Szczecin-rolki

Moderatorzy: MirekCz, null, PeterCave

Regulamin forum
Każdy nowy temat rozpoczynamy od podania nazwy miejscowości w nawiasie, ewentualnie daty, informacji lub zapytania np. [Poznań] 02.04.2007 godz. 10:00 trening na Malcie! lub [Kraków] szukam rolkarzy jeżdżących freestyle slalom.
Awatar użytkownika
Sławek993
Jeżdżę od: 02 sty 2010

Re: Szczecin-rolki

Post autor: Sławek993 » czw lipca 22, 2010 12:22

Spotkać z wami to będę mógł ewentualnie gdzieś w połowie sierpnia lub pod koniec dopiero niestety.... obecnie przebywam w angli na wakacjach u ojca.
a z tego co czytałem to spotykacie się bardzo blisko mojego miejsca zamieszkania... mieszkam w samym centrum więc dla mnie miejsca spotkań wręcz idealne :)
A nad wyborem rolek muszę głęboko się zastanowić i poczytać trochę :)
Ostrzegam jestem mozolnym uczniem :P

Awatar użytkownika
Kocurek
Moje rolki: Twister 243
Jeżdżę od: 09 maja 2010

Post autor: Kocurek » czw lipca 22, 2010 3:53

Witam wszystkich !
Byłem akurat we wtorek na Arkonce i widziałem parę osób, a przynajmniej dwie osoby które jeździły slalomik :D
Świetnie to wygląda, jak się widzi na żywo, niż na filmikach. Byłem nie co zmęczony aby podejść, popatrzeć, porozmawiać. Ale mam nadzieję że jeszcze kogoś w tej okolicy spotkam, a wtedy porozmawiamy. Często popołudniami lub wieczorem jeżdżę tam, a raczej raczkuję w jeździe :shock: :lol: , więc na pewno nie raz będzie okazja.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
shiru
Czterokółkowiec

Post autor: shiru » czw lipca 22, 2010 6:07

Sławek993 pisze: A nad wyborem rolek muszę głęboko się zastanowić i poczytać trochę :)
teoretycznie jest to ważny wybór - jak i co chcesz jeździc...ale czyż życie to nie dokonywanie ciągłych wyborów;) Ja, niezmiennie polecam slalom...prawda jest taka, że nie ważne jak zaczniesz jeździc i tak skończysz przy kubkach;P
A poważniej, jeżeli będziesz miał problem jaki, to tak jak pisał Praga, szepnij słowo i się spotkamy...a wiekiem sobie nawet głowy nie zawracaj...
Kocurek pisze: Byłem akurat we wtorek na Arkonce i widziałem parę osób, a przynajmniej dwie osoby które jeździły slalomik :D
(...) Byłem nie co zmęczony aby podejść, popatrzeć, porozmawiać. Ale mam nadzieję że jeszcze kogoś w tej okolicy spotkam, a wtedy porozmawiamy. Często popołudniami lub wieczorem jeżdżę tam, a raczej raczkuję w jeździe :shock: :lol: , więc na pewno nie raz będzie okazja.
to na pewno ja i Praga...zapraszamy do wspólnego rolkowania. Będzie lepiej jak sam do nas pojedziesz, bo w lasku jest nader dużo rolkarzy i raczej ciężko spamiętac i ogarnąc każdego. Nie bywamy tam regularnie, ale jak co to w tym właśnie miejscu najczęściej się umawiamy...

pozdrawiam all

i witam..bo zapomniałem się przywitac

Awatar użytkownika
Sławek993

Post autor: Sławek993 » czw lipca 22, 2010 9:18

Zastanawiałem się nad Rollerblade Fusion X3.
Ma ktoś jakieś opinie o nich ?
I czy wie ktoś czy w londynie kupie gdzieś takie ?

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » pt lipca 23, 2010 12:22

X3 to za nowy model, żeby cokolwiek o nim powiedzieć. Na początek wydaje się dobry. Na pewno można na nich nauczyć się jeździć i potem śmigać po mieście.
Jeśli chodzi o slalom to również nie powinno być kłopotu z prostymi trikami.

Wszystko zależy od tego jak często będziesz je zakładać i jak bardzo wciągnie ciebie jazda między kubkami. Jeśli będziesz używał ich często i dostaniesz "śrubę" na punkcie slalomu to po sezonie na 100% będziesz myśleć albo o zakupie krótszej szyny i nowych kółek albo o zmianie rolek na Twistery, Metro, Hardcore Evo albo Seba High.

Podsumowując. Jak będziesz jeździł rzadko albo ograniczysz swoje częste wypady tylko do miejskiej dżungli, wystarczą X3. Jak slalom to po sezonie na X3 czeka Ciebie jeszcze wydatek kilku stówek :)

A właśnie. Byłbym zapomniał. Jeśli pogoda pozwoli to planujemy jutro (piątek) znowu pojeździć na Arkonce. Start po zamknięciu kąpieliska 20:00-20:15. Miejsce: chodnik przed kasami. Można nas poznać po kubkach :). Zapraszamy.

Awatar użytkownika
Sławek993

Post autor: Sławek993 » pt lipca 23, 2010 12:46

Tak jak już pisałem. Nie ma mnie w polsce do około połowy sierpnia lub więcej.
A myślę że slalom mnie wciągnie i to bardzo :) tu w londynie jest też kilku slalomowców i jak przechodzę obok to nie mogę się napatrzeć na to co oni wyczyniają :)
Dlatego po powrocie do polski chce się z tym zmierzyć i pozostać przy tym na długi czas :)
A jeździć zamierzam często. I myślę że nadam się do waszego grona :)

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » pt lipca 23, 2010 4:06

To oczywiste, że jak tam Was wytropię :) to podjadę. No bo ja sobie nie wyobrażam żebyście tracili czas na wypatrywaniu nowych rolkarzy, którzy by chcieli się przyłączyć.
Co do piątku, jak nie będzie się zbierać na deszcz i będzie w miarę sucho, to się pojawię.

