyżwami ale ja chciałbym poruszyć temat rolkowy, a to z dwóch powodów. 1 mam ostatnio straszną ochote troche pojeździć miedzy kukami i to nie na łyżwach, a 2 szukam rolek do slalomu w granicach 600 zł, z tym że dużym ograniczeniem w moim szukaniu jest fakt ze beda na małą nogę (38-39) Patrzyłem na zico ale tam rozmiarówki slalomowych zaczynaja sie wyżej a o twisterach z ich obecna cena nie ma co myślec. i tu pytanie do was, macie jakieś propozycje? I specjalne bonusowe pytanie do Adama - jak kupowałeś swoje rolki na zico to były tylko rolki w podanych rozmiarach?
Jakie znowu hamulce?

Awatar użytkownika
kimi
Czterokółkowiec
Kontakt:

Post autor: kimi » ndz lutego 07, 2010 12:42

A dla kogo te rolki? Taki rozmiar 38-39 to chyba dla płci pięknej? :-)
Radzę skontaktuj się bezpośednio z Zico, bo może coś ma w zapasach, albo będzie w stanie sprowadzić dla Ciebie. Na pewno Twistery w tym rozmiarze istnieją, nie wiem jak z ich ceną i dostęnością od ręki.
Jeżeli to będzie poczatkujący slalom, to może PS Cell będą dobre? To takie rolki jak moje, może nie jest to top klasa, ale prostych triczków da się nauczyć, no i cenowo były dużo tańsze niż Twistery.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”