[EDIT 24 sobota]

No i pierwsze kubeczki zaliczone :D nie było tak źle. Dziękuję kolegom za użyczenie kubków, oczywiście przy następnym spotkaniu zwrócę.
Kiedy poszliście, z koleżanką jeździliśmy jeszcze jakieś 15 min, mimo że kubki były ustawione pod gałązką, to nawierzchnia robiła się coraz mokra i śliska a rolki zaczęły jeździć na boki :? W tym przypadku dalsza jazda byłaby tylko męczarnią.

Do następnego spotkanie :salut:
Obrazek

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » sob lipca 24, 2010 3:50

Rzeczywiście było bardzo mokro. Nikt normalny po mokrym asfalcie nie jeździ na rolkach. Na Arkonce zatem spotkali się zatem sami nienormalni ;) Ciężko było kręcić Volty między kubkami i trzeba było jeździć na pół gwizdka zapominając o dynamice i doskonalić technikę. Fajnie za to wychodziły slide. Muszę następnym razem przy takiej pogodzie założyć więcej ochraniaczy ;)
Generalnie było sympatycznie. Gdyby była lepsza pogoda, lepiej zarażałoby się slalomem Artura i Joasię (o ile pamiętam). Pozdrawiam też drugą dziewczynę - Olgę (o ile pamiętam ;) )

Awatar użytkownika
Sławek993

Post autor: Sławek993 » sob lipca 24, 2010 4:27

O widze w szczecinie pada :) nie martwcie się pociesze was tym że w londynie już od tygodnia pada :)

Awatar użytkownika
Moaa
Moje rolki: Twister
Jeżdżę od: 16 lip 2010

Post autor: Moaa » sob lipca 24, 2010 9:26

Witam serdecznie!
Trzymam się już w pionie na rolkach, więc jak będziecie planowali kolejne spotkanie to chętnie się przyłączę :)
Szkoda, że weekend deszczowy.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » ndz lipca 25, 2010 10:35

Witam
Nie jest jeszcze tak źle, wczoraj ładnie popadało a dziś będzie słonko świecić :sunny: Ja akurat się dziś wybieram na Arkonkę, doskonalić jazdę tyłem, przodem a dzięki Damianowi i Adamowi którzy pożyczyli kubki to i slalom pojeżdżę. Ja się pojawię około godz. 16:30-16:45. Także chętnie zapraszam wszystkich.

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławek993

Post autor: Sławek993 » ndz lipca 25, 2010 10:42

yhh...u was słońce a u mnie co ? deszcz...
Jak tylko wrócę to pierwsze co zrobię zamówię rolki :)
Pojawię się na każdym spotkaniu by uczyć się slalomu jak i doskonalić umiejętności jazdy :)

Praga
Prześcigant 4x100mm

Post autor: Praga » ndz lipca 25, 2010 1:24

My się z Damianem wstępnie umówiliśmy na Arkonce o 19:30 bo o 20:00 zamykają kąpielisko i ustaje ruch na chodniku przed kasami, a tylko tam daje się jeździć kiedy w nieckach jest woda. Slalomowanie na ścieżce rowerowej może się nie spotkać z życzliwością rowerzystów jak i spacerujących obok pieszych. Z resztą nie wiadomo jeszcze czy będziemy na 100%. Fajnie byłoby pośmigać razem :)

Awatar użytkownika
Kocurek

Post autor: Kocurek » ndz lipca 25, 2010 2:01

Ja tam do tej 20:00 spokojnie wytrzymam, także możemy się spotkać i trochę po rolkować razem :D A jak na razie pogoda dopisuje, słonko świeci wysoko nad horyzontem :P

[EDIT 26 poniedziałek]

Oj....nóżki bolą :( po pięciu godzinach jazdy na rolkach, to muszą. Nawet nie wiedziałem że tyle jeździłem, dopiero w domu się zorientowałem, że tak długo :?
Nie ma co się tak dziwić, skoro Asia przyszła, potem Ola, za jakiś czas Adam i się zaczęło prawdziwe rolkowanie. No i oczywiście poznaliśmy kolejnych rolkarzy - Magdę i Wojtka. Witamy na pokładzie :D
Zabawa była przednia, a ze względu na to, że część z nas uczyło się nowych trików i przez to miało częste spotkanie oko w oko :eye: z asfaltem :D :lol: a Adam doskonalił już wcześniej wyuczone ewolucje na kubka. A żeby nie był dłużny, także naśladował nasze wyczyny. Na koniec zabawy, rowerzysta przejechał po naszych ukochanych kubeczkach! ale jeden kubeczek się nie dał i powalił rowerzystę :P Całe szczęście że mu się nic nie stało. Za tą sytuację przepraszamy.

Życzę miłego dnia i do następnego spotkania :salut:
Obrazek

Awatar użytkownika
Sławek993

Post autor: Sławek993 » pn lipca 26, 2010 12:06

Spotkania z asfaltem :) mnie zapewne też to czeka gdy tylko do was dołączę :) ale co tam... każdy musi to przeżyć ^ ^ :D
A kubeczki całe po rowerzyście ? :) mam nadzieję że tak bo gdyby nie to nie byłoby co się o rowerzystę martwić :twisted: :twisted:

Pozdrawiam z bardzo deszczowej Angli :) o tyle dobrze że dziś nie pada i będzie można wyjść na jakiś spacer :) przy okazji oglądając się za sklepem z rolkami :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zachodnio-pomorskie”